De tien ábsolute highlights spanje 

tien ábsolute highlights - top tien lijsten van Spanje

De “10  beste, de 10 mooiste, de 10 leukste, de 10 hoogste of de 10 meest interessante top tien lijsten in Spanje.  Hier vind je de 10 ábsolute highlights over en van Spanje.


Top tien lijsten van Spanje

Ken jij de tien ábsolute highlights van Spanje? Leer Spanje eens kennen via onze toplijsten. Hier hebben wij de leukste ábsolute highlights of te wel top 10 lijsten van Spanje uit cultuur, natuur, monumenten, reizen, vakantie, sport, gastronomie, inwoners, achtergrond, verhalen, eten en drinken, muziek, dans, etc. voor je op een rijtje gezet!

Deze tien dingen doe je echt alleen maar als je op vakantie gaat

Vakanties zijn hét moment om alle zorgen achter je te laten, maar wees voorzichtig: gooi niet alle remmen los, je kunt ook je verstand enigszins verliezen. Van naar het strand gaan in een Speedo tot het kopen van waardeloze souvenirs, behoed jezelf voor dergelijke vakantiedrama’s. Alicia Drewnicki deelt de top 10 van dingen die mensen alleen maar doen als ze op vakantie zijn.

Lees meer »

De 10 meest irritante vliegtuigpassagiers

Je hebt braaf gewacht tot je het vliegtuig kon boarden en je wil nu alleen nog maar je handbaggage in het bagagevak gooien en gaan zitten. Wanneer je eindelijk bij je stoel aankomt en het bagagevak opent wacht een vervelende verrassing.

Lees meer »

10 dingen die je moet zien en doen in de wijk Santa Cruz, Sevilla

Samen met de oude Arabische wijk Albaicín in Granada, is Santa Cruz de beste barrio in Andalusië voor doelloos ronddwalen. Door de ongemakkelijke smalle straatjes zien die van Triana, de voormalige zigeunerwijk van Sevilla, eruit als Parijse boulevards en de meeste zijn onbegaanbaar met de auto – wat betekent dat slingeraars deze charmante buurt vrijwel voor zichzelf hebben.

Lees meer »

De 10 leukste en mooiste dorpen in de Comunidad Valenciana

Als je als vakantieganger of inwoner verder kijkt dan de kust dat is er veel moois te vinden. Het gaat daarbij om mooie dorpen, prachtige natuur en veel bezienswaardigheden. In deze lijst kijken we echter niet alleen naar de Costa Blanca of Costa del Azahar maar zijn we op onderzoek gegaan naar de 10 mooiste dorpen van de hele Comunidad Valenciana.

Lees meer »

De 10 mooiste kluizenaarshuizen in Spanje

In Burgos zijn veel overblijfselen van onze voorouders bewaard gebleven. Ojo Guareña is een van de belangrijkste complexen ter wereld, gebruikmakend van de grotten, werd deze hermitage gebouwd om het martelaarschap en de wonderen van San Tirso te vertegenwoordigen.

Lees meer »

10 tips om te verhuizen naar Spanje

Als je uiteindelijk besloten hebt om naar Spanje te verhuizen is het erg verstandig om met een Spaanse cursus te beginnen. De beheersing van de taal van het land waar je naartoe gaat is bijna essentieel, al zijn er nog steeds honderden of duizenden immigranten die naar Spanje komen zonder dat ze de taal beheersen of slechts “vino tinto”, “cerveza” en “hola” kunnen zeggen.

Lees meer »

Twintig weetjes over de provincie Málaga

O, ja wist je dat er een dorp in de provincie is waar zes van de tien inwoners buitenlanders zijn.  Maar er is ook een dorp waar maar vier buitenlanders wonen of wil je toevallig weten in welk dorp de meeste kindjes geboren worden. Ga je mee met onze ontdekkingstocht door de provincie Málaga en leer al deze wetenswaardige kennen van deze mooie bruisende provincie.

Lees meer »

De 10 leukste dingen om te zien en te doen rond Las Ramblas in Barcelona

Tijdens je toekomstige reis naar Barcelona is het absoluut noodzakelijk om Las Ramblas te bezoeken, een straat in het centrum van de stad die zowel toeristen als de lokale bevolking aanspreekt, die allemaal genieten van zijn charme. Hoewel Las Ramblas soms de reputatie krijgt ‘te toeristisch’ te zijn, zijn er genoeg dingen te zien en te doen rondom deze beroemde straat die authentiek zijn als altijd.

Lees meer »

Ga je mee de verborgen watervallen in Galicië ontdekken

De watervallen zijn vaak verborgen in donkere wouden,  en vaak op magische plekken. Deze  watervallen heten  fervenzas  in Galicische . Ga je mee? We nodigen je uit om van onze favoriete watervallen in Galicië te ontdekken, waar je heerlijk kunt ontspannen, ademen en genieten van een koud bad. Maar let op, het water is zelfs in midden in de zomer nog erg koud!

Lees meer »

14 meest aantrekkelijke kleine Spaanse steden

Om te zien hoe Spanje er in de middeleeuwen uitzag, is er geen betere bestemming dan de stad Besalú. Besalú, gelegen in Catalonië, is een volledig beloopbare stad vol met historische bezienswaardigheden. Mis niet de magnifieke en prachtig bewaard gebleven romaanse brug die de Fluvià-rivier overspant en dateert uit de 12e eeuw, de historische Joodse synagogen en de 11e-eeuwse kerk van Sant Pere. Zorg ervoor dat u over de brug loopt, die afgesloten is voor autoverkeer, om vanaf dit spectaculaire uitkijkpunt een paar foto's te maken van de rustige, middeleeuwse stad.

Lees meer »

De 10 meest verrassende Noord Spaanse bestemmingen

Dit populaire strand resort, gelegen in Baskenland, op slechts 19 km van Frankrijk, is omgeven door heuvels die bijdragen aan de schoonheid. De beroemdste attractie van San Sebastián is La Concha, een van ’s werelds beste stadsstranden. Parte Vieja of Old Town heeft veel bars, waardoor het populair is bij feestgangers. De meeste gebouwen dateren uit de 19e eeuw, sinds San Sebastián in 1813 door de Engelsen en Portugezen werd verwoest. De stad staat bekend om zijn jazzfestival in juli, het oudste van Europa, evenals andere festivals en culturele evenementen gedurende het hele jaar.

Lees meer »

Tien typische, maar oh zo heerlijke Spaanse zoetigheden

De panellets zijn enkele typische zoetigheden van Catalonië, Aragon, Valencia, de Balearen en het Prinsdom Andorra traditioneel voor te bereiden op 1 november, feest van Allerheiligen, ook wel bekend als castañada in Catalonië en Aragon. De panellets als zodanig dateren uit de 18e eeuw, toen ze werden gebruikt als gezegend voedsel om te delen na religieuze vieringen (panellets van San Marcos en panellets van het Heilige Kruis). Aangenomen wordt dat ze hun oorsprong hebben in Noord-Europa, waar als gevolg van de intense kou een calorierijk voedsel nodig was om de lange nacht van de doden beter te kunnen weerstaan, maar ze komen zeker van Arabische gebakjes, gezien hun samenstelling op basis van amandelen. en de invloed van de Arabische cultuur.

Lees meer »

De tien mooiste Spaanse kathedralen

De kathedraal is de belangrijkste kerk van elk bisdom. Wanneer een kerk als kathedraal is gebouwd, uit dit zich vaak in de grootse bouw en versieringen. Soms heeft de kathedrale kerk ook de status van basiliek. In dat geval spreekt men van een kathedrale basiliek. Een voorbeeld is de Basílica de Nuestra Señora de la Merced (Barcelona).

Lees meer »

De 15 Spaanse werelderfgoed steden in Spanje

Dat Spanje een immens cultureel erfgoed heeft, is geen geheim. De UNESCO  heeft ook 15 Spaanse steden erkend als werelderfgoed . Ze herbergen allemaal geweldige architectonische, culturele, gastronomische attracties ... We weten niet of je ze allemaal kent, maar misschien is volgent jaar een goed moment om ze eens te bezoeken, want geen van hen zal je teleurstellen en je naar meer laten verlangen. 

Lees meer »

10 Traditionele Spaanse dansen

De oorsprong van de sardana is niet helemaal traceerbaar - sommigen geloven dat ze teruggaan tot de oude Romeinse tijd - maar de meesten zijn het erover eens dat tegen de 19e eeuw de dans wijdverbreid was in de Catalaanse regio's Empordà, Roselló en Garrotxa. De dans wordt uitgevoerd door een kring van afwisselende mannen en vrouwen die elkaars hand vasthouden en in ritme dansen op een live band genaamd cobla . Het is een populaire groepsdans die wordt uitgevoerd tijdens feesten en openbare bijeenkomsten en is een symbool geworden van de Catalaanse identiteit .

Lees meer »

De 14 SEAT modellen die verwijzen naar Spaanse locaties

Ronda is een stad in de provincie Malaga die ongeveer 100 kilometer van de stad Malaga ligt. Deze toeristische stad aan de Costa del Sol, die meer dan 33.000 inwoners telt, was de eerste Spaanse stad die een Seat-model noemde. De Seat Ronda, een herontwerp van de Seat Ritmo en de Fiat Ritmo, werd tussen 1982 en 1986 in Europa geproduceerd en op de markt gebracht.

Lees meer »

Bezoek de top 10 plaatsen in Andalusië

Het gebied Cabo de Gata is vernoemd naar het mineraalgesteente agaat (ágata in het Spaans), dat daar in het verleden werd ontgonnen. Als je met de auto door dit nationale park rijdt, zul je het landschap sterk zien veranderen van woestijnen met schijfcactussen tot prachtige, ongerepte stranden.

Lees meer »

Herken jij deze 10 strandtypes

Dag 1 op het strand is eigenlijk meteen de ergste. Alles aan je lichaam is nog zo wit als sneeuw. En net als je denkt dat jouw benen nog meer licht geven dan de zon, komt er een Engelsman voorbij geparadeerd. Fjieuw, het kan altijd erger.

Lees meer »

‘Uitwaaien’ op de tien hoogste Spaanse bergen?

De laatste tijd wordt er in Spanje veel geschreven en veel aandacht besteed aan de Nederlandse begrip ‘uitwaaien’.  De Nederlanders in het algemeen weten gelijk waar het over gaat maar in het Spaans wordt het zo ongeveer omschreven als ‘tomar una bocanada de aire fresco’ om ‘limpiar tu mente y refrescarte. Expirar malos aires y respirar buenos’.

Lees meer »

Heerlijk, gezond en 100% Spaans

Spaans eten is een showcase voor het mediterrane dieet over de hele wereld. Gezonde voeding , vol van smaak en op basis van olijfolie, groenten en seizoensingrediënten. Hier zijn een paar suggesties om deze keuken te proberen, bekroond met de UNESCO-aanduiding immaterieel cultureel erfgoed.

Lees meer »

10 prachtige Spaanse herfstlandschappen

Om van die typische echte natuurlijke prachtige herfstlandschappen in Spanje te vinden is eigenlijk vrij eenvoudig. Het moeilijkste is eigenlijk het kiezen van het mooiste idyllische plekje, deze typische herfstlandschappen liggen over het hele land verspreid. Zoals de Costa’s die meer met de zomer worden geassocieerd, hier achter liggen de strakke bergen, de uitgestrekte wijngaarden, de prachtige valleien waar vaak de tijd lijkt stil te staan en de mooie in herfsttinten gekleurde bossen die overspoeld worden door een volkomen vredige atmosfeer. Hieronder hebben we een paar van deze onweerstaanbare en onbekende plekken om heerlijk zonder belemmeringen van de prachtige natuur te genieten.

Lees meer »

De 11 mooiste wandelroutes in Spanje 

Zoals velen al weten is Spanje veel meer dan alleen maar strand, zon, fiesta en siësta. Zo heeft Spanje ontzettend veel bergachtig gebied, denk aan de Picos de Europa en de Pyreneeën, maar ook veel natuurparken zowel op het vasteland alsook op de diverse eilanden. Nu de drukte en warmte van de zomer weer bijna voorbij is en de mooie lente kan beginnen is het ook weer tijd om mooie wandelingen door de natuur te maken. In dit artikel nemen we 11 van de bekendste en mooiste wandelroutes onder de loep.

Lees meer »

Zes manieren om de Spaanse koude winter te overleven

Maar hoe gaan de Spanjaarden daar met die kou en het slechte weer om in het algemeen? Elk land of cultuur heeft zijn eigen manier om de winterse kou te bestrijden, maar een ding is zeker in ieder geval de mensen die langs de Middellandse Zee wonen zijn niet zo gek op kou!

Lees meer »

12 ongelooflijke treinreizen door Spanje

Dit tafereel, of iets dergelijks, is wat je kunt verwachten te ervaren in verschillende toeristentreinen in Spanje, en deze treinen betekenen dat de reis net zo opwindend is als de bestemming. U kunt luxe reizen van een week maken die teruggrijpen op de lange treinreizen van weleer en dagtochten die tot leven worden gebracht door acteurs. Reizen met de trein is een van de grootste genoegens die een reiziger kan ervaren, vooral als het gaat om een ​​ontbijtbuffet, proeverijen van producten, exclusieve rondleidingen, enzovoort.

Lees meer »

De 10 mooiste tuinen van Sevilla, Spanje

Alameda de Hercules, gelegen in het stadscentrum van Sevilla, is een van de oudste openbaar toegankelijke tuinen in Europa. Twee imposante marmeren zuilen bewaken de ingang van het park, de blijvende overblijfselen van een Romeins paleis uit de 2e eeuw dat hier ooit stond. Volgens de Griekse legende werd de stad Sevilla gesticht door Hercules en zijn de zuilen versierd met zijn standbeeld en dat van Julius Caesar. De belangrijkste boulevard van het park, Paseo de la Alameda de Hercules, slingert langs de opgedroogde rivier de Guadalquivir, bezaaid met zilveren populieren en trapsgewijze waterfonteinen. Alameda de Hercules ligt in het noordelijke casco antiguo (historisch centrum) van de stad, tussen de wijk Guadalquivir en de Macarena.

Lees meer »

Tien typische Andalusische gerechten

Dit typische gerecht van Malaga is uniek op de wereld, alleen hier worden ze op een speciale bijzonder manier voorbereid. Dit is van oorsprong  een gerecht voor de arme mensen of bescheiden gezinnen. Maar "Miguel el de las Sardinas (Miguel van de Sardientjes)" had het geweldige idee om een Chiringuito (strandtent) te openen in Malaga, want dat was de enige plek waar je de sardientjes kon spietsen.

Lees meer »

TIEN SPAANSE AARDAPPEl GERECHTEN

Schil de aardappelen en snij ze in stukjes of in dikke schijfjes. Verhit de olie in een pan en bak ze traag zonder de aardappelen bruin te laten worden. Snij de varkenslende in stukjes en voeg ze bij de aardappelen en ga verder met bakken. Doe look, peperkorrels, chilipeper, paprika en het zout in de vijzel. Los op in het water en voeg het mengsel bij de aardappelen. De chorizo in stukjes gesneden kunnen ook bijgevoegd worden.

Lees meer »

Tien wetenswaardigheden over FC Barcelona

Dat klopt. Veel voetbalfans zijn zich er niet van bewust dat er in feite nog een ander voetbalteam in Barcelona is gevestigd dat sterke steun geniet in de stad. De RCD Espanyol werd opgericht in 1900 en was het eerste voetbalteam in Spanje dat volledig uit Spaanse spelers bestond. Het is nauw verbonden met de welvarende wijk Sarrià, gelegen aan de rand van de stad en heeft niet verwonderlijk een geschiedenis van rivaliteit met FC Barcelona.

Lees meer »

De tien beste dames parfums

In 1946 stichtte Christian Dior, met de hulp van Marcel Boussac, het modehuis Dior aan de Avenue Montaigne in Parijs. De eerste collectie van Dior stond bekend als de ‘New Look’: zeer smalle tailles en wijde, uitlopende rokken. Helaas stierf Christian Dior in 1957, waardoor zijn assistent Yves Saint Laurent het roer over nam. De huidige hoofdontwerper van Dior is Raf Simons. De schoonheidsproducten van Dior zijn luxe, trendsettend en modieus. De meeste parfums (en de bijbehorende reclames) zijn dan ook wereldberoemd.

Lees meer »

De Jacobijnse routes naar Santiago in Spanje

De verschillende pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, die ook wel Sint Jacobsroute wordt genoemd, in het Spaans Camino de Santiagos de Jacobijnse route naar het graf van de apostel Jacobus in Santiago de Compostella in Spanje. De belangrijkste route (hoofdroute) door Spanje was de Camino Francés, die de voortzetting was van meerdere trajecten komend uit Frankrijk. De Camino Francés was de middeleeuwse verkeersas die in Noord-Spanje loopt van de Pyreneeën naar het graf van Jakobus. Deze route loopt langs de steden Pamplona, Estella, Logroño, Burgos, León, Astorga en Ponferrada. Er zijn ook enige andere secundaire routes van de Pyreneeën naar Santiago. Vanaf alle andere Europese landen lopen eveneens Jacobswegen naar Frankrijk en Spanje, met uitzondering van de Portugese route die uiteraard Frankrijk niet aandoet. De Jacobswegen vormen dus een netwerk van wandelroutes, met Santiago de Compostella als excentrische spin.

Lees meer »

Top 10 tapas bars in Sevilla

De grote steden blinken uit in de bijna arrogante flair waarmee ze hun ruime restaurantaanbod uitspreiden. Sevilla blinkt net als andere Andalusische steden uit in haar omvangrijke, luide uitgaanscultuur waar met volle teugen wordt genoten van het eten, de sfeer en ja zelfs van het opéén gepakt, staand eten van een tapa.Ontdek wat er nu zo leuk is aan borrelen op zijn Spaans door een bezoek te wagen tijdens het spitsuur aan één van deze tapasbars.

Lees meer »

DE TIEN MOOISTE KLEINE STEDEN

Besalú is een typisch middeleeuws Spaans stadje dat door de jaren heen intact is gebleven. Deze versterkte stad in de provincie Girona staat vol met smalle straatjes met kinderkopjes, dus het is aan te raden om goed schoeisel te dragen. De straat vanaf de brug brengt je naar het stadsplein Plaça Major , dat een paar eeuwen geleden het centrum van Besalú was. Het belangrijkste monument in Besalú is de middeleeuwse brug die eruitziet alsof hij uit een soort sprookje over dapper ridders en bovendien wordt het 's avonds verlicht. Mis ook het Museum van miniaturen en microminiaturen niet, dat een tentoonstelling van scènes uit de 19e eeuw heeft. Sommige miniaturen zijn zo gedetailleerd dat je een microscoop nodig hebt om ze te zien.

Lees meer »

Tien mooiste plaatsen buiten de gebaande paden deel 2

Terwijl de steden Madrid en Barcelona, ​​evenals de stranden van Zuid-Spanje, veel aandacht krijgen, is een bestemming die op je reis-bucketlist zou moeten staan, de noordkust van Spanje. Overweeg specifiek een reis naar Santander in Cantabrië. De stad serveert heerlijke pinchos, prachtige stranden en natuurlijke landschappen om te verkennen.

Lees meer »