reisindrukken van De Spaanse Costa Calida 

De Spaanse Costa Calida is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Spanje onder de Belgische en Nederlandse toeristen en geheid kun je hier genieten van zon, zee en strand. 

Reisimpressies van de Spaanse Costa Calida. De Spaanse Costa Cálida, de warme Spaanse kust is een kust in de regio Murcia . Deze costa ligt in het zuidoostelijk deel van Spanje. De belangrijkste en grootste stad is de havenstad Cartagena.

DE SPAANSE COSTA CALIDA 

Costa Cálida

De Spaanse Costa Cálida,  de warme Spaanse kust is een kust in de regio Murcia . Deze costa ligt  het zuidoostelijk van Spanje. De belangrijkste en grootste stad is de havenstad Cartagena.

Murcia heeft een kust van rond de 250 kilometer: de Costa Caliada bestaat uit inhammen, smalle stranden met rotsen. Hier ligt ook het schiereiland La Manga . Een smalle landstrook, doorsneden door enkele kanalen en openingen, die de Mar Menor lagune afsluit van de Middellandse Zee.

Booking.com

Het grootste deel van de Costa Cálida is zeer ruig en daardoor nog niet zo overspoeld door het toerisme als de Costa Blanca. Het meest dichtbebouwde gebied bevindt zich rond de Mar Menor en rond Cartagena.

 

De kuststreek van Murcia biedt aan de ene kant onbeschermde stranden met wilde zee en aan de andere kant smalle inhammen met palmbomen en rustig water. Er zijn zandduinen, stranden, zoutwaterlagunes en wadden. De Murcia kuststreek heeft vele facetten voor de natuurliefhebber. Veel gebieden vallen onder natuur bescherming regeling.

Kustplaatsen in de regio Murcia

Dorpen vol rust, met aangename temperaturen en meer dan 3.000 zonuren per jaar. Het zijn mediterrane bestemmingen in het zuidoosten van Spanje waar u kunt ontsnappen aan de stress op de stranden met warm en kalm water.

 

Santiago de la Ribera

De Mar Menor en zijn stranden, met kalm en ondiep water, zijn de grote attractie van deze prachtige bestemming.

Santiago de la Ribera is gelegen in de Mar Menor, aan de kust van Murcia. Dit oude vissersdorp heeft 4 kilometer strand, met fijn goudkleurig zand, en het water, omringd door de Middellandse Zee, is ideaal om het hele jaar door te genieten van de zee, de zon en watersporten. Wandel over de prachtige met palmen omzoomde promenade die langs het strand loopt.

Het is de moeite waard om van de lokale keuken te genieten, met voortreffelijke vis en zeevruchten, waar gerechten als goudbrasem en garnalen opvallen. In de zomer vinden er twee bijzondere evenementen plaats: het feest van de Virgen del Carmen, patroonheilige van de zeelieden, op 16 juli; en het San Javier International Jazz Festival, de derde week van diezelfde maand.

Mazarrón

Mazarrón

De stad en Puerto de Mazarrón, in het hart van Murcia's Costa Cálida , bieden bezoekers een rijk artistiek erfgoed en een interessant vrijetijdsaanbod aan de oevers van de Middellandse Zee. De laatste uitlopers van de Sierra de la Almenara , een mijnbouwgebied sinds de Carthaagse tijd, beschermen de baai van Mazarrón.

Meer dan 35 kilometer aan stranden, ongerepte baaien en rotsachtige zeebodems vormen de ideale plek om te rusten in de zon, watersporten en duiken te beoefenen en de lokale keuken te proeven. In de haven brengen de vissershaven en de vismarkt de reiziger dichter bij hun zeevaarttraditie. Een goede manier om het te leren kennen, is door een bezoek te brengen aan het Museum van de Romeinse zoutfabriek , dat een deel laat zien van een groot industrieel complex uit de 4e en 5e eeuw dat werd gebruikt voor de productie van gezouten vis.

Dichtbij zijn de verdedigingstorens van La Cumbre en Los Caballos. De Erosiones de Bolnuevo , zandstenen gevormd door water en wind, is een ander punt dat je niet mag missen. En drie kilometer van de zee rijst de stad Mazarrón op. 

In zijn stedenbouwkundige opzet vallen het Mudejar cassetten plafond van de kerk van San Andrés, het klooster van La Purísima en de ruïnes van het Castillo de los Vélez op . De economische ontwikkeling van het begin van de twintigste eeuw leidde tot de bouw van karakteristieke gebouwen van het Murcische modernisme, zoals het stadhuis van Mazarrón en het oude culturele Atheneum.

Cabo de Palos

Dit gebied is interessant voor duikliefhebbers, aangezien de onderwaterbodem een van de belangrijkste reservaten in de Middellandse Zee is.

In La Manga del Mar Menor, op slechts 30 kilometer van de stad Cartagena, ligt Cabo de Palos, een 400 meter breed schiereiland waarvan de kustlijn bezaaid is met rustige baaien met helder water. De belangrijkste attractie van deze plek ligt echter in de zee. Twee en een halve mijl van de kust komt Islas Hormigas tevoorschijn . Vanwege zijn uitzonderlijke schoonheid en instandhouding is de zeebodem uitgeroepen tot een uitgebreid zeereservaat ; en ze worden beschouwd als een van de beste plekken in Spanje om te duiken. In de diepte zijn er riffen en koralen, maar ook wrakken en gezonken schepen: een avontuur voor duikliefhebbers.

 

Los Alcazares

Aan de oevers van de Mar Menor en met zijn zeven kilometer lange strand is Los Alcázares een ideale enclave voor het beoefenen van watersporten.

U vindt Los Alcázares in Murcia, 24 kilometer van de stad Cartagena en slechts 5 kilometer van de internationale luchthaven van San Javier. De naam, van Arabische oorsprong, betekent paleis en komt van de vakantiehuizen die in die tijd door de moslims in deze kustplaats werden gebouwd. U zult ontdekken dat Los Alcázares een zeer gezonde bestemming is wanneer u de wateren van de Mar Menor proeft , beroemd om hun therapeutische kwaliteiten, of geniet van een thermische behandeling in de Balneario de la Encarnación , die het oude karakter van de centra vanaf het begin bewaart. van de eeuw.

Als u van sport houdt , kunt u in het Nautical Station het hele jaar door activiteiten beoefenen zoals zeilen, windsurfen of kajakken, dankzij de warme temperaturen in de regio. Andere goede opties zijn golfen op de golfbaan, de Torre del Rame (een Arabisch fort) bezoeken of het Stedelijk Luchtvaartmuseum bezoeken. In Los Alcázares is er ook het Infanta Cristina High Performance Center, een plaats van concentratie van sportclubs en federaties.

 

Santiago de la Ribera

De Mar Menor en zijn stranden, met kalm en ondiep water, zijn de grote attractie van deze prachtige bestemming.

Santiago de la Ribera is gelegen in de Mar Menor, aan de kust van Murcia. Dit oude vissersdorp heeft 4 kilometer strand, met fijn goudkleurig zand, en het water, omringd door de Middellandse Zee, is ideaal om het hele jaar door te genieten van de zee, de zon en watersporten. Wandel over de prachtige met palmen omzoomde promenade die langs het strand loopt.

Het is de moeite waard om van de lokale keuken te genieten, met voortreffelijke vis en zeevruchten, waar gerechten als goudbrasem en garnalen opvallen. In de zomer vinden er twee bijzondere evenementen plaats: het feest van de Virgen del Carmen, patroonheilige van de zeelieden, op 16 juli; en het San Javier International Jazz Festival, de derde week van diezelfde maand.

Águilas

Águilas

Águilas is een prachtige havenstad gelegen in het hart van de Costa Cálida. Zijn zeevaarttraditie wordt momenteel gecombineerd met een breed toeristisch aanbod dat een van de belangrijkste attracties heeft langs de uitgestrekte kustlijn.

Águilas, een oude Romeinse vissershaven, had zijn moderne basis in de verlichtingsperiode, toen het in 1785 zijn activiteit begon als vertrekhaven voor verschillende producten, zoals esparto en gerst. In de 19e eeuw werd het een belangrijke mijnenclave waarvan de Hornillo-pier wordt bewaard als souvenir , van waaruit ijzer, lood en zilver van nabijgelegen ontginningen werden geladen.

In de stad Águilas, met een diep zeevarende smaak, is het de moeite waard om de prachtige tuinen met honderdjarige ficus op Plaza de España, het stadhuis (19e eeuw) en de parochiekerk van San José te bezoeken, waar het beeld van de beschermheilige van de Salzillo-school. Op de top van het oude gebied staat het kasteel-fort van San Juan de Águilas , gebouwd in 1579 voor verdedigingsdoeleinden , op een voorgebergte . Aan zijn voeten de haven en zijn karakteristieke vuurtoren , in bedrijf sinds het midden van de negentiende eeuw, met zwart-witte strepen. Het Archeologisch Museum, de Romeinse baden, de Torre de Cope (16e eeuw) en het monument voor de spoorlijn zijn andere bezienswaardigheden.

Dit vissersdorp biedt de bezoeker een uitgestrekte kustlijn van 34 kilometer, een feit dat het, samen met een benijdenswaardige gemiddelde temperatuur, tot een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Murcia maakt. We kunnen afgelegen baaien en stranden met spiegelend water vinden, zoals La Higuerica, La Carolina of Calabardina; stedelijke stranden, zoals Las Delicias ; en een van de beste gebieden van de Middellandse Zeekust om te duiken , dankzij de uitstekende rotsbodems, vooral op het eiland Fraile en in het gebied van de rots van Cabo Cope .

In de omgeving van Águilas kunt u andere plaatsen van ongewone schoonheid ontdekken, zoals het beschermde landschap van Cuatro Calas .

Binnen de feestelijke kalender van Águilas is het de moeite waard om het carnaval te benadrukken , een festival dat is uitgeroepen tot internationaal toeristisch belang.

 

San Pedro del Pinatar

San Pedro del Pinatar, gelegen tegenover het kalme water van de Mar Menor, is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen aan de kust van Murcia. San Pedro del Pinatar, een traditionele maritieme en agrarische kern, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische steden aan de Murciaanse Costa Cálida.

De belangrijkste attracties van San Pedro zijn geconcentreerd in de kustgevel. Er is Lo Pagán, een levendig toeristisch centrum met allerlei toeristische diensten zoals hotels, bars, restaurants en winkels. Langs de lange promenade, met uitzicht op de Mar Menor, zijn er uitgestrekte stranden zoals La Puntica of Villananitos. Deze wateromgeving, samen met de faciliteiten van de jachthaven, stelt u in staat om vele sporten te beoefenen, zoals zeilen, duiken of windsurfen.

Naast het feit dat u een van de architectonische symbolen van de stad, de Quintín-molen, kunt bewonderen, kunt u in de omgeving het regionale park Salinas de San Pedro del Pinatar bezoeken, een ruimte waar talloze soorten trekvogels nestelen. De plaats zal u ook toelaten om te genieten van de therapeutische eigenschappen van zijn modder, vooral geschikt voor de behandeling van bot- en dermatologische aandoeningen.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Spain.info

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN MURCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :