Beleef Spanje »  Reisindrukken Bilbao » Wat is er te zien en te doen in Bilbao


Wat is er te zien en te doen in oviedo

Oviedo - Populaire Bezienswaardigheden en Activiteiten

Wat is er te zien en te doen in Oviedo, de stad Oviedo is de hoofdstad van de Spaanse provincie Asturië en ligt in het noord-westlijk deel van Spanje. Bekijk de leukste en mooiste bezienswaardigheden van deze bruisende stad

Wat is er te zien en te doen in Bilbao

De Kathedraal van Oviedo

Een symbool van Spaanse gotische architectuur.

De kathedraal van Oviedo is voornamelijk in gotische stijl, hoewel er ook enkele duidelijk barokke en renaissancistische elementen zijn.

De kathedraal bevindt zich op de plaats van een oude basiliek die door Fruela I ter ere van San Salvador is gebouwd. De bouw begon aan het einde van de 13e eeuw en werd voltooid in de tweede helft van de 16e eeuw. De façade is ontworpen door Juan de Badajoz en Pedro de Buyeres, en de toren (15e eeuw) is interessant vanwege de slanke, geïntegreerde toren. De kerk heeft drie beuken met zijkapellen, een transept en een renaissancistische kooromgang. 

Booking.com

Een reeks plant motieven sieren de kapitelen van de lange pilaren die het dak van de kathedraal ondersteunen. Het hoofdaltaarstuk heeft een reeks nissen en vertelt het verhaal van het leven van Christus in afbeeldingen in gotische stijl, met Vlaamse invloeden. In de kapel van koning Casto bevindt zich een koninklijk pantheon in barokstijl, dat de lichamen van de Asturische vorsten herbergt. Het fresco op het gewelfde dak van de sacristie is eveneens in barokstijl en is het werk van Martínez de Bustamante. Er is een diocesaan museum in het klooster met belangrijke archeologische voorwerpen. De Heilige Kamer, uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO, is geïntegreerd in de kathedraal en herbergt de kathedraal schat, met in het bijzonder het kruis van Los Ángeles, het kruis van La Victoria, de agaat kist en de heilige ark.

 

Lokatie & info:

Plaza Alfonso II El Casto, s / n.

33003 Oviedo, Asturië (Prinsdom Asturië)

E-mail: catedral@catedraldeoviedo.comTel .: +34 985219642Website: http://catedraldeoviedo.com
Reserverings-e-mail: reservas@catedraldeoviedo.com

Stadsmuren van Oviedo

Het langste en best bewaarde gedeelte bevindt zich aan de straat die bekend staat als de Calle Paraíso. Andere overblijfselen zijn te zien in de Postigo Alto, langs de straten van Sol, Mendizábal en Jovellanos, en op het Plaza Mayor-plein.

 

Lokatie & Info:

Oviedo, Asturië (Prinsdom Asturië)

Pre-Romaans in Asturië: 6 werelderfgoedlocaties

Er zijn overal in het Prinsdom Asturië voorbeelden van Asturische pre-romaanse kunst. Deze bouwstijl, ook wel Asturische architectuur genoemd, verschijnt voor het eerst in de 8e eeuw aan het begin van het koninkrijk Asturië en is een van de meest onderscheidende artistieke kenmerken van de regio.

Deze unieke stijl is alleen te vinden in het Prinsdom Asturië en is nauw verbonden met het eerste christelijke koninkrijk van het Iberisch schiereiland na de islamitische verovering. 

We gaan zes van de mooiste werken van Asturische pre-romaanse architectuur bespreken die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed "Monumenten van Oviedo en het koninkrijk Asturië".

WAT IS ER TE ZIEN EN TE DOEN IN OVIEDO

San Miguel de Lillo

Rond het jaar 842 gaf koning Ramiro I opdracht tot de bouw van een ander bouwwerk vlakbij Santa María del Naranco: de kerk van San Miguel de Lillo , gewijd aan Sint Michaël de aartsengel. Tegenwoordig staat nog maar een derde van het oorspronkelijke gebouw, aangezien een deel van de kerk in de late middeleeuwen instortte en herbouwd moest worden. Het interieur is verdeeld in drie beuken, gescheiden door kolommen op sokkels versierd met de symbolen van de evangelisten en ondersteunen een gewelfd plafond.  

Santa Cristina de Lena

Op slechts 35 kilometer van Oviedo, op een heuvel in de vallei van de rivier de Lena, is de kerk van Santa Cristina de Lena een ander onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed. De interne structuur is anders dan de andere kerken van het koninkrijk Asturië, aangelegd in de vorm van een Grieks kruis, wat ongebruikelijk is voor Asturische architectuur. Neem even de tijd om te genieten van het spectaculaire landschap rond Santa Cristina de Lena, en als je enkele van de prachtige dorpen in de buurt wilt zien, bezoek dan Mieres en het natuurpark Las Ubiñas-La Mesa, een fantastisch biosfeerreservaat op slechts 50 minuten van de hoofdstad.

 

San Julián de Los Prados

Praktisch in het centrum van Oviedo, wordt de basiliek van San Julián de Los Prados , ook wel bekend als Santullano, beschouwd als het oudste en grootste nog bestaande Asturische Pre-Romaanse bouwwerk. Het werd gebouwd tijdens het bewind van Alfonso II de Kuise (791-842) en opgedragen aan Saint Julian en zijn vrouw, Saint Basilissa. Binnenin, op een plattegrond van een Latijnse basiliek met drie beuken, is de picturale versiering vooral belangrijk voor het bestreken gebied en de verscheidenheid aan iconen uit heel West-Europa.

 

Cámara Santa Chapel in Oviedo

U vindt de Cámara Santa-kapel in de kathedraal van Oviedo . Het werd gebouwd als een Palatijnse kapel door een Asturische koning, waarin het Arca Santa-reliekschrijn en de Heilige Lijkwade zijn ondergebracht, en tegenwoordig is het een symbool van Asturië geworden. Sinds de bouw is het een ontmoetingsplaats geweest voor pelgrims, aanbidders en reizigers. Nu, dankzij de restauratie, kunt u onder andere de romaanse gravures van de apostelen zien.

 

La Foncalada-fontein

De fontein La Foncalada , ook gelegen in de stad Oviedo, is een uniek voorbeeld van pre-romaanse civiele bouw. Het werd gebouwd in de 9e eeuw tijdens het bewind van Alfonso III "el Magno" (de Grote). Het beschermt een natuurlijke bron, die een bron is van drinkwater, dat uitmondt in een overdekt zwembad. Je zult zien dat het overwinningskruis met de alfa en omega in het fronton is uitgehouwen.

Geologisch museum van de Universiteit van Oviedo

Het doel van dit museum is om geologie voor iedereen toegankelijk te maken door middel van deze tentoonstelling van natuurlijke schatten, verzameld door geologen zowel in het Cordillera Cantábrica-gebergte als in andere delen van de wereld. Te zien zijn fossielen, mineralen, gesteenten, sedimentaire en tektonische structuren, naast een verscheidenheid aan kaarten en kaarten. Het heeft ook microscopen om de monsters te observeren.

 

Lokatie & Info:

Calle Arias de Velasco

33005 Oviedo, Asturië (Prinsdom Asturië)

Tel .: +34 985109547
 

Stadhuis van Oviedo

Het stadhuis werd gebouwd in 1622-1623 door de architect Juan de Naveda, en het gebouw werd gerestaureerd en uitgebreid in 1939. De hoofdingang wordt voorgezeten door een marmeren leeuw meegebracht uit de fontein die in de vroege jaren van de 19e eeuw stond in het belangrijkste plein Plaza Mayor, en is sindsdien ontmanteld.

WAT IS ER TE ZIEN EN TE DOEN IN OVIEDO

Lokatie & Info:

Plaza del Ayuntamiento

Oviedo, Asturië (Prinsdom Asturië)

Tel .: +34 984083800Website: //www.oviedo.es
Bron:  Spain.info

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN OVIEDO

Misschien ook interessant :