De tien ábsolute highlights spanje 

tien ábsolute highlights - top tien lijsten van Spanje

De “10  beste, de 10 mooiste, de 10 leukste, de 10 hoogste of de 10 meest interessante top tien lijsten in Spanje.  Hier vind je de 10 ábsolute highlights over en van Spanje.


Top tien lijsten van Spanje

Ken jij de tien ábsolute highlights van Spanje? Leer Spanje eens kennen via onze toplijsten. Hier hebben wij de leukste ábsolute highlights of te wel top 10 lijsten van Spanje uit cultuur, natuur, monumenten, reizen, vakantie, sport, gastronomie, inwoners, achtergrond, verhalen, eten en drinken, muziek, dans, etc. voor je op een rijtje gezet!

Augustus 2020

De top 10 mooiste straten van Spanje

Dit fraaie straatje ligt direct naast een van de meest imponerend gebouwen van Córdoba in Andalusië: de Mezquita,  de moskee van Córdoba. Ga op een mooie zonnige lentedag uit en slenter door deze markante straat, die meteen je hart steelt. Bewonder de geplaveide straat, de maagdelijk witte muren en bloempotten gevuld met prachtige diepblauwe en rode bloemen. Loop langzaam naar het einde van de straat loop het pleintje op en geniet van het plenzen van een fontein en het gitaargepingel van een straatmuzikant komt je tegemoed.

Lees meer »

Top 10 meest voorkomende Spaanse uitdrukkingen

Een uitdrukking (expression) is een vaste combinatie van woorden waarmee meestal indirect een situatie wordt benoemd. Er zijn verschillende uitdrukkingen zoals de staande uitdrukking, een gezegde of zegswijze, een spreekwoord, een verbale- en non verbale weergave en een wiskundige uitdrukking. Wij beperken ons tot de volgende 10 vreemde en leuke uitdrukkingen (expresiones) die je veel zult horen in het Spaans. Voordat we kijken naar de 10 uitdrukkingen die we hier beschrijven even een lange zin met daarin alle onderstaande ‘expresiones’:

Lees meer »
Juli 2020

Top 10 Spaanse Costa’s

De Costa Brava is de meest noordelijke kuststreek van Catalonië die zich uitstrekt van Portbou tot Blanes. Het is een onregelmatige kust met grillig gevormde rotsen en grote hoogteverschillen met als gevolg het ontstaan van een serie bergketens die steil tot in de zee aflopen. Om deze reden wordt de Costa Brava ook wel de “ Woeste Kust ”genoemd. Het toeristische aanbod van de Costa Brava is even uitgebreid als interessant, afgestemd op de meest veeleisende reiziger of bewoner. Geschiedenis, kunst, architectuur, de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei takken van sport, in het bijzonder de watersport, gaan gepaard met een uitstekende infrastructuur. U wordt aangeraden aan geen van deze aspecten voorbij te gaan, zodat u de Costa Brava echt leert kennen, met zijn tradities, levenswijze en vormen van vermaak.

Lees meer »

TOP 10 BAAIEN IN SPANJE

Hoe vaak ben je naar het strand gegaan en trof je ontzettend veel mensen aan? Dit komt bijna altijd voor, vooral tijdens de zomermaanden wanneer iedereen heerlijk eventjes vakantie heeft en dat wil vieren op een plek waar zon, zee en strand is. Veel mensen weten niet dat naast deze overvolle stranden, Spanje ook honderden baaien heeft waar je in alle rust van de zon kan genieten. In dit artikel zullen we een selectie geven van de mooiste Spaanse baaien!

Lees meer »

Top 10 bezienswaardigheden van Lanzarote

Het vulkanische karakter van Lanzarote zorgt voor bijzondere landschappen, stranden en vegetatie. Daarnaast is het dankzij de rijke Canarische cultuur dat er unieke kunst en architectuur te bewonderen is. Maar waar te beginnen? Ontdek hier de meest bijzondere bezienswaardigheden van Lanzarote!

Lees meer »

Top 10 witte dorpen in Málaga

Hier heb ik een tiental dorpen en/of gemeenten voor je op een rijtje gezet, die ik authentiek en ideaal vindt om te gaan wonen als “expat” in de prachtige en mooie provincie Málaga. De grootste plaatsen zoals bijvoorbeeld: Ronda, Marbella en Antequera weggelaten, je vindt hier dus alleen de wat rustiger en beter bekend staan als de “pueblo blanco”.

Lees meer »

Top 10 romantische Spaanse dorpen

We beginnen onze lijst met een dorp dat in het ‘groene Spanje’ is gelegen, in het noorden aan de Atlantische Oceaan in de autonome regio Asturië. Cangas de Onís is bekend vanwege de Romeinse brug met het Victoria kruis over de rivier Sella. Naast deze druk bezochte brug is het dorp met smalle oude straatjes ook leuk om te ontdekken. 

Lees meer »

Top 10 uitstapjes nabij de Costa del Sol

Een heerlijke strandvakantie naar de Costa del Sol? Dan deze kust biedt meer als zon, zee en strand. Na lekker te hebben genoten van een luie stranddag of/en zwoele vakantieavond aan zee kun je natuurlijk de omgeving gaan ontdekken. Dan aan de Costa del Sol bestaan vele mogelijkheden om de mooie pueblos blancos, de witte dorpjes in  Andalusië te gaan bezoeken die bijna allemaal een rijke geschiedenis hebben en gelegen zijn in adembenemende landschappen.

Lees meer »

TOP 10 Spaanse Eilanden

Al jarenlang kiezen veel reizigers om te verblijven in Mallorca, een favoriete bestemming voor jong en oud. Mallorca wordt meestal geassocieerd met de feeststad Magaluf en de elegante hoofdstad La Palma, maar in het noorden van het eiland kun je de andere kant van Mallorca ervaren: ongerepte natuur en mooie verborgen baaitjes met helderblauw water wachten op je!

Lees meer »

Top 10 kustplaatsen aan de Costa Dorada

Deze regio heeft een prachtig landschap en een heel rijke geschiedenis, met de bekende toeristische badplaatsen als Salou of Cambrills, het themapark Universal’s Port Aventura, monumentale steden zoals Tarragona, prachtige kloosters zoals het klooster van Poblet en Santes Creu, en met Romeinse schatten, waaronder mozaïeken van het mausoleum van Centelles, de poort Arco de Berà of het grafmonument Torre de los Escipiones. De grootste stad is Tarragona waar men nog overblijfselen kan zien uit de Romeinse tijd waaronder een groot Amfitheater bij het strand en Aquaduct net buiten de stad. De stad Reus staat bekend als geboorteplaats van de beroemde architect Antoni Gaudí en is tevens de aan vlieghaven voor de Costa Dorada. Buiten deze grote steden zijn er echter nog enkele leuke dorpen om te bezoeken.

Lees meer »

Top 10 kustplaatsen aan de Costa Brava

Deze kust is woest en wild met vele rotsformaties die soms tot in de zee lopen, geen wonder dit zijn uitlopers van de Pyreneeën. Aan deze lange en rotsige kust vind je vele mooie baaien. Hier vind je weinig brede zandstranden, de enigste twee zijn de stranden in de Golf van Roses en de Golf van Pals. Maar daardoor zijn juist de kleine, door pijnbomen omgeven baaitjes des te mooier. De stranden aan de Costa Brava bestaan hoofdzakelijk uit grof zand, fijn grind of kiezels. Het kristalhelder water, wat niet betekend dat zuiver en schoon water is.

Lees meer »

Top 10 kustplaatsen aan de Costa Blanca

Zandstranden, lage duinen en vochtige gebieden worden in de Costa Blanca afgewisseld door rotspartijen, steile kusten en zeer droge gebieden. De indrukwekkende noordelijke en centrale gebieden, doorkruist door hoge bergketens, lopen door tot aan de rand van de zee waar de kapen van La Nao en van San Antonio zich bevinden. Het zuidelijke deel van de Costa Blanca is daarentegen een gebied van vlaktes en heuvels bevloeid door de rivier de Segura die in zee uitmondt temidden van duinen en lage klippen. Dankzij het landschap, de infrastructuur, de prachtige steden en de vriendelijke bevolking kent de Costa Blanca het hele jaar lang een drukke toeristische activiteit met vele faciliteiten voor de bezoekers. Buiten de populaire kustplaatsen zoals Calpe en Benidorm en de grote stad Alicante zijn er nog veel meer andere leuke en soms nog authentieke dorpen te vinden langs de kust.

Lees meer »

Top 10 Moorse architectuur

Deze tijd hadden de arabieren veel invloed op de Spaanse taal (Arabisch), maar ook op het geloof (de Islam), de cultuur én vooral de architectuur dat vind je vooral terug in de regio Andalusië maar ook op vele andere plaatsen in Spanje kun je deze prachtige moorse architectuur bewonderen.

Lees meer »

De 10 kleurrijkste Spaanse pleinen

Plaza de La Glorieta (officieel: Mirador de la Glorieta [1]) is een plein ontworpen met mozaïeken, sculpturen, pergola's en banken in Las Manchas de Abajo, een stad in de gemeente Los Llanos de Aridane op La Palma.

Lees meer »

10 Dorpen in de regio Murcia

In het zuidoosten van Spanje vind je de Costa Cálida die ligt aan de Middellandse Zee in de regio Murcia. In het Noorden gaat de Costa Cálida over in de Costa Blanca (Comunitat Valenciana) en in het zuiden begint de Costa de Almería (Andalusië). De belangrijkste stad aan deze  costa is de havenstad Cartagena en de hoofdstad van deze regio is Murcia maar die ligt in het binnenland.

Lees meer »

10 Romeinse monumenten in Spanje

De Romeinen brachten veel kennis mee naar Spanje vooral bouwkennis en ze bouwden vele grote monumenten waarbij verschillende van deze Romeinse monumenten nog steeds te bewonderen zijn. Het was al een hele prestatie om in die tijd een bouwwerk te realiseren, zeker als men ervan uitgaat dat ze over andere primitieve middelen beschikten dan wij tegenwoordig. Van de vele Romeinse overblijfselen die na meer dan 2.000 jaar nog te vinden zijn in Spanje zijn dit wellicht de meest opvallendste. 

Lees meer »

Top 10 Wandelpaden in Spanje

Wandelen in Spanje met de mooiste routes - Deze populaire wandelpaden in Spanje liggen door het gehele land verspreid. Maar als je er niet in de buurt van een deze wandelpaden woont maak je er toch een leuk weekend van! Dan één ding is zeker je bezoek aan een van deze mooie en spectaculaire wandelpaden zal beloond worden met een stukje prachtige natuur!

Lees meer »

Top 10 Sprookjesachtige plaatsen in Spanje

Dit spectaculaire sprookjeskasteel zou voor Walt Disney aanleiding zijn geweest het bekende Disney logo te ontwerpen. Of dat waar is of niet laten we aan de geschiedkundigen over. Wat we wel willen laten zien is de prachtige ligging van dit kasteel waar zomaar een prinses die wacht op haar prins zou kunnen wonen.

Lees meer »