Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

reisblogs over spanje


Reisblogs over Spanje - Zoek je vakantie inspiratie over Spanje? Reisblogs over Spanje vind je al het reis en vakantienieuws dat je moet weten en alle reis en vakantie nieuwtjes die je wilt weten over Spanje!

ReisBlog Spanje met veel nieuws, informatie en tips over Spanje: bezienswaardigheden, geschiedenis, gastronomie, reizen, cultuur, eten en drinken, natuur en nog veel meer.


REIS BLOG BELEEF SPANJE

Op dit Spaans blog vind je reis- en vakantie indrukken, reis- en vakantie informatie, reisadvies en reis- en vakantie aanbod en vele leuke tips. De mooiste bezienswaardigheden en de geschiedenis van Spanje,  alles over het weer & klimaat , de Spaanse cultuur, eten en drinken en de Spaanse Costa's en zijn prachtige stranden en de leukste activiteiten van SpanjeBeleef het authentieke Spanje -  Zoek je overnachtingen in Spanje of een goedkoop reisaanbod voor Spanje? Wil je weten wanneer zijn de feestdagen of wanneer begint de schoolvakantie in Spanje? Dan vind je hier goede vakantietips voor Spanje en de regio's en/of de provincies van Spanje. Wat zijn de beste Spaanse Costa's of de mooiste Spaanse eilanden, Veel toeristische informatie over Spanje en nog heel veel meer. Beleef, Ontdek en Geniet van het het originele Spanje!

 

Ontdek dit zonovergoten land en beleef het echte Spanje en zijn ongelooflijke schoonheid, geniet van dit prachtige land en zijn Spaanse levensstijl. Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water

 

Op dit blog vind je een aantal links naar verschillende andere websites cq Blogs. Beleef-Spanje.nl is niet aansprakelijk voor de inhoud en/of de wijze waarop die sites omgaan met uw (persoons)gegevens. Lees daarom goed het privacy beleid, de disclaimer, de copyright opmerkingen en de algemene voorwaarden, zover deze aanwezig-is van de site de u bezoekt. Worden er volgens u teksten en/of afbeeldingen gebruikt die niet toegestaan zijn, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten, we zullen deze dan direct verwijderen.


Rebujito

El rebujito heeft zijn wortels in Andalusië, een regio die bekend staat om zijn rijke cultuur, gastronomie en levendige festiviteiten. Hoewel er geen precies verhaal bestaat over de uitvinding ervan, wordt aangenomen dat rebujito als een geïmproviseerd drankje ontstond tijdens de aprilfeesten in Sevilla aan het begin van de 20e eeuw.

Lees meer »

Stranden

Als het op Spaanse steden aankomt, is Málaga duidelijk een underdog. En dat terwijl menig vakantieganger – including myself – verliefd uit de stad terugkomt. De stad biedt de perfecte balans tussen cultuur, lekker eten, winkelen én stranden. En dat laatste is meer dan welkom; aan de Costa del Sol schijnt de zon gemiddeld 300 dagen per jaar.

Lees meer »

Processierupsen

De ‘gevaarlijke’ processierupsen zijn door de warme temperaturen alom aanwezig in Spanje. De processierupsen, deze diertjes zijn wel de vervelendste en de meest onbehaaglijkste insecten die je in Spanje tegen kunt komen.  processierupsen of te wel thaumetopoea pityocampa komen veel voor in bosgebieden met veel dennenbomen en in de warmere gebieden van zuid Europa zoals Spanje. In grote delen van Spanje komen door de vrij hoge temperaturen de niet ongevaarlijke processierupsen weer in grote getale voor. De processierups zien er op eerste blik niet zo gevaarlijk uit maar pas op schijn bedriegt dan kinderen kunnen goed ziek worden door het aanraken van deze rups en huisdieren kunnen er zelfs aan overlijden dus pas op met hond en kat.

Lees meer »

Cares Route, wandelen door Spanje

De Cares Trail staat altijd in lijsten van de mooiste wandelpaden van Spanje. Hoewel het niet erg veeleisend is (behalve een paar hellingen), moet je rekening houden met de lengte en je route goed plannen.

Lees meer »

Vintage winkels in Málaga

In Flamingos Vintage Kilo draait het vooral om het Amerikaanse-vintagethema. Dit is de plek om een bomberjack, een leren jas of een denimjasje op de kop te tikken. De kleren in Flamingo lijken wel recht uit de jaren negentig te komen met tal van stukken van bekende merken als Levi's en Converse. De tweedehandskleren zijn bovendien in uitstekende staat. In Flamingos wandel je dan ook zonder twijfel naar buiten met een te gek denimjasje, een Hawaïaans hemd, een uniek t-shirt of een origineel accessoire.

Lees meer »

De wijk Las Lagunillas in Málaga

De meest kleurrijke en bijzondere wijk van Málaga, als je het mij vraagt. Vaak wordt de wijk Soho als de kunstenaarswijk aangeduid met prachtige muurschilderingen enzo, maar op een of andere manier kan ik de sfeer van Soho in Málaga niet echt pakken. Soho is opgeknapt met financiën van de gemeente en ik zie dan ook een ‘gestofzuigde’, schoongeveegde en te dure wijk, waar zeker veel goede restaurantjes, hotels en bedrijven zijn gevestigd. Maar ik voel daar geen hart. Dat is wel eventjes anders in Lagunillas!

Lees meer »

Het moment van de dag in Málaga

Op zo’n typische rustige ochtend, rond een uur of half 10, verdwaal ik weer eens in de kleine kronkel straatjes van de stad. Ik loop langs de grappigste winkeltjes. Zo is er hier een winkel speciaal met alles voor onze zeer geliefde viervoeter. Het was me al opgevallen dat veel Malagueños echte hondenliefhebbers zijn. Overal in de stad zie je honden; groot en klein en allemaal heerlijk aangepast aan het stadse leven, althans zo lijkt het.

Lees meer »

Botanische tuin Málaga – La Concepción

"Bij het vallen van de avond zal de Jardín Botánico - Histórico La Concepción, een van de mooiste en belangrijkste tropische tuinen van Europa, zich aan bezoekers presenteren op een manier die dit juweel van Malaga nog nooit eerder heeft meegemaakt", 

Lees meer »

Bezienswaardigheden Malaga

Wat mag je echt niet missen tijdens je bezoek aan de stad Málaga? Dan de stad Málaga heeft prachtige bezienswaardigheden. Daarom hebben we de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet

Lees meer »

Markt Atarazanas in Malaga

Dan op een Spaanse Mercado (markt) is alles zo heerlijk vers en van een zo goede kwaliteit wat wil je nog meer, hier vind je tussen al die verse producten kleine barretjes en  hier kun je al staand genieten van heerlijke lokale lekkernijen maar ook tapas, paella, sangria…loopt het water je al in de mond? Lekker eten is in El Mercado Atarazanas in Málaga echt geen kunst.

Lees meer »

Een dag in Malaga

Sunrise in Malaga is een heerlijke show, gratis en met onbeperkte capaciteit. Ga vroeg op pad en zoek onze stranden, ga naar onze promenades en aanschouw vanaf deze plaatsen hoe de zee de gouden zon in haar golven neemt. Een zonsopgang die, zoals je zult zien, je zal opladen met energie.

Lees meer »

Kathedraal van Malaga “La Manquita”

De officiële naam van de kathedraal van Malaga is La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación, maar iedereen noemt het "La Manquita". De kathedraal van Malaga is het grootste architecturale juweel van de stad en het meest representatieve monument, elke reis naar Malaga  zou een bezoek aan deze prachtige tempel moeten omvatten.

Lees meer »

Waar eten in Málaga

Degenen die weten waar ze op een creatieve, originele en authentieke manier kunnen eten in Malaga, hebben het heel duidelijk: het restaurant van José Carlos García (Plaza de la Capilla, 1, Malaga port). Deze plaats is de enige in de stad die wordt erkend met een ster uit de prestigieuze Michelingids . En er zijn genoeg redenen om in dat sterrendom te worden opgenomen.

Lees meer »

Het andere Málaga

s’Morgens rond een uur of 10  is een perfect moment om het historische centrum met de belangrijkste bezienswaardigheden te gaan ontdekken. Een goed startpunt is de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van de Incarnatie, in renaissancestijl, een architectonisch monument van de skyline van Malaga en het Kathedraal museum. Voor de kathedraal, de Plaza del Obispo en het bisschoppelijk paleis, een prachtig voorbeeld van de barokke architectuur van Malaga. 

Lees meer »

De Magische stad Málaga

Ik ben naar Huelin gegaan, dat is een wijk ongeveer 2,5 kilometer ten zuidwesten van het oude stadscentrum. Als fervent autoliefhebber heb ik niet veel openbaar vervoer ervaring, maar hier in Málaga werkt dat, voor zover ik dat kan beoordelen, geweldig goed. Voor elke rit betaal je een vast bedrag, of je nu 2 minuten of 20 minuten in de bus zit, dat maakt niet uit. Ik heb een buskaart (Tarjeta Bus) gekocht, een soort OV-kaart die ik telkens kan opladen. Per rit van 2 of 20 minuten kost het me dat precies 0,83 euro. Hoe leuk is dat?

Lees meer »

Málaga en zijn ambachten

De traditie van het werken met klei in Malaga is zo oud als de oorsprong van de stad zelf. Herinnerend aan historische momenten, werd de opkomst van de keramiektraditie in Malaga geconsolideerd in het islamitische tijdperk, met het zogenaamde gouden keramiek. In Malaga wordt tegenwoordig het erfgoed van traditionele pottenbakkerijen gecombineerd met creatief keramiek dat is verwerkt door nieuwe ambachtslieden. Typische items zijn onder meer de bekende Malaga-klei (weergave van typische figuren en karakters van de stad) en het aardewerk met potten, bloempotten, wasbakken, lampen, borden, etc. Deze sector is een van de sectoren die het meest is geëvolueerd en zich heeft aangepast aan de nieuwe markteisen, steeds meer muurschilderingen op tegels, opengewerkt keramiek, het ontwerp van unieke stukken die andere materialen combineren, en zelfs,

Lees meer »

Uitkijkpunten Málaga

Op warme dagen raden we je aan om vroeg op pad te gaan; deze klim wil je zeker niet in de bloedhitte doen. Dit kan via de meest populaire versie, de trappen aan de zijkant van het kasteel. Wie liever in de schaduw loopt, kan kiezen voor een alternatieve route door het bosrijke gebied aan de andere kant van de berg. Meer over deze route weten? Check ons artikel over budgetproof Málaga.

Lees meer »

Plaza de Obispo - Málaga

De Plaza del Obispo is een barokke plaats bij uitstek van Malaga . Na de verovering van de stad door de katholieke vorsten was dit plein, dat als ruimte al bestond in het islamitische Malaga, een van de weinige belangrijke pleinen in de stad, samen met het Plaza Mayor (nu Plaza de la Constitución), de rest waren niets anders dan kleine vierkantjes. 

Lees meer »

Plaza de Los Martires - Málaga

Op dit plein staat een van de oudste kerken van de stad ‘Iglesia de los Santos Mártires’ , moet je echt eens bezoeken het is ook nog eens gratis en daarbij is het er heerlijk koel en je zult je verbazen hoe mooi het er hier binnen uit ziet. De kerk Iglesia de los Santos Mártires is na de verovering van de stad opgericht , vermoedelijk in 1491.

Lees meer »

Museo Automovilístico de Málaga - Automuseum

Dit automuseum in de stad Málaga ligt westelijk van het historisch centrum, vlakbij het strand in de Avenida Sor Teresa Prat hier vind je het mooie en imposant gebouw met patio deze voormalige gerestaureerde tabaksfabriek uit 1923, in dit zelfde gebouw vind je het Russisch staatsmuseum Málaga.

Lees meer »

5 WANDELROUTES DOOR DE PROVINCIE MÁLAGA

Deze praktisch vlakke route loopt langs het kanaal dat parallel loopt aan de rivierbedding van de Guadalmina. Het moet niet worden verward met de Angosturas del Guadalmina-waterroute, hoewel het een goede aanvulling kan zijn op deze rivierroute.

Lees meer »

Plaza de la Marina - Málaga

De drie gebouwen die het noorden van het huidige plein stonden, was Acera de la Marina. Later heette het Plaza de Augusto Suárez de Figueroa en later Plaza del General Queipo de Llano .

Lees meer »

Plaza Félix Sáenz - Málaga

Ontdek, beleef en geniet van de lieftallige pleinen en pleintjes in het historisch centrum van de stad Málaga. Plaza Félix Sáenz ligt midden in de stad Málaga. Waar de winkelstraten Calle Nueva, Calle San Juan en Puerta del Mar bij elkaar komen. Waarbij vooral Puerta del Mar in het oog springt met zijn hoge palmbomen. 

Lees meer »

Antigua Casa de Guardia in Málaga

Wanneer je La Bodega Antigua Casa Guardia binnenstapt, lijkt het alsof je terug in de tijd wordt gezet, want in de meer dan 100 jaar dat het Malaga-wijn maakt en verkoopt, is er weinig veranderd. De geur van wijn, de oude vaten en de drukte doen je denken aan tavernes waarvan je wel eens hebt gehoord, maar waarvan er maar weinig zijn om van te genieten.

Lees meer »

Malaga Wandeltocht door de wijk El Limonar

El Limonar gaat terug tot het einde van de 19e eeuw, toen Malaga een van de meest levendige steden van Spanje was. De stad was de tweede na Barcelona in industriële output en was een belangrijke motor achter de Spaanse industriële revolutie. Zaken in ijzererts en textiel, druiven en suikerriet bloeiden en trokken steeds meer ondernemers uit Europa aan.

Lees meer »

Málaga: Meer dan een stad bij het strand

De toeristen die hier tien, twintig jaar geleden voor het laatst zijn geweest, komen terug in een andere stad. De haven was het vertrekpunt voor de veerboot naar Noord-Afrika, het vliegveld was slechts de toegangspoort naar de Costa del Sol of de kortste route naar een huurauto om daarmee zo snel mogelijk aan te komen bij het Alhambra in Granada, de Giralda - klokkentoren van Sevilla of in de Mezquita van Córdoba.Maar kijk nu. Málaga flaneert alsof het nooit anders heeft gedaan. Aan het eind van de dag, als de zon is verdwenen in Andalusië, ergens tussen Torremolinos en Sevilla, gaan de Malagueños vanuit de vernieuwde haven hun eigen stad bekijken. Vanaf Muelle Uno (Pier 1) zien ze op de heuvel het uitgelichte Alcazaba, het paleis annex fort van de Moren. En even links daarvan de linkertoren van de kathedraal, die met enig mededogen La Manquita ('de éénarmige dame') wordt genoemd, omdat de rechtertoren nooit is afgemaakt.

Lees meer »

De beste bars in Malaga

Ontdek en Beleef de leukste terrasjes, cafés en de meest authentieke bars in de stad Málaga. Málaga, de vriendelijke hoofdstad van de Spaanse regio Costa del Sol, is een paradijs voor barhoppers. De straten van de centrale wijken zitten vol met locaties voor elk wat wils, van ouderwetse tapasbars tot chique dakterrassen. Hieronder delen we de beste bars van Málaga, evenals aanbevelingen over wat je het beste kunt bestellen. 

Lees meer »

Restaurants met de mooiste uitzichten Malaga

Het restaurant Refectorium El Campanario is gelegen in een van de beste woonwijken van Málaga, genaamd Cerrado de Calderón. Ondanks dat het niet makkelijk is om dit culinaire pareltje te vinden, is het de moeite waard om rond te dwalen door de straatjes. 

Lees meer »

Tablao Flamenco in Granada

De stad Granada en zijn Tablao Flamenco. Het is mogelijk om in de voetsporen te treden van de maestro Antonio Chacón, de bedenker van twee van de meest bekende songstijlen: de granaína en de media granaína . Chacón woonde aan het einde van de 18e eeuw lange tijd in Granada , toen men dacht dat hij deze genres van liederen componeerde. Een andere figuur die intrinsiek verbonden was met de flamenco scène in Granada was de dichter Federico García Lorca.

Lees meer »

De parfums van Al-Andalus

Granada is het perfecte ontmoetingspunt tussen Oost en West, om de deuren naar de wereld van parfums te openen. Elke stad heeft een andere geur en elk parfum doet denken aan een stad.

Lees meer »

San Fermínfeesten - Pamplona

De feesten starten officieel op 6 juli om 12 uur 's middags wanneer vanop het balkon van het stadhuis onder een luide enthousiaste menigte de traditionele vuurpijl 'Chupinazo' in de lucht wordt geschoten. Daarna volgt een week vol met eetfestijnen, Baskische volksdansen, openluchtconcerten, straattheater, vuurwerk en de reuzenparade 'Gigantes y cabezudos' als afsluiter op 14 juli.

Lees meer »

Route witte dorpjes in Andalusië

Als je op vakantie bent aan de Costa del Sol in de provincie Malaga , naast het verkennen van de mooie kustplaatsen en het genieten van de zon op de mediterrane stranden , raden we je aan om een ​​paar dagen vrij te maken voor een bezoek aan de witte dorpjes verder landinwaarts. 

Lees meer »

Spaanse Café Asiático

De oorsprong van het recept zoals we het nu kennen, gaat terug tot de jaren 1940, toen het werd bereid door Pedro Conesa Ortega in zijn bar in Albujón in Cartagena, de bar "Pedrín". De drank was echter al eerder bekend, met verschillende variaties, door de vissers van Cartagena. 

Lees meer »