Las Virtudes – Villena


Las Virtudes – Villena

Santuario de La Virgen de las Virtudes - Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Deugden

Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van de Deugden , is een klooster van de Deugden het ligt nabij een oude lagune , vlakbij de Fuente del Chopo. Een legende verteld dat er in 1474 een verwoestende pestepidemie kwam over de stad Villena. Een groot deel van de bevolking vluchtte naar “la Fuente del Chopo” (de Bron aan de populier) op zo’n zeven kilometers van Villena waar ze hutten bouwden voor hun onderdak. Maar de sterfgevallen door de pest bleven voortduren daarom besloten ze een patroon- of beschermheilige te kiezen.

LAS VIRTUDES – VILLENA

Ze staken in een pot de namen van alle gewenste heiligen en een kind mocht de naam van het heilige uit de pot nemen. De keuze viel op “La Virgen de las Virtudes”, Onze Lieve Vrouw van Deugden, die niemand had geschreven. Nog twee keer haalden ze een naam uit de pot maar steeds kwam deze naam, zodat ze zich realiseerden dat Onze Lieve Vrouw de vereerde wilde zijn.

Booking.com

Daarop werd aan twee  Villanezen de opdracht gegeven om in de omliggende dorpen en steden op zoek te gaan naar een beeld van de beschermheilige. Ze hadden nauwelijks een paar meter afgelegd toen ze twee jonge mannen zagen met een kist met daarin het beeld van Onze Lieve Vrouw. De jonge mannen gaven de kist af en verdwenen zonder een woord te zeggen. Hierna bouwden de bevolking de eerste kapel.

 

Momenteel bestaat het Heiligdom uit een mooie kerk met klooster. De trappen leiden je naar een rechthoekige binnenplaats met rondom een gebouw met een verdieping. Het onderste deel wordt omzoomd door korfbogen gemaakt van baksteen. De bovenste verdieping heeft houten balkonramen. De plafonds van de bovengalerijen van het klooster zijn voorzien van houten draagbalken.

De kerk bestaat uit een schip en twee kleinere zijkanten. Naast het altaar is de barokke kapel van La Virgen de las Virtudes gebouwd in de zeventiende eeuw. De schilderijen zijn van de achttiende eeuw.

Bij de ingang van de Kerk is in een tegel de geschiedenis en de wonderen van La Virgen de las Virtudes beschreven. Op het plein  is ook een bron met de sculptuur van een kikker die dateert uit 1916

 

De restanten van “la Fuente del Chopo” (de Bron aan de populier) kan je vinden op het einde van de speeltuin, rechts voor de kerk.

 

De laatste zondag in augustus brengen meer dan 20.000 mensen het beeld van “La Virgen de las Virtudes” in processie naar de stad Villena. De beeltenis blijft daar tot en met 9 september, tijdens de festiviteiten van Moren en Christenen. Tijdens deze dagen zijn er in de parochie ook allerlei activiteiten.

Een mooie daguitstap via Villena (met zijn kasteel en goudschat) naar Las Virtudes en om terug te keren via Yecla naar Pinoso, La Romana. Wij namen de mooie route vanaf Las Salinas (tweedehandsmarkt) rechtstreeks naar Las Virtudes. http://g.co/maps/ew796

 

Openingstijden 

Santuario de las Virtudes - Heiligdom van Deugden

Maandag gesloten
Dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 13:30 uur en van 18.00 tot 20.00 uur
Zaterdag en zondag van 09.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur
Tel: 965 81 43 97.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«