De tien ábsolute highlights spanje 

tien ábsolute highlights - top tien lijsten van Spanje

De “10  beste, de 10 mooiste, de 10 leukste, de 10 hoogste of de 10 meest interessante top tien lijsten in Spanje.  Hier vind je de 10 ábsolute highlights over en van Spanje.


Top tien lijsten van Spanje

Ken jij de tien ábsolute highlights van Spanje? Leer Spanje eens kennen via onze toplijsten. Hier hebben wij de leukste ábsolute highlights of te wel top 10 lijsten van Spanje uit cultuur, natuur, monumenten, reizen, vakantie, sport, gastronomie, inwoners, achtergrond, verhalen, eten en drinken, muziek, dans, etc. voor je op een rijtje gezet!

7 charmante cafés in Spanje

Veel van deze cafés hebben ook een verbazingwekkend verborgen verleden van literaire ontmoetingen, gesprekken tussen kunstenaars en politici, servetten waar een meesterwerk misschien is begonnen, enzovoort.  

Lees meer »

20 uitjes naar het paradijs: 20 uitjes naar Malaga

"Het gebied eromheen is een wereld van gebroken rotsen en diepe kloven , ruw water en vruchtbare scheuren...", zong Blas Infante, de meest vooraanstaande bewoner, voor Casares. We zouden er ook verzen aan opdragen als we konden, want het is onmogelijk om niet te vallen aan de voeten van dit historisch-artistieke ensemble van de prachtige Serranía de Ronda. Misschien waren het juist de smalle en ingewikkelde straatjes , het archetype van de witte stad , die de "vader van het Andalusische thuisland" inspireerden om tot de hele Gemeenschap te spreken.

Lees meer »

De 8 meest indrukwekkende Spaanse ravijnen & kloven

Het is een kalkstenen kloof waar de Gallo-rivier doorheen stroomt en die ongeveer 12 kilometer van de stad Molina de Aragón (Guadalajara) ligt. Een natuur die in de loop van miljoenen jaren is gevormd door de loop van het water en die deze indrukwekkende en diepe kloof met verrassende rotsformaties zoals de Tinaja, de Huso of de Cobertera heeft doorkruist.

Lees meer »

De acht meest geliefde Semana Santa processies in Spanje

In Spanje gaat de Semana Santa gepaard met veel tradities, en vooral die in Andalusië genieten veel faam. Een goed voorbeeld is de viering van de Semana Santa in Sevilla, maar ook buiten Sevilla vinden vergelijkbare plechtigheden plaats, vooral in de hoofdsteden van de andere provincies van Andalusië, Huelva, Cádiz, Málaga, Córdoba, Granada, Jaén en Almería. Daarnaast hebben ook vele dorpen en kleinere steden hun eigen tradities, vaak met elk hun eigen bijzonderheden. De processies in Málaga onderscheiden zich door hun afwijkende paso's, daar Tronos genaamd, die veel groter zijn dan elders en door honderdvijftig Hombres del trono gedragen moeten worden.

Lees meer »

De meest 5 geliefdes routes van Spanje om alleen te reizen

De Senda del Oso (Bear Trail) is een oude spoorlijn die nu is geasfalteerd, maar die nog steeds door dezelfde rotsachtige tunnels loopt die ooit door de treinen werden gebruikt. Deze route slingert zich door de regio van de Valles del Oso, met onderweg verschillende startpunten en paden om uit te kiezen. 

Lees meer »

De mooiste top 10 dorpen in de regio Valencia

Als je als vakantieganger of inwoner verder kijkt dan de kust dat is er veel moois te vinden. Het gaat daarbij om mooie dorpen, prachtige natuur en veel bezienswaardigheden. Dat wil niet zeggen dat er langs de kust niet genoeg te zien is. In deze lijst kijken we echter niet alleen naar de Costa Blanca of Costa del Azahar maar zijn we op onderzoek gegaan naar de 10 mooiste dorpen van de hele Comunidad Valenciana.

Lees meer »

De 12 stranden van Santa Pola

De lokale stranden zijn de beste plekken om volledig tot rust te komen tijdens je verblijf in Santa Pola. Je zal er voor elk wat wils aantreffen: van lange, zandstranden tot intieme, pittoreske baaitjes waar rust heerst. Lees onze gids over de beste stranden in Santa Pola en ontdek je favoriete strand!

Lees meer »

Tien Spaanse goede voornemens

Met het nieuwe jaar komen ook de goede voornemens zoals (in het Spaans) Perder peso (gewicht verliezen); Trabajar menos (minder werken); Practicar más deporte (vaker sporten); Aprender un nuevo idioma (een nieuwe taal leren); Aprender español (Spaans leren); Acostarse más temprano (vroeger naar bed gaan); Despertarse más temprano (vroeger opstaan); Aprender a cocinar (leren koken); Beber más vino y menos cerveza (meer wijn drinken en minder bier) en Pasar menos tiempo en Facebook (minder tijd doorbrengen op Facebook).

Lees meer »

10 magische Spaanse kerstmarkten om te bezoeken.

Spanje is misschien niet de eerste plaats die in je opkomt als je aan kerstmarkten denkt, maar in december staat het land er vol mee. Hoewel er relatief weinig glühwein en braadworst zijn - die vind je in Duitsland - zijn deze leuke, charmante en vaak historische markten het epicentrum van vakantiewinkels en een must voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

Lees meer »

10 DINGEN DIE JE MOET ZIEN IN DE ANDALUSISCHE STAD RONDA

Een van de beroemdste attracties van Zuid-Spanje, Ronda’s epische Puente Nuevo, of Nieuwe Brug, overspant de 100 meter diepe kloof El Tajo en verbindt El Mercadillo (de kleine markt), het nieuwere deel van de stad, met La Ciudad (de stad), de oude Moorse wijk. Voltooid in 1793, het duurde zo’n veertig jaar en het leven van 50 bouwvakkers om te bouwen. Voor slechts 2,50 euro kun je het museum bezoeken in een kleine grot met stenen muren in het midden van de brug, die gedurende de 19e eeuw en tijdens de Spaanse burgeroorlog van 1936-39 als gevangenis werd gebruikt. Er wordt ook gezegd dat tijdens de burgeroorlog zowel Republikeinse als Nationalistische gevangenen wiens geluk op was, van de brug naar hun dood werden gegooid. Voor een verzengende fictionalisering van een bloedbad waarvan wordt gezegd dat het losjes gebaseerd was op gebeurtenissen in Ronda, zie Hemingway’s “Voor wie de klok luidt”.

Lees meer »

De 10 beste & mooiste plekjes aan de Costa de Levante

Valencia is de belangrijkste stad aan de oostkust waar je je nooit hoeft te vervelen. Het heeft allerlei culturele en recreatieve activiteiten in het centrum naar de omgeving. U kunt de beroemde kathedraal of de Stad van Kunsten en Wetenschappen niet missen , een modern architectonisch en cultureel complex dat in 2007 een van de winnaars was van de 12 Schatten van Spanje-wedstrijd. De stad heeft uitgestrekte stadsstranden, we raden Playa de la Patacona aan, dat meestal niet zo druk is als andere in Valencia. 10 km ten zuiden van de stad vindt u het natuurpark Albufera , een kustlagune waar u boottochten kunt maken en kunt genieten van de natuur.

Lees meer »

10 bezienswaardigheden van het Baskenland

De inwoners van Baskenland zijn trots op hun afkomst en streek. Zij voelen zich eerst Bask en pas in tweede instantie Spaans en hebben dan ook een eigen taal. Het is een controversieel stukje Spanje dat, met de ETA als voortrekker, het liefst onafhankelijk zou willen worden. De heftige strijd, vaak met aanslagen gepaard, behoort inmiddels tot het verleden en tegenwoordig is Baskenland uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming. 

Lees meer »

Tien leuke dingen om te ondernemen in de badplaats Gandia

Kom mee en ontdek en beleef wat er te doen is in Gandia. Naast de prima stranden is dit een stad met een hoge historische en culturele waarde. Je zult tijdens je reis door dit kustgebied kunnen genieten van tal van attracties. Je zult door het charmante historische centrum kunnen wandelen terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van deze stad en al haar geheimen. Aan de andere kant mag je de prachtige kustlijn van wit zand en warm water niet missen. Evenals de uitstekende gastronomie, waar je van de beroemde fideua van Gandia vol op kunt genieten.

Lees meer »

Tien rariteiten over kastanjes

Met andere woorden, de kastanje is een voedsel dat al eeuwenlang diep geworteld is in de Spaanse culturele en gastronomische traditie, ondanks dat het een boom is die oorspronkelijk uit Azië komt. Als het in onze voeding is bewaard ondanks dat het geen overvloedige gedroogde vrucht is en uitsluitend in het herfstseizoen voorkomt, is dat omdat sommige van zijn kenmerken uitzonderlijk zijn en zijn kookkwaliteiten opmerkelijk zijn.

Lees meer »

Tien Spaanse angstaanjagende plaatsen om Halloween te vieren

We kunnen hier niet een hele lijst geven van angstaanjagende en griezelige plaatsen in Spanje maar onze speurtocht op internet heeft het volgende lijstje opgeleverd. Sommige van deze plaatsen zijn oude hotels, kloosters, kastelen, grotten en verlaten dorpen die door heel Spanje verspreid liggen. Laat Halloween maar beginnen.

Lees meer »

Markttoerisme in Spanje

In Spanje zijn er een flink aantal markten die onze aandacht verdienen, zowel voor de opzichtigheid van hun producten als voor hun eigen gebouwen. Sommige, zoals de Mercado de San Miguel in Madrid, de Mercado de Colón in Valencia of de Lonja del Barranco in Sevilla, zijn authentieke gastronomische ervaringen geworden waarbij de kraampjes op de achtergrond zijn gelaten, maar andere, zoals de dertien die wij u hier voorstellen, zijn authentieke voedselmarkten gebleven waar, hoewel u hier altijd een hapje kunt eten, de groente, kaas, vlees, vis de hoofdrol blijven vervullen.

Lees meer »

10 Spaanse ommuurde steden

Granadilla, het oude landhuis van Granada, is een oude ommuurde stad van feodale oorsprong in het noorden van Cáceres. Gesticht door de moslims in de 9e eeuw, diende het als een strategisch bolwerk in het gebied omdat het een verplichte stap was op de Vía de la Plata. Het werd de hoofdstad van de regio, bekend als Tierras de Granadilla, maar in de jaren zestig werd het bezet door de staat en onbewoond omdat het werd uitgeroepen tot “overstromingsgebied” vanwege de bouw van het stuwmeer van Gabriel y Galán. Momenteel blijft het officieel onder die catalogus, ondanks het feit dat de stad nooit is overstroomd, zelfs niet met het reservoir vol. In 1980 werd de stad uitgeroepen tot historisch-artistieke site en vier jaar later werd het opgenomen in het herstelprogramma voor verlaten dorpen, dat verschillende herstelactiviteiten heeft vergemakkelijkt. De geëmigreerde mensen van Granada en hun nakomelingen ontmoeten elkaar twee keer per jaar in de stad: tijdens de bedevaart van de Virgen de Agosto en op de Dag van de Doden.

Lees meer »

De 10 meest voorkomende en beboete Spaanse verkeersovertredingen

Een van de meest voorkomende boetes heeft te maken met de staat van de banden ofwel neumáticos waarbij de slijtage of onvoldoende druk kan resulteren in een aanzienlijk verlies van de grip op het wegdek waarbij de kans op een ongeval toeneemt. Daarom wordt er niet alleen bij de ITV (APK keuring) gekeken naar de staat van de banden maar ook door agenten op de Spaanse wegen. Wanneer de diepte van het profiel van de band kleiner is dan 1,6 mm bij personenwagens wordt dat gezien als een ernstige overtreding met een boete van 200 euro tot gevolg.

Lees meer »

Ken jij de meest voorkomende gevaarlijke kwallen van de Spaanse Costas

De kwal is die onaangename bezoeker die we allemaal meer dan eens zijn tegengekomen toen we probeerden te genieten van een duik in de zee. De angel is pijnlijk en in sommige gevallen kan het gevaarlijk zijn. Nu de oceanen elk jaar warmer en warmer worden, planten deze wezens zich bij duizenden voort en kunnen ze een dag op het strand verpesten. Leer ze te herkennen om risico’s te vermijden.

Lees meer »

De 15 mooiste plekken om te overwinteren in Spanje

Nu zijn er veel plaatsen in Spanje waar je goed kunt overwinteren maar bij lange na niet alle van de zomer bekende gebieden zijn ook in de winter uitstekende plaatsen om te overwinteren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Costa Brava, Costa Dorada of Balearen waar het in de zomer goed vertoeven is maar waar het in de winter akelig koud kan zijn. Dat houdt niet in dat je er niet goed terecht kunt in de winter maar echt warm zal het er niet zijn. Daarom hieronder een overzicht (van noord naar zuid Spanje) van de gebieden waar je goed kunt overwinteren in Spanje.

Lees meer »

10 Restaurants op Tenerife

Thuis ben ik de regelaar; ik bereid vakanties goed voor en zorg voor een goede mix van ontspanning, dagjes eropuit én lekker eten. Want uitgebreid lunchen en dineren draagt voor mij zeker bij aan het ultieme vakantiegevoel. Oók toen ik onlangs een week vakantie vierde op Tenerife.

Lees meer »

8x doen aan de Costa Blanca

De Costa Blanca is één van de belangrijkste Spaanse Costa’s. Met ruim 200 km aan kustgebied zijn er voldoende stranden voor zon liefhebbers. Maar mocht je zon willen combineren met uitstapjes dan is er ook genoeg te doen aan de Costa Blanca. Je vindt er namelijk mooie stadjes, bijzondere bezienswaardigheden, fijne badplaatsen en meer.

Lees meer »

Met de kinderen naar de Costa Blanca

Tijdens een vakantie in de zonnige Spaanse regio mag een stranddag zeker niet ontbreken. Elke badplaats heeft wel een mooi strand voor een zonovergoten dagje. Ga bijvoorbeeld luieren aan Playa Arenal in Calpe. Ondanks dat Calpe een populaire vakantiebestemming is, is het zelfs in het hoogseizoen niet bomvol op dit strand. Wel zo fijn!

Lees meer »

11 Wandelroutes in Spanje

De warmte van de zomer is weer bijna voorbij is het nazomeren kan beginnen.  Het is tijd dat je eropuit trekt en weer een mooie stevige wandelingen door de natuur gaat maken. Ga je mee dan laat ik je 11 van de mooiste en bekendste wandelroutes van Spanje zien, dan Spanje heeft prachtige natuurparken en bergachtig gebieden maar ook de eilanden bieden heerlijke wandelgebieden.

Lees meer »

Waarom willen we steeds weer terug naar Spanje

Of je ooit genoeg kunt krijgen van Spanje? Nee! Het land heeft een grote diversiteit aan bestemmingen waardoor je er niet snel op uitgekeken raakt. Waar je de ene keer gaat voor een zonovergoten eiland kies je de volgende keer voor een cultuurrijke stad. Hierdoor heb je genoeg redenen om keer op keer naar Spanje te gaan!

Lees meer »

10 dingen als je wilt verhuizen naar Spanje

Wij stellen hier een beginners gids te samen voor de Spanje immigrant en willen we je kort uitleggen hoe je de beste plaats vindt om te gaan wonen, of hoe je het beste een huis koopt of huurt, of gezondheidszorg ,  aanvraag NIE nummer, buitenlands registratie nummer. En hoe is het met je Spaans? 

Lees meer »

Borrelen op zijn Spaans in Sevilla

Buiten de deur eten, kijken en bekeken worden.  Het maakt onlosmakelijk deel uit van de uitgaanscultuur in Spanje. Dat uitgaansritueel wordt doordeweeks maar met name in het weekend vooraf gegaan met borreltijd.  De borreltijd is een sociale happening die anders dan bij ons niet in je woonkamer plaatsvindt, maar in een tapasbar, het liefst stampens vol om schouder aan schouder een ijskoud biertje en de dagelijkse vis of vlees tapas annex huisspecialiteit te consumeren. Het ritueel van de tapa nodigt van nature niet uit tot het nuttigen van geordend afgewisselde gangen. 

Lees meer »

Deze tien dingen doe je echt alleen maar als je op vakantie gaat

Vakanties zijn hét moment om alle zorgen achter je te laten, maar wees voorzichtig: gooi niet alle remmen los, je kunt ook je verstand enigszins verliezen. Van naar het strand gaan in een Speedo tot het kopen van waardeloze souvenirs, behoed jezelf voor dergelijke vakantiedrama’s. Alicia Drewnicki deelt de top 10 van dingen die mensen alleen maar doen als ze op vakantie zijn.

Lees meer »

De 10 meest irritante vliegtuigpassagiers

Je hebt braaf gewacht tot je het vliegtuig kon boarden en je wil nu alleen nog maar je handbaggage in het bagagevak gooien en gaan zitten. Wanneer je eindelijk bij je stoel aankomt en het bagagevak opent wacht een vervelende verrassing.

Lees meer »

10 dingen die je moet zien en doen in de wijk Santa Cruz, Sevilla

Samen met de oude Arabische wijk Albaicín in Granada, is Santa Cruz de beste barrio in Andalusië voor doelloos ronddwalen. Door de ongemakkelijke smalle straatjes zien die van Triana, de voormalige zigeunerwijk van Sevilla, eruit als Parijse boulevards en de meeste zijn onbegaanbaar met de auto – wat betekent dat slingeraars deze charmante buurt vrijwel voor zichzelf hebben.

Lees meer »

De 10 leukste en mooiste dorpen in de Comunidad Valenciana

Als je als vakantieganger of inwoner verder kijkt dan de kust dat is er veel moois te vinden. Het gaat daarbij om mooie dorpen, prachtige natuur en veel bezienswaardigheden. In deze lijst kijken we echter niet alleen naar de Costa Blanca of Costa del Azahar maar zijn we op onderzoek gegaan naar de 10 mooiste dorpen van de hele Comunidad Valenciana.

Lees meer »

De 10 mooiste kluizenaarshuizen in Spanje

In Burgos zijn veel overblijfselen van onze voorouders bewaard gebleven. Ojo Guareña is een van de belangrijkste complexen ter wereld, gebruikmakend van de grotten, werd deze hermitage gebouwd om het martelaarschap en de wonderen van San Tirso te vertegenwoordigen.

Lees meer »

10 tips om te verhuizen naar Spanje

Als je uiteindelijk besloten hebt om naar Spanje te verhuizen is het erg verstandig om met een Spaanse cursus te beginnen. De beheersing van de taal van het land waar je naartoe gaat is bijna essentieel, al zijn er nog steeds honderden of duizenden immigranten die naar Spanje komen zonder dat ze de taal beheersen of slechts “vino tinto”, “cerveza” en “hola” kunnen zeggen.

Lees meer »

Twintig weetjes over de provincie Málaga

O, ja wist je dat er een dorp in de provincie is waar zes van de tien inwoners buitenlanders zijn.  Maar er is ook een dorp waar maar vier buitenlanders wonen of wil je toevallig weten in welk dorp de meeste kindjes geboren worden. Ga je mee met onze ontdekkingstocht door de provincie Málaga en leer al deze wetenswaardige kennen van deze mooie bruisende provincie.

Lees meer »