Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


REISINDRUKKEN sagunto

Sagunto begint hier: De Beste Info, Inspiratie en Tips over Sagunto

Reisimpressies van Sagunto met tips, info en inspiratie. Haal meer uit je vakantie. Je vakantie naar Sagunto begint hier. Lees hier wat je kunt ondernemen in Sagunto. Sagunto is een badplaats in de provincie Valencia in de regio Valencia aan de Costa del Azahar . De kustplaats Sagunto noemt men ook wel Sagunt. Het stadje Sagunto bestaat uit twee delen Sagunto-Ciudad en Puerto de Sagunto. Puerto de Sagunto ligt rond de vijf kilometer van het oude centrum. Sagunto wordt vooral door Spaanse toeristen goed bezocht, vele hebben hier hun vakantIehuisje hebben

SAGUNTO - Beleef spanje

De geschiedenis van Sagunto

Het stadje Sagunto was in het verleden een belangrijke stad, Het stadje ontstond rond de antieke vesting Saguntum, welke bezet is geweest door zowel de Romeinen, Moren, Iberiërs en Carthagers.

Hannibal veroverde de stad in 218 v.Chr. na acht maanden lang beleg op de Romeinen. Vier jaar later veroverde de Romeinen de stad weer terug en werdt het een Romeinse voorkeursstad.

In de periode van Al-Andalus was de stad bekend als Murviedro en was het de hoofdstad van de taifa van Murviedro.

Het historisch centrum

In het oude centrum van Sagunto vind je het Plaza Mayor met zijn mooie zuilengalerijen hier staat ook de Santa Maria. Deze gotische kerk gebouwd rond  1334. Door de kleine enge straatjes van het centrum kun je heerlijk slenterend genieten van de prachtige gebouwen, zoals het uit de achttiende eeuw stammende paleis ‘Palacio Municipal’.

 

De Joodse wijk in Sagunto

Als je deze Joodse wijk in loopt staat gelijk aan het begin nog een authentieke middeleeuwse toegangspoort. Gelijk achter deze poort begint deze wijk met zijn enge en smalle straatje en de bekende typische witte huisjes.

Het Teatro Romano de Sagunto

Neem de weg naast de stad en loop de berg op, waar je bei een Romeins theater komt dit theater stamt uit de eerste eeuw. Dit is misschien wel een van de best bewaarde Spaanse Romeinse theaters. In dit goed gerestaureerde theater kun je tegenwoordig vaak theater- en muziekvoorstellingen bewonderen.

Dit Romeinse theater is gebouwd in het midden van de 1e eeuw naast het kasteel. Het is een uniek monument en het is het eerste gebouw dat op 26 augustus 1896 tot nationaal monument werdt verklaard.

SAGUNTO - Beleef Spanje

Adres

Calle Castell

Website

 

Openingstijden van het Teatro Romano

Van 1 april tot 1 november:

Dinsdag t/m zaterdag van: 10.00 uur t/m 20.00 uur

en zondagen en feestdagen van: 10.00 uur t/m 14.00 uur

(maandag gesloten)

Van 1 november tot 1 april:

Dinsdag t/m zaterdag van: 10.00 uur t/m 18.00 uur

en zondagen en feestdagen van: 10.00 uur t/m 14.00 uur

(maandag gesloten)

Booking.com

Het kasteel van Sagunto

Loop je vanaf het Teatro Romano verder de berg op kom je bij het Castillo de Sagunt dit oude fort is sinds 1931 een Nationaal Monument. Vanaf Castillo de Sagunt heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Het fort bestaat uit verschillende torens en pleintjes en Romeinse beschermingsmuur.

Het is een Andalusisch fort uit de 11e eeuw, hoewel het tegenwoordig muren bevat uit verschillende periodes met Iberische, Romeinse, middeleeuwse overblijfselen erin, die overeenkomen met de verschillende culturen die zich hier vestigden.

Het is verdeeld in vierkanten en binnenin bevindt zich het  "Epigraphic Antiquarium"  met voorbeelden van Latijnse, Iberische en Hebreeuwse epigrafie.

SAGUNTO-spanje - Beleef Spanje

Adres

Calle Castell

Website

 

Openingstijden Castillo de Sagunt :

Vanaf 1 juni tot 1 oktober:

Dinsdag t/m zaterdag van: 10.00 uur t/m 20.00 uur

en zondagen en feestdagen van: 10.00 uur t/m 14.00 uur

(maandag gesloten)

 

Vanaf 1 oktober tot 1 mei:

Dinsdag t/m zaterdag van: 10.00 uur t/m 18.00 uur

Zondagen en feestdagen: 10.00 uur t/m 14.00 uur

Gesloten: 1 januari en 25 december.

(maandag gesloten)

Entree is gratis en open.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR VALENCIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN VALENCIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :