Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

10 meest verloren spullen op een Spaanse vakantie


Dit zijn de tien meest vergeten en verloren spullen tijdens een Spaanse vakantie volgens de ANWB?

Als je op vakantie gaat naar Spanje neem je een goed gevulde koffer c.q. rugzak mee die vaak gevuld is met  een camera, leesbril, smartphone, en natuurlijk opladers voor alle apparaten die je bij je hebt, en uiteraard kleding, schoenen en het belangrijkste je documenten zoals je vliegtickets, paspoort en rijbewijs. Maar ja  als je veel meeneemt, kan er ook veel gestolen worden en de kans dat je wat kwijtraakt of vergeet als je naar huis gaat is ook groter.  Dit zijn de tien meest vergeten en verloren spullen tijdens je Spaanse vakantie volgens de ANWB?

DIT ZIJN DE TIEN MEEST VERGETEN EN VERLOREN SPULLEN TIJDENS JE SPAANSE VAKANTIE VOLGENS DE ANWB?

Natuurlijk is het hebben van een reisverzekering tijdens een vakantie geen overbodige luxe, niet alleen voor als je ziek wordt of andere medische assistentie nodig hebt of als je koffers verdwenen zijn, maar ook voor als je jouw spulletjes die je hebt meegenomen tijdens je reis kwijt bent geraakt, hetzij gestolen of verloren. Maar wat zijn nu die spullen die de reizigers uit Nederland het meest verliezen?

Booking.com

1. Brillen en lenzen

Bovenaan de lijst van meest geclaimde items bij de reisverzekering staan ‘brillen en lenzen’. Ze zijn vooral geliefd in de zomertijd, denk hierbij aan zonnebrillen, maar ook duurdere leesbrillen en contactlenzen.

2. Mobiele telefoons

Deze zijn populair onder zakkenrollers en raken vaak beschadigd. Na brillen en contactlenzen zijn smartphones het meest geclaimde item bij de reisverzekering voor ernstige schade.

 

3. Verschillende bagage-items

Van kinderwagens, boeken, souvenirs tot spellen; een scala aan items raakt verloren tijdens vakanties.

 

4. Koffer of tas

Dit betreft de koffer of tas zelf, niet de inhoud. Bij schade aan of verlies van de bagage wordt een beroep gedaan op de reisverzekering.

 

5. Kleding of schoeisel

Op de vijfde plaats staan kleding en schoeisel. Deze items worden gestolen, vergeten of beschadigd.

 

6. Paspoort, rijbewijs en andere documenten

Het verlies van belangrijke documenten zoals paspoorten of rijbewijzen komt helaas ook vaak voor. Indien dit gebeurt, is het cruciaal om direct te handelen.

 

7. Reserve bagage

Het kan voorkomen dat je bagage niet aankomt op de eindbestemming. Dit levert werk op voor de reisverzekering. Mocht je bagage na transport door derden meer dan 24 uur vertraagd zijn, dan kun je mogelijk een vergoeding krijgen voor eerste noodzakelijke items zoals toiletartikelen en kleding.

 

8. Kostbaarheden

Sieraden, horloges en elektronica, oftewel kostbaarheden, raken soms ook verloren op vakantie.

9. Hobby- en sportspullen

Zowel hobby- als sportspullen gaan soms verloren of worden gestolen tijdens vakanties. Dit betreft bijvoorbeeld sportuitrustingen voor golf, tennis en watersport. De schade wordt tot een bepaald niveau vergoed door de reisverzekering.

 

10. Foto- en videotoestellen

Ook voor deze kwetsbare categorie ontvangen we regelmatig claims.

 

    ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

    SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

    WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

    MISSCHIEN OOK INTERESSANT :