Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Spaanse dorpjes en steden

Ontdek, Beleef en Geniet van de mooiste en de leukste steden en dorpjes van Spanje.

Spaans Reisblog met reisimpressies van pittoreske dorpjes, idyllische vissersdorpjes en reisindrukken van de meest geliefde Spaanse steden met veel tips, inspiraties, reisnieuws, vakantienieuws en veel  informatie.

Spaans Blog

Spanje

Geniet van dit prachtige land en zijn levensstijl.

Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water.

Dit Iberisch schiereiland betekend zon, zee en strand en dat in overvloed, een overheerlijke keuken en een rijke- spannende geschiedenis. In de Middellandse zee ligt de eilanden groep de Balearen met het bruisende party- en feesteiland Ibiza en het eeuwige gezellige eiland Mallorca.

Op het Iberisch schiereiland Spanje vind je de bekende Costa's met de prachtige steden als Barcelona, Valencia, Alicante en Málaga. Maar dit heerlijke vakantieland heeft meer dan de Spaanse Costa's; Op de boeiende Canarische eilanden niet ver van de kust van Noord - Afrika  vind je de eeuwige lente. Ontdek, Beleef en Geniet, dan Spanje is niet voor niets één van de meest geliefde vakantiebestemmingen!

Spanje is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten, klimaten en trekt hier door veel toeristen aan. Ook omdat goedkope hotels in Spanje heel makkelijk te vinden zijn. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, de toeristische kusten aan de Middellandse Zee, het flamenco dansen van Andalusië, en stierenvechten in vele delen van het land en het moderne Barcelona in Catalonië….

De Beste reistijd voor Spanje

Zijn de maanden Mei, juni, september en Oktober

 

Het Weer en klimaat in Spanje

Spanje kun je in drie delen, het mediterraan klimaat, vind je aan de kust en op de Spaanse eilanden, in het binnenland van Spanje vind je een landklimaat en in het noordelijke deel een zeeklimaat. Aan de kust en op de eilanden zijn in de  zomermaanden de temperaturen ongeveer graden 30 C en in de wintermaanden ongeveer de graden 15 C.

  • Mediterraan klimaat - kust en eilanden,
  • Landklimaat in het binnenland
  • Zeeklimaat in het noorden.

De Canarische Eilanden worden graag bezocht in de wintermaanden aangezien hier dan heerlijk aangename temperaturen heersen met veel zon.

Informatie over het klimaat - Klimaatinfo

 

HoofdstadMadrid

Verkeer en route

Alle tolwegen - ANWB  klik hier »

Routeplanner  klik hier »

Internet

Websites eindigen op .es.
Officiële website spain.info.

Tip: Fietstours in Spanje

Spanje specialisten:  Reisaanbod Spanje

Vliegtickets

Accommodatie

Huurauto

Activiteiten

Rondreis


Spaans Reis blog met de leukste en de mooiste plekken in spanje

Llivia

Deze enclave is een overblijfsel van de Vrede van de Pyreneeën, die in 1659 tussen Spanje en Frankrijk werd getekend. Daarin werd afgesproken dat alle dorpen stroomopwaarts van Puigcerdá Frans grondgebied zouden worden. Llívia zou daarbij gehoord hebben, ware het niet dat het stadsrechten had en dus geen dorp was. De Spanjaarden namen de tekst zo letterlijk als mogelijk was, en daarom bleef Llívia en bijbehorend gebied gewoon Spaans.

Lees meer »

Alquézar

Op een uurtje afstand van de Pyreneeën (Aínsa) ligt één van de mooiste dorpen van Spanje. Alquézar is tegen een paar hoge kliffen gebouwd en kijkt uit over een indrukwekkende kloof. Het is heerlijk verdwalen in de kleine straatjes, en ook rondom wacht heel wat natuurpracht.

Lees meer »

Hondarribia

Volgens de traditie werd Hondarribia gesticht door de Visigotische koning Recaredo in de 6e eeuw na Christus. De naam van de stad verschijnt voor het eerst genoemd in het stadscharter de Navarrese koning Sancho el Sabio (de Wijze) verleend aan San Sebastián in 1150. Ook tijdens de Middeleeuwen kreeg Hondarribia dezelfde privileges als San Sebastián door de Kroon van Castilië.

Lees meer »

Poniente Granadino

De natuur is genereus geweest met de Poniente Granada. Van de vruchtbare vlakte van de Genil tot de toppen van Sierra Tejeda, het landschap wordt bepaald door de opvallende contrasten en de verscheidenheid aan natuurlijke ruimtes.

Lees meer »

Novelda

Het stadje Novelda ligt het op 12 kilometer van de regionale hoofdstad Elda, 18 kilometer van Elche en 28 kilometer van Alicante. De gemeente wordt doorkruist door de snelweg Alicante A-31.

Lees meer »

Escó

Heel dicht bij de grens van Zaragoza met Navarra, verbergt wat eens een stad vol leven was. Vandaag behoort dat tot het verleden, aangezien de villa verlaten is . Dit is Escó , een stad die gedeeltelijk onder water kwam te staan door de bouw van een dam en die nu de aandacht trekt van de meest nieuwsgierige reizigers.

Lees meer »

Brañosera

Een bestemming vol geschiedenis, momenteel heeft deze stad, voorheen bekend als “tierra de brañas y osos”,  land van frisse weiden en beren, gelegen in het natuurpark Fuente Cobre, haar traditionele en middeleeuwse architectuur behouden. Sommige huizen gebouwd van steen en eikenhout omgeven door bomen die een uniek ansichtkaartbeeld creëren.  

Lees meer »

Salobreña

Hoe moeilijk het is om de woorden Granada, Alhambra en Sierra Nevada te scheiden. Wat een schande om tevergeefs te proberen het collectieve beeld van een hele provincie uit te breiden tot voorbij een van de meest indrukwekkende monumenten van Spanje en het profiel van die onmiskenbare besneeuwde toppen. Aarzel niet. Granada is immens, qua landschappen en cultuur, en vandaag gaan we de kustlijn binnen. 

Lees meer »

Zamora

De meest middeleeuwse kant van de stad, gekenmerkt door zijn muren en talrijke Romaanse kerken, botst frontaal op een belangrijke modernistische trend die zijn straten in de 19e eeuw transformeerde. En hieraan zijn bovendien de verschillende muurschilderingen toegevoegd die de stad sieren, verwijzend naar personages, tradities en gebeurtenissen die de toekomst van Zamora door de geschiedenis heen hebben gemarkeerd.

Lees meer »

Buitrago del Lozoya

Er zijn genoeg redenen om een dag door te brengen in dit mooie stadje ongeveer 75 kilometer noordelijk van  Madrid, aan de voet van de Somosierra-haven . Het stadje wordt omringd door de rivier Lozoya waaraan het ook zijn naam ontleent. 

Lees meer »

Wamba

Wamba was koning van de Visigoten in het huidige Spanje van 672 tot en met 680. Hij volgde de in 672 overleden Reccesvinth op. Op 19 september van dat jaar werd hij in Toledo tot koning gezalfd, waarmee hij de eerste Visigotische koning was die een dergelijke ceremonie onderging.

Lees meer »