REISINDRUKKEN Vinarós

Vinarós begint hier: De Beste Info, Inspiratie en Tips over Vinarós

Eeisimpressies van het kustplaatsje Vinaros (in het Valenciaans) en Vinaroz (in het Spaans) ligt in de provincie Castellón tussen de bekende steden Valencia en Barcelona. De badplaats Vinaros is tegenwoordig een geliefde toeristenplaats, in deze kustplaats maken veel Spanjaarden hun vakantie maar tegenwoordig komen ook steeds meer buitenlanders om van hun zomervakantie te genieten, het is nog niet zo massaal als in vele andere kustplaatsen.

Vinaros - Beleef spanje

De eerste kustplaats die men tegenkomt als men via de provincie Tarragona en de Costa Dorada in Catalonië de Comunidad Valenciana binnenrijdt is de gemeente Vinaros (in het Valenciaans) en Vinaroz (in het Spaans). Vinaros is tegenwoordig een grote toeristenplaats waar met name veel Spanjaarden komen maar ook steeds meer buitenlanders omdat het hier nog niet zo massaal is als in andere kustplaatsen. Naast het toerisme is ook de industrie van meubels maken erg groot hier en wordt er zelfs wijn gemaakt.

Eens behoorde de badplaats Vinarós bij de orde van de Tempeliers en daarna aan de ridders van de Montesa orde.

Booking.com

De eerste keer dat Vinaròs met name genoemd wordt in de geschiedenis is in 1233, het waren toen nog de Moren die hier de baas speelden, maar deze werden kort daarna verdreven.

Restanten van deze periode vinden wij terug in de muren en de oude torens. De parochiekerk is in 1700 in barokstijl gebouwd, maar er zijn daar ook nog enkele Romaanse resten te herkennen. Het hoofdportaal is in verdiepingen opgebouwd. Een zijportaal heeft Renaissancekenmerken.

Het meest indrukwekkende gebouw van Vinaròs is de kerk Archpriest de Assumpció. Deze kerk uit 1586 is gebouwd in de Gothisch-Renaissance stijl en heeft een prachtige Barokke ingang. De markt Mercado Municipal is gebouwd in 1928 op de plaats waar eerst de oude kerk van San Agustín stond.

Vinaròs is een typisch Spaanse havenplaats met mooie lange brede zandstranden. Vinaròs heeft alles wat u nodig heeft. Het centrum is bijzonder groot, en je vind hier ook de meeste winkels.

De boulevard is best mooi en leuk hier is onder de boulevard een grote parkeergarage gebouwd. Er zijn vele gezellige restaurants waarvan de meeste net achter de boulevard zijn. Voor een Nederlands krantje of om boodschappen te doen moet je niet ver lopen.

Alles ligt dicht bij  het strand. Ook de  supermarkten zijn  eenvoudig met de auto te bereiken. Wie zegt man "U noemt het en Vinaròs heeft het" Millieu staat hoog in het vaandel ook op het strand"

Ook voor de kleinen zijn op het strand leuke speelplaatsen. Ook 's avonds kunt u bij verschillende strandtenten een drankje drinken, met op de achtergrond een ruisende en klotsende zee. Dus alles wat je op tientallen andere plaatsen ook hebt wij vonden er niets bijzonders alhoewel de dames van de plaatselijke vvv overal rond stonden en je een kaart met de bijzonder bezienswaardigheden gaven.

 

Het weer en klimaat in het plaatsje Vinaròs

Vinaròs - Beleef Spanje
Vinaròs - Beleef Spanje

Activiteiten in en rond Vinaròs

Zoals in zovele kustplaatsen aan de Spaanse Costas bestaat ook hier vele mogelijkheden om te watersporten en te zwemmen, maar er zijn nog vele andere activiteiten in en rond Vinaròs. In het centrum kun je bijvoorbeeld heerlijk winkelen dan het gehele winkelgebied is alleen voor voetgangers toegankelijk.

Wil je graag een balletje slaan eventjes boven Vinaròs ligt de golfclub Panoramica. Deze golfclub heeft een groot  oefenterreinen misschien wel een van de grootste van Europa, een heerlijke locatie om te golfen. In de omgeving goed van Vinaròs bestaat de mogelijkheid om heerlijk te gaan wandelen, fietsen, paardrijden en ga eens een fijne  boottocht maken.

Jaarlijks terugkerende festiviteiten

Gelijk aan het begin van het jaar misschien wel het leukste feest, carnaval. Zoals op vele plaatsen Ieder jaar barst in februari het Carnaval los los. Het carnavalsfeest van Vinaròs wordt al sinds de 14e eeuw gevierd. 

Een van de belangrijkste  feesten in Spanje is Pasen (Semana Santa) dus ook in Vinaròs wordt dan groots uitgepakt . Dit religieuze feest gaat gepaard met vele processies.

In de maand augustus vindt het Fiesta del Langostinos plaats en in de maand juli vindt de Nationale Gamba Kookwedstrijd plaats. En als laatste vindt in de maand november wordt de maand van de rijst gevierd.

Eten en drinken in Vinaròs

Vinaròs heeft een  goede en lekkere keuken, waarbij zeker de gamba’s er met kop en schouder er boven uitsteken. Er is een  legende die vertelt dat de hertog van Vendôme in 1712 tijdens een goede maaltijd waarbij hij overdadig van de gambas zat te genieten en dit met de dood moest bekopen. Dus geniet en probeer ze, maar met maten als je deze stad bezoekt,

Bron: Wikipedia

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :