San Sebastian

Reisindrukken van de stad San Sebastian met info en tips, beleef de stad San Sebastian en zijn bezienswaardigheden. De badplaats San Sebastian, staat garant voor een fijne vakantie met veel plezier.

Reisimpressies van de stad San Sebastian in het Baskisch Donostia, de Spaanse naam is San Sebastián, officiële heet de stad Donostia-San Sebastián, is een gemeente in de autonome regio Baskenland, in het noordelijk deel van Spanje. Het is gelijktijdig de hoofdstad van de provincie Gipuzkoa.  San Sebastian ligt nabij de Franse grens.

San Sebastian ligt aan een heerlijke baai en kun je gerust een  mondaine badplaats noemen met vele leuke en chique winkels. De stad is vooral bekend om zijn schelpvormige baai, sierlijke Belle Epoque gebouwen en natuurlijk het jaarlijkse terugkerende filmfestival. 

DE STAD SAN SEBASTIAN IN SPANJE - Beleef Spanje

De bezienswaardigheden van San Sebastian

Parte Vieja - oude centrum

In het Parte Vieja, het oude stadsdeel vind je vele smalle straten met pittoreske huizen met balkonnetjes,  ook vind je hier vele Pintxos barretjes. Het leven speelt zich vooral buiten af en in de avonds hoofdzakelijk in het oude centrum. San Sebastián is een top stad wat gastronomie betreft , hou je van ontdekken, beleven en genieten dan heeft de stad je veel te bieden.

Het oude centrum ligt aan de voet van de berg Urgull. In San Sebastián liggen alle historische bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar. De historische bezienswaardigheden van de stad zijn goed te voet te bereiken. Zo ligt aan het Plaza de la Constitution de basiliek van Santa Maria del Cor en de kerk San Vincente en het San Telmo Museum. Plaza de la Constitution is een gezellig en vrij druk plein,  evenementen vinden in het algemeen hier plaats.  het is heerlijk door de smalle straatjes  met winkeltjes, leuke boetiekjes en de vele heerlijke tapas barretjes te slenteren.

Booking.com

Het Plaza de la Constitution is het zenuwcentrum van de oude stad dit is het belangrijkste plein van San Sebastian, hier worden de grote evenementen  gevierd, zoals het hijsen van de vlag op 20 januari in de tamborrada, de grote dag van de stad, of de viering van de dag van St. Thomas waar chistorra-posten worden geplaatst in verschillende delen van de stad.

 

Plaza de la Constitution

De bouw van de Plaza de la Constitución, of Plaza de la Consti, zoals de Donostiarra het noemen, dateert uit 1817 en werdt ontworpen door de architect Ugartemendia, hij was een van de mensen die na de verwoestende brand  het meest heeft bijgedragen aan de wederopbouw van de stad.

 

Zodra je het plein betreedt, vallen de cijfers op in elk van de vensters van de huizen die uitkijken op het plein. Deze cijfers verwijzen naar de tijd van het de stierenvechten, die hier vroeger plaats vonden. Deze balkons werden toen verhuurd op nummer. Zo had men een eerste klas uitzicht, je zat zo gezegd op de eerste rij .

Na de bouw van nog een grotere arena in de stad, hield het grondwettelijk plein op een arena te vormen, maar de nummers blijven in elk van de vensters om die anekdote te herinneren.

Santa María del Coro

Deze basiliek werdt gebouwd op en om een oude Romeinse kerk die op deze plaats stond. Hierdoor zie je verschillende  details van de genoemde Romano gotiek terug te zien. Deze bouwstijl werdt vooral rond de dertiende eeuw toegepast. Deze Romeinse kerk werdt gebouwd door de koningen van Navarra. In de zestiende eeuw, werdt onder bewindt van de Habsburgse koningen de grote kerk deels veranderd in een gotische en renaissancestijl.

Het uiterlijk van de basiliek zoals hij nu  is begon in 1743 onder leiding van de architecten Lizardi en Miguel Pedro IgnacioSalazar. Deze prachtige basiliek was klaar in 1774. Ook binnen in de basiliek zijn kosten noch moeite bespaard gebleven. 

Ook de Catedral del Buen Pastor en de Iglesia de San Vincente zijn prachtige bouwwerken en zeker een bezoek waard.

 

Museo de San Telmo

In een oud Dominicaans klooster uit de zestiende eeuw bevindt zich het museum San Telmo, hier kun je alle te weten komen over de Baskische cultuur en historie van de stad. Middels historische, artistieke en archeologische voorwerpen krijg je een goed beeld over de geschiedenis van de stad.

 

Monte Urgull en Monte Igueldo

De Monte Urgull is een 123 meter hoge berg/heuvel, als je eenmaal boven aangekomen bent heb je een prachtig uitzicht hebt over  Donostia-San Sebastián. Hier bevindt zich ook het historische kasteel Castillo de La Mota, en niet te vergeten het symbool van de stad, het Christusbeeld Sagrado Corazon (30 meter hoog) .

 

Het Aquarium van de stad San Sebastian

In een monumentaal pand aan de altijd gezellige haven van San Sebastian staat het Aquarium van de stad . Je loopt door een tunnel onder het water door, waardoor je overal om je heen haaien, roggen en andere kleurrijke tropische vissoorten zwemmen rustig voorbij. 

 

Het openbaar vervoer in San Sebastian

Op een paar minuten lopen van het centrum in de wijk Amara (Fernando Sasiain 7) bevindt zich het busstation van San Sebastian.  De Dbus heeft 30 buslijnen. Meer informatie over de Dbussen vind je hier. 

Met het vliegtuig naar San Sebastian

De vlugste manier om naar de stad San Sebastian te komen is om een vliegticket te kopen naar Bilbao. Het is van Bilbao een uurtje rijden naar. 

Amsterdam Schiphol

  • Vueling (Bilbao)
  • KLM (Bilbao)

Vliegveld Weeze

  • Ryanair (Santander)

Vliegveld Charleroi

  • Ryanair (Santander

Brussel Zaventem

  • Vueling (Bilbao)
  • Iberia (Bilbao)
  • Brussel Airlines (Bilbao)

Het weer en klimaat in San Sebastian

San Sebastián heeft een gematigd maritiem klimaat dat sterk wordt beïnvloed door zijn ligging aan de Golf van Biskaje en de iets verder gelegen Atlantische Oceaan. Door deze invloed liggen de gemiddelde temperaturen hier net iets lager dan van de kustplaatsen gelegen aan de Middellandse Zee. Het zal hier echter maar zelden echt koud zijn en vorst of nachtvorst komt hier alleen bij hoge uitzondering voor. Er valt gedurende het gehele jaar voor Spaanse begrippen veel neerslag in San Sebastián. De zomers zijn wel wat droger dan de wintermaanden, maar er is vrijwel het hele jaar door kans op regenbuien of regenachtige dagen. (bron: klimaatinfo.nl)

Wat gaan we ondernemen in San Sebastian?

Dit Is misschien ook interessant: