De tien ábsolute highlights spanje 

tien ábsolute highlights - top tien lijsten van Spanje

De “10  beste, de 10 mooiste, de 10 leukste, de 10 hoogste of de 10 meest interessante top tien lijsten in Spanje.  Hier vind je de 10 ábsolute highlights over en van Spanje.


Top tien lijsten van Spanje

Ken jij de tien ábsolute highlights van Spanje? Leer Spanje eens kennen via onze toplijsten. Hier hebben wij de leukste ábsolute highlights of te wel top 10 lijsten van Spanje uit cultuur, natuur, monumenten, reizen, vakantie, sport, gastronomie, inwoners, achtergrond, verhalen, eten en drinken, muziek, dans, etc. voor je op een rijtje gezet!

Oktober 2020

De 11 mooiste wandelroutes in Spanje 

Zoals velen al weten is Spanje veel meer dan alleen maar strand, zon, fiesta en siësta. Zo heeft Spanje ontzettend veel bergachtig gebied, denk aan de Picos de Europa en de Pyreneeën, maar ook veel natuurparken zowel op het vasteland alsook op de diverse eilanden. Nu de drukte en warmte van de zomer weer bijna voorbij is en de mooie lente kan beginnen is het ook weer tijd om mooie wandelingen door de natuur te maken. In dit artikel nemen we 11 van de bekendste en mooiste wandelroutes onder de loep.

Lees meer »

12 ongelooflijke treinreizen door Spanje

Dit tafereel, of iets dergelijks, is wat je kunt verwachten te ervaren in verschillende toeristentreinen in Spanje, en deze treinen betekenen dat de reis net zo opwindend is als de bestemming. U kunt luxe reizen van een week maken die teruggrijpen op de lange treinreizen van weleer en dagtochten die tot leven worden gebracht door acteurs. Reizen met de trein is een van de grootste genoegens die een reiziger kan ervaren, vooral als het gaat om een ​​ontbijtbuffet, proeverijen van producten, exclusieve rondleidingen, enzovoort.

Lees meer »

De 10 mooiste tuinen van Sevilla, Spanje

Alameda de Hercules, gelegen in het stadscentrum van Sevilla, is een van de oudste openbaar toegankelijke tuinen in Europa. Twee imposante marmeren zuilen bewaken de ingang van het park, de blijvende overblijfselen van een Romeins paleis uit de 2e eeuw dat hier ooit stond. Volgens de Griekse legende werd de stad Sevilla gesticht door Hercules en zijn de zuilen versierd met zijn standbeeld en dat van Julius Caesar. De belangrijkste boulevard van het park, Paseo de la Alameda de Hercules, slingert langs de opgedroogde rivier de Guadalquivir, bezaaid met zilveren populieren en trapsgewijze waterfonteinen. Alameda de Hercules ligt in het noordelijke casco antiguo (historisch centrum) van de stad, tussen de wijk Guadalquivir en de Macarena.

Lees meer »

Tien typische Andalusische gerechten

Dit typische gerecht van Malaga is uniek op de wereld, alleen hier worden ze op een speciale bijzonder manier voorbereid. Dit is van oorsprong  een gerecht voor de arme mensen of bescheiden gezinnen. Maar "Miguel el de las Sardinas (Miguel van de Sardientjes)" had het geweldige idee om een Chiringuito (strandtent) te openen in Malaga, want dat was de enige plek waar je de sardientjes kon spietsen.

Lees meer »
September 2020

TIEN SPAANSE AARDAPPEl GERECHTEN

Schil de aardappelen en snij ze in stukjes of in dikke schijfjes. Verhit de olie in een pan en bak ze traag zonder de aardappelen bruin te laten worden. Snij de varkenslende in stukjes en voeg ze bij de aardappelen en ga verder met bakken. Doe look, peperkorrels, chilipeper, paprika en het zout in de vijzel. Los op in het water en voeg het mengsel bij de aardappelen. De chorizo in stukjes gesneden kunnen ook bijgevoegd worden.

Lees meer »

Tien wetenswaardigheden over FC Barcelona

Dat klopt. Veel voetbalfans zijn zich er niet van bewust dat er in feite nog een ander voetbalteam in Barcelona is gevestigd dat sterke steun geniet in de stad. De RCD Espanyol werd opgericht in 1900 en was het eerste voetbalteam in Spanje dat volledig uit Spaanse spelers bestond. Het is nauw verbonden met de welvarende wijk Sarrià, gelegen aan de rand van de stad en heeft niet verwonderlijk een geschiedenis van rivaliteit met FC Barcelona.

Lees meer »

De tien beste dames parfums

In 1946 stichtte Christian Dior, met de hulp van Marcel Boussac, het modehuis Dior aan de Avenue Montaigne in Parijs. De eerste collectie van Dior stond bekend als de ‘New Look’: zeer smalle tailles en wijde, uitlopende rokken. Helaas stierf Christian Dior in 1957, waardoor zijn assistent Yves Saint Laurent het roer over nam. De huidige hoofdontwerper van Dior is Raf Simons. De schoonheidsproducten van Dior zijn luxe, trendsettend en modieus. De meeste parfums (en de bijbehorende reclames) zijn dan ook wereldberoemd.

Lees meer »

De Jacobijnse routes naar Santiago in Spanje

De verschillende pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, die ook wel Sint Jacobsroute wordt genoemd, in het Spaans Camino de Santiagos de Jacobijnse route naar het graf van de apostel Jacobus in Santiago de Compostella in Spanje. De belangrijkste route (hoofdroute) door Spanje was de Camino Francés, die de voortzetting was van meerdere trajecten komend uit Frankrijk. De Camino Francés was de middeleeuwse verkeersas die in Noord-Spanje loopt van de Pyreneeën naar het graf van Jakobus. Deze route loopt langs de steden Pamplona, Estella, Logroño, Burgos, León, Astorga en Ponferrada. Er zijn ook enige andere secundaire routes van de Pyreneeën naar Santiago. Vanaf alle andere Europese landen lopen eveneens Jacobswegen naar Frankrijk en Spanje, met uitzondering van de Portugese route die uiteraard Frankrijk niet aandoet. De Jacobswegen vormen dus een netwerk van wandelroutes, met Santiago de Compostella als excentrische spin.

Lees meer »

Top 10 tapas bars in Sevilla

De grote steden blinken uit in de bijna arrogante flair waarmee ze hun ruime restaurantaanbod uitspreiden. Sevilla blinkt net als andere Andalusische steden uit in haar omvangrijke, luide uitgaanscultuur waar met volle teugen wordt genoten van het eten, de sfeer en ja zelfs van het opéén gepakt, staand eten van een tapa.Ontdek wat er nu zo leuk is aan borrelen op zijn Spaans door een bezoek te wagen tijdens het spitsuur aan één van deze tapasbars.

Lees meer »

DE TIEN MOOISTE KLEINE STEDEN

Besalú is een typisch middeleeuws Spaans stadje dat door de jaren heen intact is gebleven. Deze versterkte stad in de provincie Girona staat vol met smalle straatjes met kinderkopjes, dus het is aan te raden om goed schoeisel te dragen. De straat vanaf de brug brengt je naar het stadsplein Plaça Major , dat een paar eeuwen geleden het centrum van Besalú was. Het belangrijkste monument in Besalú is de middeleeuwse brug die eruitziet alsof hij uit een soort sprookje over dapper ridders en bovendien wordt het 's avonds verlicht. Mis ook het Museum van miniaturen en microminiaturen niet, dat een tentoonstelling van scènes uit de 19e eeuw heeft. Sommige miniaturen zijn zo gedetailleerd dat je een microscoop nodig hebt om ze te zien.

Lees meer »

Tien mooiste plaatsen buiten de gebaande paden deel 2

Terwijl de steden Madrid en Barcelona, ​​evenals de stranden van Zuid-Spanje, veel aandacht krijgen, is een bestemming die op je reis-bucketlist zou moeten staan, de noordkust van Spanje. Overweeg specifiek een reis naar Santander in Cantabrië. De stad serveert heerlijke pinchos, prachtige stranden en natuurlijke landschappen om te verkennen.

Lees meer »

Tien mooiste plaatsen buiten de gebaande paden deel 1

Los Caños de Meca, onderdeel van het natuurpark El Ancantilado, is een rustige boheemse hoek van Zuid-Spanje in de provincie Cadiz. Eens bewoond door hippies, is deze betoverende kustlijn, bedekt met lange, witte zandstranden, pijnbomen en rotsachtige kustlijn, rechtstreeks uit een schilderij gekomen.Tegenwoordig is het populair onder de lokale bevolking en vooral kitesurfers profiteren van de winderige Atlantische kust. Er is echter niet veel aan de kleine strip die het dorp maakt, Los Caños de Meca. De meeste mensen kiezen ervoor om in het nabijgelegen Barbate of Conil de la Frontera te verblijven.Er zijn prachtige wandelpaden langs de rotsachtige kustlijn met pijnbomen die schaduw geven op een zonnige dag. Je moet zeker de tijd nemen om het natuurpark te verkennen.

Lees meer »

Tien moderne architectonische hoogstandjes

Dit zeer indrukwekkende gebouw van de Amerikaanse architect Frank Gehry werd voor het publiek geopend in 1997 en het gebouw zelf is op zich al een museumstuk door zijn deconstructivistische architectuur. Het Guggenheim museum in Bilbao is een van de drie Guggenheim-musea over de hele wereld naast Peggy Guggenheim Collection in Venetië en het Guggenheim Museum in New York. De permanente collectie wordt verspreid over de vijf musea en geeft een overzicht van de plastische kunst in de twintigste eeuw. Ze bevat kunstwerken van artiesten zoals Salvador Dalí, René Magritte en Andy Warhol. Voor het museum staat een ander opvallend kunstwerk, een 12 meter hoge puppy van kunstenaar Jeff Koons.

Lees meer »
Augustus 2020

De tien interessanteste plekken van Almeria

Slechts 40 km ten oosten langs de kust van Almeria ligt het spectaculaire natuurpark Cabo de Gata-Nijar - het grootste beschermde natuurreservaat aan de Middellandse Zeekust. Hier vind je prachtige stranden, adembenemende bergen en duinen en meer dan duizend soorten flora. U kunt de onbewoonde uitgestrekte gebieden te voet, met de fiets of te paard verkennen, terwijl u zich verwondert als u naar de kastelen gaat waar de Moren en christenen ooit tegen Berberpiraten streden.

Lees meer »

Tien Fascinerende plaatsen in Spanje

Heb je ooit het gevoel gehad dat je op een speciale plek was, in tegenstelling tot alles wat je eerder had gezien? Wilde je dat moment voor altijd vastleggen? Er zijn plaatsen in de wereld die u zullen boeien vanwege hun schoonheid, uniekheid en geschiedenis. Plaatsen om minstens één keer in je leven te bezoeken. In Spanje zijn er verschillende van dergelijke plaatsen, de ene nog mooier dan de vorige. Hier is een kleine selectie (we beloven een tweede deel te maken). Veel van deze plaatsen zijn buitenaards. Neem langzame stappen. Open je ogen wijd open.

Lees meer »

Tien mooiste gastronomische markten in Spanje

Deze markt met meer dan 100 jaar geschiedenis bevindt zich naast het Plaza Mayor-plein in het hart van de stad en is een verplichte stop voor iedereen die wil genieten van de gastronomische producten van Spanje, samen met voortreffelijk voedsel van over de hele wereld.

Lees meer »

Tien mooiste culinaire uitjes in Spanje

Wijnen uit dit gebied in Noord-Spanje behoren tot de meest gewaardeerde ter wereld, dus een proeverij bij een lokale wijnmakerij is zeker een geweldige ervaring. U kunt alles vinden, van kleine familiewijnhuizen tot de opvallende avant-gardistische gebouwen van gevestigde wijnhuizen zoals Marqués de Riscal of Ysios. Wijncultuur is hier erg belangrijk, en naast proeverijen kunt u nog veel meer activiteiten proberen , zoals yoga tussen de wijngaarden, sterren kijken, paardrijden, ballonvaren, Segway-tochten ...

Lees meer »

Tien vooringenomenheden tegenover Spanje

Maar wat is precies een vooroordeel?  Een vooroordeel is een mening die niet op feiten is gebaseerd. Voltaire definieerde een vooroordeel als een mening zonder oordeel. Een vooroordeel is meestal een mening over iemand of een groep mensen. Het gaat bijvoorbeeld over één kenmerk van een stereotype.

Lees meer »

De mooiste tien plaatsen in Andalusië

Andalusië strekt zich uit over een oppervlakte van maar liefst 87.268 km². Het is een van de grootste autonome regio's van Spanje, die haar bezoekers een brede waaier aan activiteiten en bezienswaardigheden biedt. Om het overzicht te bewaren, hebben wij alles mooi op een rijtje gezet. Hier komen de hoogtepunten van dit fascinerende deel van Spanje en enkele ideeën voor een vakantie in het zuiden van Spanje.

Lees meer »

De tien mooiste Joodse wijken van Spanje

In 1492, en via het Edict van Granada, gaven de katholieke vorsten het bevel de joden uit Spanje te verdrijven. Maar tot die tijd en gedurende verschillende eeuwen lieten de oude Joodse gemeenschappen in hun kielzog een spectaculaire culturele erfenis na waarvan we vandaag nog steeds kunnen genieten als we door het Iberisch schiereiland reizen. De kracht en welvaart van de wijken vormden voor altijd het historische centrum van sommige van onze steden.

Lees meer »

De tien lelijkste monumenten in Valencia

Een rotonde is een van de plaatsen in Spanje waar je de meeste kunstwerken en sculpturen van alle soorten kunt zien, zoals deze in de Glorieta de Europa. Een indrukwekkende installatie (vanwege zijn hoogte) die de naam El Parotet krijgt . Werk van de kunstenaar Miquel Navarro , dit beeld van bijna 50 meter hoog stelt een libel voor vanwege zijn karakteristieke vorm. Het is een geschenk dat een financiële instelling aan de stad deed op de 25ste verjaardag van haar maatschappelijk werk. 

Lees meer »

De mooiste tien mooiste kustplaatsen aan de Costa del Azahar

De Costa del Azahar, wat Spaans is voor “Oranjebloesemkust”, is de naam van de kust van de provincies Castellón en Valencia in het oosten van Spanje. Ook behoort een deel van het noorden van de provincie Alicante erbij, de rest van de kustlijn van Alicante behoort tot de veel bekendere Costa Blanca. Bekende plaatsen aan de Costa del Azahar zijn het mooi gelegen Peñíscola, Benicàssim, de grote stad Castellón de la Plana, Sagunt, de regionale hoofdstad en bestuurscentrum Valencia, Cullera, Gandia, Dénia en Jávea. De zee aan de kust wordt ook wel “Golf van Valencia” genoemd. Officieel liggen de populaire kustplaatsen Dénia en Jávea (Xábia) aan de Costa del Azahar maar gezien het feit dat deze twee plaatsen in de provincie Alicante liggen worden ze ook vaak aan de lijst van kustplaatsen die zich aan de Costa Blanca bevinden toegevoegd.

Lees meer »

Tien typisch Spaanse gerechten die toeristen niet eten

Het is een culinaire naam, maar het zijn gewoon testikels. Ze worden geconsumeerd sinds de oudheid en het is bekend dat Felipe III en Carlos III ze als een delicatesse beschouwden. Hoewel er ook lam of kalfs testikels zijn, zijn die van stieren en varkens de belangrijkste. Dit voedsel, dat veel toeristen walgelijk vinden, wordt echter ook geconsumeerd in China en sommige landen in Oost-Europa.

Lees meer »

TIEN SPAANSE HISTORISCHE HOTELS

Spanje is bij uitstek een van de toeristische bestemmingen ter wereld . En de hotels vergezellen deze kwalificatie omdat ons land prachtige hotels heeft , met veel geschiedenis , eeuwenoude gebouwen die hebben kunnen ombouwen om hun gasten het beste comfort te bieden zonder de essentie te verliezen van de gebouwen waarin ze zijn ondergebracht. We beoordelen enkele van de hotels met de meeste geschiedenis in Spanje.

Lees meer »

Twintig Spaanse tapas

Dit wordt vaak besteld als een pincho de tortilla , of een stukje tortilla. De meest traditionele zijn gemaakt met eieren, aardappelen en olijfolie, maar veel bevatten ook ui.

Lees meer »

De top 10 mooiste straten van Spanje

Dit fraaie straatje ligt direct naast een van de meest imponerend gebouwen van Córdoba in Andalusië: de Mezquita,  de moskee van Córdoba. Ga op een mooie zonnige lentedag uit en slenter door deze markante straat, die meteen je hart steelt. Bewonder de geplaveide straat, de maagdelijk witte muren en bloempotten gevuld met prachtige diepblauwe en rode bloemen. Loop langzaam naar het einde van de straat loop het pleintje op en geniet van het plenzen van een fontein en het gitaargepingel van een straatmuzikant komt je tegemoed.

Lees meer »

Top 10 meest voorkomende Spaanse uitdrukkingen

Een uitdrukking (expression) is een vaste combinatie van woorden waarmee meestal indirect een situatie wordt benoemd. Er zijn verschillende uitdrukkingen zoals de staande uitdrukking, een gezegde of zegswijze, een spreekwoord, een verbale- en non verbale weergave en een wiskundige uitdrukking. Wij beperken ons tot de volgende 10 vreemde en leuke uitdrukkingen (expresiones) die je veel zult horen in het Spaans. Voordat we kijken naar de 10 uitdrukkingen die we hier beschrijven even een lange zin met daarin alle onderstaande ‘expresiones’:

Lees meer »
Juli 2020

De tien mooiste Spaanse Costa’s

De Costa Brava is de meest noordelijke kuststreek van Catalonië die zich uitstrekt van Portbou tot Blanes. Het is een onregelmatige kust met grillig gevormde rotsen en grote hoogteverschillen met als gevolg het ontstaan van een serie bergketens die steil tot in de zee aflopen. Om deze reden wordt de Costa Brava ook wel de “ Woeste Kust ”genoemd. Het toeristische aanbod van de Costa Brava is even uitgebreid als interessant, afgestemd op de meest veeleisende reiziger of bewoner. Geschiedenis, kunst, architectuur, de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei takken van sport, in het bijzonder de watersport, gaan gepaard met een uitstekende infrastructuur. U wordt aangeraden aan geen van deze aspecten voorbij te gaan, zodat u de Costa Brava echt leert kennen, met zijn tradities, levenswijze en vormen van vermaak.

Lees meer »

TOP 10 BAAIEN IN SPANJE

Hoe vaak ben je naar het strand gegaan en trof je ontzettend veel mensen aan? Dit komt bijna altijd voor, vooral tijdens de zomermaanden wanneer iedereen heerlijk eventjes vakantie heeft en dat wil vieren op een plek waar zon, zee en strand is. Veel mensen weten niet dat naast deze overvolle stranden, Spanje ook honderden baaien heeft waar je in alle rust van de zon kan genieten. In dit artikel zullen we een selectie geven van de mooiste Spaanse baaien!

Lees meer »

Top 10 bezienswaardigheden van Lanzarote

Het vulkanische karakter van Lanzarote zorgt voor bijzondere landschappen, stranden en vegetatie. Daarnaast is het dankzij de rijke Canarische cultuur dat er unieke kunst en architectuur te bewonderen is. Maar waar te beginnen? Ontdek hier de meest bijzondere bezienswaardigheden van Lanzarote!

Lees meer »

Top 10 witte dorpen in Málaga

Hier heb ik een tiental dorpen en/of gemeenten voor je op een rijtje gezet, die ik authentiek en ideaal vindt om te gaan wonen als “expat” in de prachtige en mooie provincie Málaga. De grootste plaatsen zoals bijvoorbeeld: Ronda, Marbella en Antequera weggelaten, je vindt hier dus alleen de wat rustiger en beter bekend staan als de “pueblo blanco”.

Lees meer »

Top 10 romantische Spaanse dorpen

We beginnen onze lijst met een dorp dat in het ‘groene Spanje’ is gelegen, in het noorden aan de Atlantische Oceaan in de autonome regio Asturië. Cangas de Onís is bekend vanwege de Romeinse brug met het Victoria kruis over de rivier Sella. Naast deze druk bezochte brug is het dorp met smalle oude straatjes ook leuk om te ontdekken. 

Lees meer »

Top 10 uitstapjes nabij de Costa del Sol

Een heerlijke strandvakantie naar de Costa del Sol? Dan deze kust biedt meer als zon, zee en strand. Na lekker te hebben genoten van een luie stranddag of/en zwoele vakantieavond aan zee kun je natuurlijk de omgeving gaan ontdekken. Dan aan de Costa del Sol bestaan vele mogelijkheden om de mooie pueblos blancos, de witte dorpjes in  Andalusië te gaan bezoeken die bijna allemaal een rijke geschiedenis hebben en gelegen zijn in adembenemende landschappen.

Lees meer »

TOP 10 Spaanse Eilanden

Al jarenlang kiezen veel reizigers om te verblijven in Mallorca, een favoriete bestemming voor jong en oud. Mallorca wordt meestal geassocieerd met de feeststad Magaluf en de elegante hoofdstad La Palma, maar in het noorden van het eiland kun je de andere kant van Mallorca ervaren: ongerepte natuur en mooie verborgen baaitjes met helderblauw water wachten op je!

Lees meer »

Top 10 kustplaatsen aan de Costa Dorada

Deze regio heeft een prachtig landschap en een heel rijke geschiedenis, met de bekende toeristische badplaatsen als Salou of Cambrills, het themapark Universal’s Port Aventura, monumentale steden zoals Tarragona, prachtige kloosters zoals het klooster van Poblet en Santes Creu, en met Romeinse schatten, waaronder mozaïeken van het mausoleum van Centelles, de poort Arco de Berà of het grafmonument Torre de los Escipiones. De grootste stad is Tarragona waar men nog overblijfselen kan zien uit de Romeinse tijd waaronder een groot Amfitheater bij het strand en Aquaduct net buiten de stad. De stad Reus staat bekend als geboorteplaats van de beroemde architect Antoni Gaudí en is tevens de aan vlieghaven voor de Costa Dorada. Buiten deze grote steden zijn er echter nog enkele leuke dorpen om te bezoeken.

Lees meer »

Top 10 kustplaatsen aan de Costa Blanca

Zandstranden, lage duinen en vochtige gebieden worden in de Costa Blanca afgewisseld door rotspartijen, steile kusten en zeer droge gebieden. De indrukwekkende noordelijke en centrale gebieden, doorkruist door hoge bergketens, lopen door tot aan de rand van de zee waar de kapen van La Nao en van San Antonio zich bevinden. Het zuidelijke deel van de Costa Blanca is daarentegen een gebied van vlaktes en heuvels bevloeid door de rivier de Segura die in zee uitmondt temidden van duinen en lage klippen. Dankzij het landschap, de infrastructuur, de prachtige steden en de vriendelijke bevolking kent de Costa Blanca het hele jaar lang een drukke toeristische activiteit met vele faciliteiten voor de bezoekers. Buiten de populaire kustplaatsen zoals Calpe en Benidorm en de grote stad Alicante zijn er nog veel meer andere leuke en soms nog authentieke dorpen te vinden langs de kust.

Lees meer »

Top 10 Moorse architectuur

Deze tijd hadden de arabieren veel invloed op de Spaanse taal (Arabisch), maar ook op het geloof (de Islam), de cultuur én vooral de architectuur dat vind je vooral terug in de regio Andalusië maar ook op vele andere plaatsen in Spanje kun je deze prachtige moorse architectuur bewonderen.

Lees meer »