Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje »  Reisblog Spanje


reis blog spanje

Reis blog Spanje - Zoek je vakantie inspiratie over Spanje? Reis blog Spanje vind je al het reis en vakantienieuws dat je moet weten en alle reis en vakantie nieuwtjes die je wilt weten over Spanje!

ReisBlog Spanje met veel nieuws, informatie en tips over Spanje: bezienswaardigheden, geschiedenis, gastronomie, reizen, cultuur, eten en drinken, natuur en nog veel meer.

REIS BLOG BELEEF SPANJE

Op dit Spaans blog vind je reis- en vakantie indrukken, reis- en vakantie informatie, reisadvies en reis- en vakantie aanbod en vele leuke tips. De mooiste bezienswaardigheden en de geschiedenis van Spanje,  alles over het weer & klimaat , de Spaanse cultuur, eten en drinken en de Spaanse Costa's en zijn prachtige stranden en de leukste activiteiten van Spanje

Beleef het authentieke Spanje -  Zoek je overnachtingen in Spanje of een goedkoop reisaanbod voor Spanje? Wil je weten wanneer zijn de feestdagen of wanneer begint de schoolvakantie in Spanje? Dan vind je hier goede vakantietips voor Spanje en de regio's en/of de provincies van Spanje. Wat zijn de beste Spaanse Costa's of de mooiste Spaanse eilanden, Veel toeristische informatie over Spanje en nog heel veel meer. Beleef, Ontdek en Geniet van het het originele Spanje!

Ontdek dit zonovergoten land en beleef het echte Spanje en zijn ongelooflijke schoonheid, geniet van dit prachtige land en zijn Spaanse levensstijl. Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water

Op dit blog vind je een aantal links naar verschillende andere websites cq Blogs. Beleef-Spanje.nl is niet aansprakelijk voor de inhoud en/of de wijze waarop die sites omgaan met uw (persoons)gegevens. Lees daarom goed het privacy beleid, de disclaimer, de copyright opmerkingen en de algemene voorwaarden, zover deze aanwezig-is van de site de u bezoekt. Worden er volgens u teksten en/of afbeeldingen gebruikt die niet toegestaan zijn, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten, we zullen deze dan direct verwijderen.

Aljafería-paleis in Zaragoza

Het kasteel van de sultans van het oude moslim Sarakusta is een van de juwelen van het erfgoed van Zaragoza. En ook van het Spaanse historische en artistieke erfgoed. Het is een unieke constructie zo ver ten noorden van het Middellandse-Zeegebied, en de huidige staat van instandhouding is ook prachtig. En dat zijn geschiedenis al erg lang is, in feite is het op weg om duizendjaar te worden.

Lees meer »

Plaza Félix Sáenz - Málaga

Ontdek, beleef en geniet van de lieftallige pleinen en pleintjes in het historisch centrum van de stad Málaga. Plaza Félix Sáenz ligt midden in de stad Málaga. Waar de winkelstraten Calle Nueva, Calle San Juan en Puerta del Mar bij elkaar komen. Waarbij vooral Puerta del Mar in het oog springt met zijn hoge palmbomen. 

Lees meer »

Plaza de Obispo - Málaga

De Plaza del Obispo is een barokke plaats bij uitstek van Malaga . Na de verovering van de stad door de katholieke vorsten was dit plein, dat als ruimte al bestond in het islamitische Malaga, een van de weinige belangrijke pleinen in de stad, samen met het Plaza Mayor (nu Plaza de la Constitución), de rest waren niets anders dan kleine vierkantjes. 

Lees meer »

Botanische tuin Málaga – La Concepción

De tuin is aangelegd door de markies en markiezin van het huis van Loring, Jorge Loring Oyarzabal en Amalia Heredia Livermore, beiden geboren uit bekende zakenlieden die naar de stad kwamen om fortuin te maken. Volgens de jurist Rodriguez de Berlanga kwamen ze op het idee voor de tuin nadat ze zeven jaar eerder een reeks paleizen, villa's, parken, landgoederen en botanische tuinen hadden bezocht tijdens hun huwelijksreis in Europa. Om het tot leven te brengen, schakelden ze de hulp in van een Franse tuinman,

Lees meer »

Het ontstaan van het Spaanse Menú del día

Spanjaarden eten doorgaans vijf maaltijden per dag, waarbij de comida- middagmaaltijd de grootste is wanneer de menú del día wordt geserveerd. Spaanse restaurants serveren menú del día meestal tussen 13.30 en 16.30 uur. Dit is een goedkope, voordelige maaltijd, meestal met goed eten. 

Lees meer »

Explanada de España in Alicante

                                                                                                                                                                                                                                                              Juan Gil Albert

Lees meer »

5 Toeristische routes in Isla Cristina

Tijdens dit bezoek kunnen we meer te weten komen over de activiteit in de vissershaven van Isla Cristina, het is de belangrijkste in Andalusië en van Spanje vanwege de grote vloot van boten, die dagelijks verse vis en schaaldieren vangt.

Lees meer »

Castillo de San Fernando bij Figueres

De bouw van het fort is ontstaan vanuit de noodzaak om het grensgebied van Ampurdán te beschermen tegen invasies door Franse troepen. Er waren bijna 13 jaar nodig om zijn grote verdedigingswerken te bouwen, van 1753 tot 1766. Het kreeg de naam Castillo de San Fernando, ter ere van de koning van Spanje, Fernando VI. Het kasteel is betrokken geweest bij belangrijke politieke en militaire gebeurtenissen in zijn geschiedenis. Na te zijn gebruikt als militaire kazerne en gevangenis, werd het in 1997 opengesteld voor publiek.

Lees meer »

Kajakken in Nerja

Ook culturele bezienswaardigheden, zoals de  prachtige Balkon van Europa met talloze restaurantjes en terrassen. In de In de avond kun je de authentieke Spaanse sfeer opsnuiven in het historische centrum van Nerja waar het bruist van de gezelligheid heerlijk om door de smalle enge kronkelige straatjes te dwalen.

Lees meer »

Autoroute via de N-260

In totaal zal de hier beschreven route zo’n 735 km lang zijn maar de N-260 is officieel 470 km lang, terwijl de afstand hemelsbreed tussen het begin- en eindpunt 290 km lang is en de Pyreneeën hemelsbreed een natuurlijke grens vormen van 500 km lang. 

Lees meer »

De zijdebeurs van Valencia

De Zijdebeurs is één van de typische gebouwen van de stad Valencia, en bovendien één van de meest bekende monumenten van de burgergotiek die Europa te bieden heeft. Sedert 4 juni 1931 geniet het gebouw van de onderscheiding van Nationaal Historisch-Artistiek Monument en op 5 december 1996 werd het door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard.

Lees meer »

Romería vikinga de Catoira

De inwoners van Catoira verkleden zich als Viking-krijgers en Galicische boeren uit die tijd om de strijd te vertegenwoordigen. Het feest begint om 10 uur 's ochtends met populaire Galicische muziek door de straten van de stad. Het festival zelf vindt plaats rond de overblijfselen van de torens en de westelijke kapel, in de Ría de Arosa naast de rivier de Ulla , waar de middeleeuwse kermis wordt gehouden en mosselen en Ulla-wijn worden aangeboden. Het hoogtepunt van de gebeurtenis vindt plaats met de landing . 

Lees meer »

Wat te doen in Alicante?

Keer je de zee voor een momentje (letterlijk) de rug toe, dan sta je direct oog in oog met het mooie Kasteel van Santa Bárbara. Bewonder het niet alleen vanaf een afstandje, maar bezoek het kasteel ook echt. Dit kan gratis!

Lees meer »

5 WANDELROUTES DOOR DE PROVINCIE MÁLAGA

Deze praktisch vlakke route loopt langs het kanaal dat parallel loopt aan de rivierbedding van de Guadalmina. Het moet niet worden verward met de Angosturas del Guadalmina-waterroute, hoewel het een goede aanvulling kan zijn op deze rivierroute.

Lees meer »

Wat te zien in Almería?

Met 32 kilometer kustlijn, 16 stranden, twee met blauwe vlaggen en vier met de Q van kwaliteit. De kust van de hoofdstad van Almería is een van de meest aantrekkelijke opties om van de zomervakantie te genieten. Stadsstranden, eindeloze stranden waar je midden in de natuur kunt verdwalen, buurtstranden of in toeristische ontwikkelingen, maar allemaal uitstekend, zowel voor de kwaliteit van het zand als voor de netheid van het water.

Lees meer »

Isla Margarita

Het is een ideale bestemming om het hele jaar door de natuur te bezoeken en ervan te genieten, hoewel de zomer misschien wel de beste tijd is om te ontsnappen aan de krachtige zonnestralen en hoge temperaturen. Margarita Island, of ook wel Fisherman's Island genoemd - vanwege een standbeeld dat hulde brengt aan deze figuur die zich in het gebied zelf bevindt - wordt een authentiek microklimaat of groen toevluchtsoord, waar als de bezoeker zijn ogen sluit, hij kan denken wat zich in andere meer typische breedtegraden, bijvoorbeeld in het noorden van de Spaanse geografie.

Lees meer »

Stadjes in de provincie Granada

Acht eeuwen Arabische aanwezigheid vormden de architectuur van de steden, kleine gemeenten die de bergen beklimmen tussen ravijnen, kloven en valleien, en die trots pronken met hun labyrintische straten bestaande uit witte huizen die contrasteren met het groen van de bossen die ze omringen . Corners vandaag binnen ieders bereik, maar lange tijd waren ze voorbehouden aan enkelen. 

Lees meer »

De Zamora Wijnroute

Wijn is een krachtige toeristenmotor. Het wijntoerisme heeft steeds meer aanhangers en praktisch alles is er omheen gecreëerd. Maar als we wijnmakerijen willen combineren met cultuur, gastronomie, plattelandstoerisme, vrije tijd, erfgoed en traditie, dan zijn de wijnroutes degenen die het voortouw nemen. Er zijn al 34 geregistreerde wijnroutes in Spanje en in Castilla y León, waar er negen zijn, begint de Zamora-wijnroute zijn volledige potentieel te bieden sinds hij in september 2021 aan zijn reis begon.

Lees meer »

Hoe is de stad Alicante?

Je hoeft niet ver te gaan. Wist je dat twee steden in Spanje tot de top 10 van steden ter wereld behoren, waar je van een rustig leven kunt genieten en alles hebt wat je nodig hebt zonder rijk te zijn? Een daarvan is Alicante. Als we het vergelijken met de kosten van levensonderhoud in een Europese stad zoals Londen of Parijs, dan zijn de kosten hier erg laag en de kwaliteit van leven erg hoog. Denk er eens over na: in Alicante kun je tot het einde van de maand blijven, sparen of zelfs een bedrijf starten waar je aan hebt gedacht, en je parkeert omdat je hard moet werken om je levensstandaard te behouden.

Lees meer »

Landelijke uitjes door de regio Catalonië

Om deze eigenaardige berg te leren kennen, kunt u in Monistrol de tandradbaan van Montserrat nemen. Het brengt je naar de top, in hetzelfde toeristische centrum. Vanaf daar heb je verschillende opties om je bezoek voort te zetten: neem de Sant Joan-kabelbaan die je naar de Hermitage van Sant Joan en het uitkijkpunt brengt of verblijf in het klooster en museumgebied van Montserrat . U zult La Moreneta persoonlijk ontmoeten, de maagd aan wie het hele heiligdom hulde wordt gebracht. Het is een plek die je zal verbazen vanwege zijn geschiedenis en zijn omgeving, maar het mooiste is dat je jezelf kunt onderdompelen in de natuur. Veel excursies starten vanaf dezelfde plaats en u kunt unieke routes afleggen. 

Lees meer »

Met de FlixBus naar Spanje reizen

Met alle problemen bij de luchthavens Schiphol en Brussel en de kans dat een vakantievlucht geannuleerd wordt, kijken veel reizigers naar alternatieven. Een van de alternatieven van het vliegtuig is natuurlijk het eigen vervoer maar niet iedereen kan of wil helemaal naar Spanje rijden. Een ander alternatief is de trein zoals we HIER al beschreven. Dit keer kijken we naar het reizen met de lijndienst bus vanuit Nederland of België naar Spanje. Is dat mogelijk en hoe werkt dit dan?

Lees meer »

Waarom naar Spanje in de zomervakantie?

Spanje is een zonovergoten land en al helemaal in de zomer is het hier heerlijk vertoeven. In Spanje vind je witte zandstranden met een blauwe zee, authentieke steden en fijne badplaatsen. We geven je wat tips voor een fijne zomervakantie in Spanje met de leukste bestemmingen.

Lees meer »

Spaanse grenzen

Spanje heeft 2.032,2 kilometer aan grenzen met in totaal vijf landen. Spanje grenst namelijk niet alleen aan Frankrijk maar ook aan Portugal, Andorra, Groot Brittannië (Gibraltar) en Marokko (Ceuta en Melilla).

Lees meer »

Het kolossale rode kasteel van Peracense 

Een van de meest verrassende dingen in deze 92 kilometer lange reisroute is de diversiteit. U kunt genieten van zeer wisselende landschappen, afhankelijk van de sectie, van de Jiloca-vallei tot de hooglanden aan de voet van de bergen Javalambre en Gúdar . Maar ook raden we je aan om tijdens de route een stop te maken in de stad Teruel. Maak van de gelegenheid gebruik om het historische centrum te bezoeken, een van de mooiste van ons land. 

Lees meer »

Bezienswaardigheden Malaga

Wat mag je echt niet missen tijdens je bezoek aan de stad Málaga? Dan de stad Málaga heeft prachtige bezienswaardigheden. Daarom hebben we de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet

Lees meer »

‘Guagua’ heet de bus op de Canarische Eilanden?

Als je één van de Canarisch eilanden met het openbaar vervoer wilt verkennen, kun je een bus (guagua) nemen van het bedrijf Global, dat routes over alle Canarische eilanden verzorgt. In Las Palmas de Gran Canaria rijden stadsbussen, de 'guaguas municipales'. Hier rijdt ook een toeristische buslijn - de 'guagua turística'. Maar waarom heten de bussen guagua?

Lees meer »

Spaanse fietsroutes

Om aan te geven dat er in Spanje toch echt wel mooi recreatief gefietst kan worden melden we in het kort enkele van de mooiste fietsroutes in het land. Ongetwijfeld zijn er fietsliefhebbers die nog wel meer mogelijkheden kunnen aankaarten maar de onderstaande routes zijn zeker de moeite waard om als fietsliefhebber eens te gaan fietsen. 

Lees meer »

Vreugdevuren van San Juan (Alicante)

Om het begin van de zomer te vieren, gingen de lokale bevolking op 23 juni naar het platteland om te dineren: ze aten traditioneel voedsel en als het middernacht werd, staken ze kampvuren aan, dansten eromheen, gooiden vuurwerk en zwommen in de zee. Deze gewoonte bleef door de jaren heen bestaan en in 1928 werden de feesten van de vreugdevuren van San Juan formeel opgericht.

Lees meer »

Corpus Christi in Toledo

De speciaal voor de gelegenheid versierde historische straten van de stad vormen het decor voor deze opvallende processie. De hoogtepunten zijn de Monstrans, een onbetaalbaar werk van vakmanschap in goud en zilver uit 1515 en met een gewicht van ongeveer 160 kilo; en het kenmerkende en traditionele gevolg van volgelingen bestaande uit de verschillende religieuze broederschappen en gilden.

Lees meer »

Bedevaart van El Rocío

De week ervoor vertrokken de verschillende broederschappen die toegewijd waren aan de Maagd van El Rocío vanuit hun hoofdkwartieren in  onder meer Huelva ,  Sevilla  en  Cadiz , om tegen zaterdag in het dorp El Rocío aan te komen en deel te nemen aan de evenementen die duren tot maandag. De meest traditionele manier om de pelgrimstocht te maken is te paard, in een paardenkar of te voet, gekleed in traditionele flamencokleding. 

Lees meer »

Carnavalsfeesten in Santa Cruz de Tenerife

Het gala om de carnavalskoningin te kiezen , een van de belangrijkste evenementen van het carnaval, wordt gehouden op de woensdag van de eerste feestweek. In deze spectaculaire wedstrijd paraderen alle kandidaten in al hun  glamoureuze  opsmuk op een 1.200 vierkante meter groot podium in de meest fantastische kostuums, die meer dan honderd kilo kunnen wegen .

Lees meer »

De 5 mooiste Spaanse toeristische treinreizen

Laatst beschreven we al over 12 ongelooflijke reizen door Spanje voor treinliefhebbers van de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE. In dat artikel beschreven we 12 prachtige routes van bijvoorbeeld Al Andalus, Transcantábrico, de Expreso de la Robla en de nieuwe Pelgrimstrein van Bilbao naar Santiago de Compostela etc.etc. Maar hier beschrijven we  treinreizen die niet zolang onderweg zijn en ook een stuk goedkoper zijn.

Lees meer »

De kerk van San Bartolomé in Sóller Mallorca

Sóller is een stad op Mallorca die bekend staat om zijn sinaasappelbomen. De ruim veertienduizend inwoners van dit stadje genieten van indrukwekkende uitzichten. Het is niet alleen het landschap dat we zullen ontdekken in deze hoek van een eiland vol goede sensaties, we zullen ook kunnen genieten van een stukje geschiedenis uit de hand van een spectaculaire kerk.

Lees meer »

Roadtrip van Córdoba via Malaga naar Cádiz

Stressvrij, baden in de zee wacht op ons. Je gaat naar Malaga om een ​​beetje vis te eten aan zee en af ​​te koelen in de Middellandse Zee. Het Balneario de Los Baños del Carmen lijkt ons de perfecte plek, ook voor ontbijt -wanneer de stilte heerst – en voor zonsondergang: er worden de hele maand juli akoestische concerten georganiseerd waarvan de opbrengst zal worden gebruikt om de oorspronkelijke tuin te herstellen van El Balneario.

Lees meer »

koffieplantages in Agaete, Gran Canaria

Dat betekent dat je in de haven om 3 uur 's nachts de motoren van de kleine visboten hoort starten. De scheepjes tuffen dan langzaam langs de donkere kust, waar de verlichting op het land voor oriëntatie zorgt, op weg naar het gebied tussen La Aldea en Sardina, aan de westkust van het eiland Gran Canaria.

Lees meer »

Alcoy en Maigmó Via Verde en España

De meeste mensen kennen de dictatuur van generaal Francisco Franco, maar minder mensen kennen Miguel Primo de Rivera, die in 1923 met een staatsgreep de Spaanse regering overnam. waarvan een onwaarschijnlijke spoorweg was om de textielstad Alcoy met de haven van Alicante te verbinden.Het mislukte openbare werken-project van een dictator wordt herboren als twee met elkaar verbonden paden door een spectaculair landschap.

Lees meer »

El Caminito del Rey, ook wel het Koningspad genoemd

Voor mensen met hoogtevrees kunnen dit avontuur misschien beter vergeten El Caminito del Rey is voor mensen die geen probleem hebben hebben met hoogte verschillen en wel een beetje van een avontuur houden is dit wandelpad in de provincie Málaga een buitengewone ervaring.

Lees meer »