Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


reis blog spanje

Reis blog Spanje - Zoek je vakantie inspiratie over Spanje? Reis blog Spanje vind je al het reis en vakantienieuws dat je moet weten en alle reis en vakantie nieuwtjes die je wilt weten over Spanje!

ReisBlog Spanje met veel nieuws, informatie en tips over Spanje: bezienswaardigheden, geschiedenis, gastronomie, reizen, cultuur, eten en drinken, natuur en nog veel meer.

REIS BLOG BELEEF SPANJE

Op dit Spaans blog vind je reis- en vakantie indrukken, reis- en vakantie informatie, reisadvies en reis- en vakantie aanbod en vele leuke tips. De mooiste bezienswaardigheden en de geschiedenis van Spanje,  alles over het weer & klimaat , de Spaanse cultuur, eten en drinken en de Spaanse Costa's en zijn prachtige stranden en de leukste activiteiten van Spanje

Beleef het authentieke Spanje -  Zoek je overnachtingen in Spanje of een goedkoop reisaanbod voor Spanje? Wil je weten wanneer zijn de feestdagen of wanneer begint de schoolvakantie in Spanje? Dan vind je hier goede vakantietips voor Spanje en de regio's en/of de provincies van Spanje. Wat zijn de beste Spaanse Costa's of de mooiste Spaanse eilanden, Veel toeristische informatie over Spanje en nog heel veel meer. Beleef, Ontdek en Geniet van het het originele Spanje!

Ontdek dit zonovergoten land en beleef het echte Spanje en zijn ongelooflijke schoonheid, geniet van dit prachtige land en zijn Spaanse levensstijl. Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water

Op dit blog vind je een aantal links naar verschillende andere websites cq Blogs. Beleef-Spanje.nl is niet aansprakelijk voor de inhoud en/of de wijze waarop die sites omgaan met uw (persoons)gegevens. Lees daarom goed het privacy beleid, de disclaimer, de copyright opmerkingen en de algemene voorwaarden, zover deze aanwezig-is van de site de u bezoekt. Worden er volgens u teksten en/of afbeeldingen gebruikt die niet toegestaan zijn, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten, we zullen deze dan direct verwijderen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Tablao Flamenco in Granada

De stad Granada en zijn Tablao Flamenco. Het is mogelijk om in de voetsporen te treden van de maestro Antonio Chacón, de bedenker van twee van de meest bekende songstijlen: de granaína en de media granaína . Chacón woonde aan het einde van de 18e eeuw lange tijd in Granada , toen men dacht dat hij deze genres van liederen componeerde. Een andere figuur die intrinsiek verbonden was met de flamenco scène in Granada was de dichter Federico García Lorca.

Lees meer »

Vele voordelen van de Spaanse gazpacho

Gazpacho is een emblematisch gerecht van de Spaanse keuken, boordevol voedingsstoffen en erg verfrissend in warme tijden. Als het warm is, hebben we geen zin om warme of zware gerechten te eten, dus de ‘koude soep’ gazpacho is een perfecte en zeer complete optie. Het is een gezond en licht gerecht met veel voordelen voor de gezondheid en voor het behoud van een gezond dieet. Onderaan dit artikel vind je ook een link naar vijf Spaanse gazpacho Recepten zodat je het zelf vers kunt bereiden.

Lees meer »

De parfums van Al-Andalus

Granada is het perfecte ontmoetingspunt tussen Oost en West, om de deuren naar de wereld van parfums te openen. Elke stad heeft een andere geur en elk parfum doet denken aan een stad.

Lees meer »

San Fermínfeesten - Pamplona

De feesten starten officieel op 6 juli om 12 uur 's middags wanneer vanop het balkon van het stadhuis onder een luide enthousiaste menigte de traditionele vuurpijl 'Chupinazo' in de lucht wordt geschoten. Daarna volgt een week vol met eetfestijnen, Baskische volksdansen, openluchtconcerten, straattheater, vuurwerk en de reuzenparade 'Gigantes y cabezudos' als afsluiter op 14 juli.

Lees meer »

Route witte dorpjes in Andalusië

Als je op vakantie bent aan de Costa del Sol in de provincie Malaga , naast het verkennen van de mooie kustplaatsen en het genieten van de zon op de mediterrane stranden , raden we je aan om een ​​paar dagen vrij te maken voor een bezoek aan de witte dorpjes verder landinwaarts. 

Lees meer »

Spaanse Café Asiático

De oorsprong van het recept zoals we het nu kennen, gaat terug tot de jaren 1940, toen het werd bereid door Pedro Conesa Ortega in zijn bar in Albujón in Cartagena, de bar "Pedrín". De drank was echter al eerder bekend, met verschillende variaties, door de vissers van Cartagena. 

Lees meer »

Playa de Bolonia - Cádiz

Bolonia is een kustplaats en strand in de gemeente Tarifa in de provincie Cadiz in Zuid-Spanje. Het is gelegen aan de Atlantische kust, 22,9 kilometer (14,2 mijl) over de weg ten westen van Tarifa, maar is veel dichterbij in termen van kustafstand. Het strand en de baai staan ook bekend als Playa de Bolonia ("Bolonia Beach"),

Lees meer »

Antigua Casa de Guardia in Málaga

Wanneer je La Bodega Antigua Casa Guardia binnenstapt, lijkt het alsof je terug in de tijd wordt gezet, want in de meer dan 100 jaar dat het Malaga-wijn maakt en verkoopt, is er weinig veranderd. De geur van wijn, de oude vaten en de drukte doen je denken aan tavernes waarvan je wel eens hebt gehoord, maar waarvan er maar weinig zijn om van te genieten.

Lees meer »

De Spaanse ‘ventas’ restaurants

De oorsprong van de ‘ventas’ gaat terug tot de Middeleeuwen, toen Spanje nog grotendeels onder islamitisch bewind stond. In die tijd waren er langs de wegen talloze karavanserais te vinden, die reizigers een plek boden om te overnachten en hun dieren te verzorgen. Na de christelijke verovering van Spanje werden deze karavanserais omgebouwd tot ‘ventas’, waar reizigers konden eten en drinken in plaats van overnachten.

Lees meer »

Aparte en bizarre tradities tijdens tijdens de Semana Santa

Een van Spanje’s bekendste en meest gewaardeerde feesten is de Semana Santa die in 2023 plaatsvindt van 2 tot en met 9 april, de week voor Pasen (zondag 9 en maandag 10 april) dus, in het Spaans Pascua genoemd. Semana Santa betekent letterlijk Heilige Week maar wordt ook wel Goede Week genoemd en bestaat uit diverse dagen waarbij er bijna in heel Spanje processies zijn met veel wierook, melancholische muziek, trommels en bellen en veel emoties waarbij huilende mensen tussen het publiek geen uitzondering zijn.

Lees meer »

Wat gebeurt er met Spanje zonder de zomertijd?

In 2019 heeft het Europees Parlement ervoor gekozen (met 410 stemmen voor en 197 tegen) om in 2021 een einde te maken aan de zomertijdregeling binnen de Europese Unie, iets wat mede vanwege de pandemie niet doorging. In dat jaar moesten alle 28 EU-lidstaten zelf kiezen of ze door zouden gaan met de zomertijd of met de wintertijd.

Lees meer »

“La terreta" wordt Valencia in de volksmond genoemd

Wanneer u naar "la terreta" komt, zoals Valencia in de volksmond wordt genoemd , zult u versteld staan van het aantal dingen dat u kunt doen en plaatsen die u kunt ontdekken in de hoofdstad van de Valenciaanse Gemeenschap . In deze hoek van de Middellandse Zee ademt u veel meer dan de zee: design, gastronomie, cultuur en traditie zullen de belangrijkste elementen zijn om uw reis onvergetelijk te maken. 

Lees meer »

Flamenco-route in de regio Granada

De invloed die flamenco op hem had is terug te zien in zijn geschreven werk, met opvallende ideeën als duende en cultura en la sangre. Bezoek daarom Fuente Vaqueros, het dorp waar hij geboren is, om te begrijpen wat de dichter inspireerde. In Valderrubio, waar Lorca opgroeide, wordt het Flamencofestival van Valderrubio gehouden in zijn huis dat nu is omgebouwd tot museum.

Lees meer »

Hier 4 uitjes in Spaanse steden in het binnenland

Uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de historische en architectonische waarde. Hier kunt u enkele kostbare gebouwen ontdekken, zoals de kathedraal van Santa María de Mediavilla , de Mudejar-toren van El Salvador of de Paseo del Óvalo-trappen en de gravure van de geliefden van Teruel, een beroemde legende van de stad die heeft niets te benijden aan die van Romeo en Julia.

Lees meer »

De meest mysterieuze lagune van Spanje

Spanje barst van de mysteries : verlaten gebouwen, betoverde bossen, vervloekte steden... Een van die enclaves is de Laguna Negra de Urbión , in de provincie Soria . Het is een waterlichaam dat even mooi als raadselachtig is, omdat er veel legendes omheen draaien, de een nog huiveringwekkender dan de ander.

Lees meer »

Ontdek Murcia met de caravan of camper

Caravaca de la Cruz is een ideale bestemming voor plattelandstoerisme, een bedevaartsoord met een waardevolle religieuze geschiedenis en natuurlijke hoekjes waar u kunt wandelen of andere buitensporten kunt beoefenen. Misschien wilt u de bronnen van de Fuentes del Marqués bezoeken of de Vía Verde die zich over 78 kilometer uitstrekt, u kunt de loop volgen die de spoorlijn tussen Caravaca en Murcia heeft afgelegd!

Lees meer »

Nationaal park Doñana

Het Nationaal Park Coto de Doñana is een belangrijk station voor trekvogels van Europa naar Afrika. Naar verluidt komen hier elk jaar zes miljoen vogels aan.

Lees meer »

Kerstmarkten in de stad Valencia 2023

We beginnen met een van de bekendste kerstmarkten in Valencia, die in de Stad van Kunsten en Wetenschappen . Daar vindt u een grote verscheidenheid aan kraampjes, waar u verschillende ambachtelijke producten kunt kopen , of het nu gaat om eten, geschenken of kerstversieringen.

Lees meer »

Tips voor wintervakanties in Spanje

Wie tijdens zijn wintervakantie van zon en aangename temperaturen houdt, vindt tussen december en maart de beste voorwaarden voor een vakantie op de Spaanse Atlantische eilanden voor de kust van Afrika.

Lees meer »

HET ANDALUSISCHE PAARD

Het licht gaat uit en de ritmische gitaarmuziek zorgt voor een speciale sfeer. De muziek zwelt aan, achter in de arena verschijnt een ruiter op een prachtig zilverkleurige schimmel , ze dansen op de ritme van de gitaarmuziekWaarna er nog meer ruiters op paarden verschijnen die zich wenden en keren in volmaakte harmonie. De toeschouwers houden vol bewondering de adem in als ze zien hoe gracieus deze prachtige dieren hun oefeningen uitvoeren.

Lees meer »

Camper- Caravanroute door de provincie Sevilla

Carmona staat op een heuvel op een hoogte van 235 meter. Deze vestingstad wacht op de reiziger met zijn interessante geschiedenis en eindeloze hoekjes vol charme. Zo vallen gebouwen als het Alcázar de la Puerta de Sevilla , het Casa Palacio Marqués de las Torres, de necropolis en de kerk van Santa María op. Daarnaast heeft het een gebied voor campers met een vergoeding van € 2 voor het verversen van water.

Lees meer »

Plaza de Los Martires - Málaga

Op dit plein staat een van de oudste kerken van de stad ‘Iglesia de los Santos Mártires’ , moet je echt eens bezoeken het is ook nog eens gratis en daarbij is het er heerlijk koel en je zult je verbazen hoe mooi het er hier binnen uit ziet. De kerk Iglesia de los Santos Mártires is na de verovering van de stad opgericht , vermoedelijk in 1491.

Lees meer »

Ontdek de geweldige wandelpaden van de Valenciaanse stad Simat de la Valldigna

Het meest karakteristieke kenmerk van deze gemeente is het koninklijk klooster van Santa María de la Valldigna . Dit is in cisterciënzerstijl en werd in 1298 gebouwd in opdracht van koning Jaime II El Justo. Het werd bewoond tot 1835 , de datum waarop de confiscatie van Mendizábal plaatsvond, en in 1991 werd het overgenomen door de Generalitat Valenciana, de datum waarop de restauratie begon . 

Lees meer »

Een ongelooflijke mooie wandelroute in Valencia

Een van de meest indrukwekkende wandelroutes die we in de provincie Valencia kunnen doen is de Peña Cortada . Langs deze prachtige route gaan we niet alleen door smalle tunnels die in de rotsen zijn uitgehouwen, maar ook door een Romeins aquaduct. Dit alles, omgeven door de meest ongelooflijke natuur .

Lees meer »

Een Spaans sprookje - De vrouw die haar man ging redden

Er was eens een koning, die drie zonen had. De oudste van deze prinsen was zelf ook al getrouwd met een beeldschone prinses. Op een dag kreeg de koning een ernstige ziekte, waardoor hij blind werd. Hij was ten einde raad, maar niemand kon hem genezen en daarom liet hij alle tovenaars uit zijn rijk bijeenroepen. Na een dag lang beraadslagen, ging de oudste van hen naar de koning op zijn troon en zei: "Er is slechts één manier om u van uw blindheid te genezen, heer. 

Lees meer »

Een Spaans volksverhaal - De boze kabouter

Op de afgesproken tijd ging het meisje naar het balkon en zij zag buiten in de duisternis een jongeman aankomen, die een paard aan de teugels hield. Ze dacht dat het haar geliefde was en ze zei: "Kom eens dichterbij en pak mijn koffer aan."

Lees meer »

Welkom in Alicante

Alicante ligt aan de zonovergoten Costa Blanca, een populaire regio in het zuidoosten van Spanje. De stad wordt al meer dan 7.000 jaar bewoond, maar is pas sinds de Tweede Wereldoorlog in opkomst als een toeristische hotspot. Met de rijke historie en gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar is dat goed te begrijpen. Ga je mee op vakantie naar Alicante?

Lees meer »

Kathedraal van Malaga “La Manquita”

De officiële naam van de kathedraal van Malaga is La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación, maar iedereen noemt het "La Manquita". De kathedraal van Malaga is het grootste architecturale juweel van de stad en het meest representatieve monument, elke reis naar Malaga  zou een bezoek aan deze prachtige tempel moeten omvatten.

Lees meer »