Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Beleef Spanje »  Reisblog Spanje


reis blog spanje

Reis blog Spanje - Zoek je vakantie inspiratie over Spanje? Reis blog Spanje vind je al het reis en vakantienieuws dat je moet weten en alle reis en vakantie nieuwtjes die je wilt weten over Spanje!

ReisBlog Spanje met veel nieuws, informatie en tips over Spanje: bezienswaardigheden, geschiedenis, gastronomie, reizen, cultuur, eten en drinken, natuur en nog veel meer.

REIS BLOG BELEEF SPANJE

Op dit Spaans blog vind je reis- en vakantie indrukken, reis- en vakantie informatie, reisadvies en reis- en vakantie aanbod en vele leuke tips. De mooiste bezienswaardigheden en de geschiedenis van Spanje,  alles over het weer & klimaat , de Spaanse cultuur, eten en drinken en de Spaanse Costa's en zijn prachtige stranden en de leukste activiteiten van Spanje

Beleef het authentieke Spanje -  Zoek je overnachtingen in Spanje of een goedkoop reisaanbod voor Spanje? Wil je weten wanneer zijn de feestdagen of wanneer begint de schoolvakantie in Spanje? Dan vind je hier goede vakantietips voor Spanje en de regio's en/of de provincies van Spanje. Wat zijn de beste Spaanse Costa's of de mooiste Spaanse eilanden, Veel toeristische informatie over Spanje en nog heel veel meer. Beleef, Ontdek en Geniet van het het originele Spanje!

Ontdek dit zonovergoten land en beleef het echte Spanje en zijn ongelooflijke schoonheid, geniet van dit prachtige land en zijn Spaanse levensstijl. Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water

Op dit blog vind je een aantal links naar verschillende andere websites cq Blogs. Beleef-Spanje.nl is niet aansprakelijk voor de inhoud en/of de wijze waarop die sites omgaan met uw (persoons)gegevens. Lees daarom goed het privacy beleid, de disclaimer, de copyright opmerkingen en de algemene voorwaarden, zover deze aanwezig-is van de site de u bezoekt. Worden er volgens u teksten en/of afbeeldingen gebruikt die niet toegestaan zijn, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten, we zullen deze dan direct verwijderen.

Hier 4 uitjes in Spaanse steden in het binnenland

Uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de historische en architectonische waarde. Hier kunt u enkele kostbare gebouwen ontdekken, zoals de kathedraal van Santa María de Mediavilla , de Mudejar-toren van El Salvador of de Paseo del Óvalo-trappen en de gravure van de geliefden van Teruel, een beroemde legende van de stad die heeft niets te benijden aan die van Romeo en Julia.

Lees meer »

De meest mysterieuze lagune van Spanje

Spanje barst van de mysteries : verlaten gebouwen, betoverde bossen, vervloekte steden... Een van die enclaves is de Laguna Negra de Urbión , in de provincie Soria . Het is een waterlichaam dat even mooi als raadselachtig is, omdat er veel legendes omheen draaien, de een nog huiveringwekkender dan de ander.

Lees meer »

Ontdek Murcia met de caravan of camper

Caravaca de la Cruz is een ideale bestemming voor plattelandstoerisme, een bedevaartsoord met een waardevolle religieuze geschiedenis en natuurlijke hoekjes waar u kunt wandelen of andere buitensporten kunt beoefenen. Misschien wilt u de bronnen van de Fuentes del Marqués bezoeken of de Vía Verde die zich over 78 kilometer uitstrekt, u kunt de loop volgen die de spoorlijn tussen Caravaca en Murcia heeft afgelegd!

Lees meer »

Nationaal park Doñana

Het Nationaal Park Coto de Doñana is een belangrijk station voor trekvogels van Europa naar Afrika. Naar verluidt komen hier elk jaar zes miljoen vogels aan.

Lees meer »

Kerstmarkten in de stad Valencia 2022

We beginnen met een van de bekendste kerstmarkten in Valencia, die in de Stad van Kunsten en Wetenschappen . Daar vindt u een grote verscheidenheid aan kraampjes, waar u verschillende ambachtelijke producten kunt kopen , of het nu gaat om eten, geschenken of kerstversieringen.

Lees meer »

Tips voor wintervakanties in Spanje

Wie tijdens zijn wintervakantie van zon en aangename temperaturen houdt, vindt tussen december en maart de beste voorwaarden voor een vakantie op de Spaanse Atlantische eilanden voor de kust van Afrika.

Lees meer »

HET ANDALUSISCHE PAARD

Het licht gaat uit en de ritmische gitaarmuziek zorgt voor een speciale sfeer. De muziek zwelt aan, achter in de arena verschijnt een ruiter op een prachtig zilverkleurige schimmel , ze dansen op de ritme van de gitaarmuziekWaarna er nog meer ruiters op paarden verschijnen die zich wenden en keren in volmaakte harmonie. De toeschouwers houden vol bewondering de adem in als ze zien hoe gracieus deze prachtige dieren hun oefeningen uitvoeren.

Lees meer »

Camper- Caravanroute door de provincie Sevilla

Carmona staat op een heuvel op een hoogte van 235 meter. Deze vestingstad wacht op de reiziger met zijn interessante geschiedenis en eindeloze hoekjes vol charme. Zo vallen gebouwen als het Alcázar de la Puerta de Sevilla , het Casa Palacio Marqués de las Torres, de necropolis en de kerk van Santa María op. Daarnaast heeft het een gebied voor campers met een vergoeding van € 2 voor het verversen van water.

Lees meer »

Plaza de Los Martires - Málaga

Op dit plein staat een van de oudste kerken van de stad ‘Iglesia de los Santos Mártires’ , moet je echt eens bezoeken het is ook nog eens gratis en daarbij is het er heerlijk koel en je zult je verbazen hoe mooi het er hier binnen uit ziet. De kerk Iglesia de los Santos Mártires is na de verovering van de stad opgericht , vermoedelijk in 1491.

Lees meer »

Ontdek de geweldige wandelpaden van de Valenciaanse stad Simat de la Valldigna

Het meest karakteristieke kenmerk van deze gemeente is het koninklijk klooster van Santa María de la Valldigna . Dit is in cisterciënzerstijl en werd in 1298 gebouwd in opdracht van koning Jaime II El Justo. Het werd bewoond tot 1835 , de datum waarop de confiscatie van Mendizábal plaatsvond, en in 1991 werd het overgenomen door de Generalitat Valenciana, de datum waarop de restauratie begon . 

Lees meer »

Een ongelooflijke mooie wandelroute in Valencia

Een van de meest indrukwekkende wandelroutes die we in de provincie Valencia kunnen doen is de Peña Cortada . Langs deze prachtige route gaan we niet alleen door smalle tunnels die in de rotsen zijn uitgehouwen, maar ook door een Romeins aquaduct. Dit alles, omgeven door de meest ongelooflijke natuur .

Lees meer »

Een Spaans sprookje - De vrouw die haar man ging redden

Er was eens een koning, die drie zonen had. De oudste van deze prinsen was zelf ook al getrouwd met een beeldschone prinses. Op een dag kreeg de koning een ernstige ziekte, waardoor hij blind werd. Hij was ten einde raad, maar niemand kon hem genezen en daarom liet hij alle tovenaars uit zijn rijk bijeenroepen. Na een dag lang beraadslagen, ging de oudste van hen naar de koning op zijn troon en zei: "Er is slechts één manier om u van uw blindheid te genezen, heer. 

Lees meer »

Een Spaans volksverhaal - De boze kabouter

Op de afgesproken tijd ging het meisje naar het balkon en zij zag buiten in de duisternis een jongeman aankomen, die een paard aan de teugels hield. Ze dacht dat het haar geliefde was en ze zei: "Kom eens dichterbij en pak mijn koffer aan."

Lees meer »

De sage van de Gouden Toren in Sevilla

De toren dateert uit de 12e eeuw. Toen de Almohaden Sevilla als hoofdstad kozen, richtten zij twee bouwwerken op: de Torre del Oro en de Giralda. Het eerste maakte vroeger deel uit van de Moorse stadswallen tussen de Reales Alcázares en de rest van de stad. In 1760 werd hij verbouwd en kreeg hij er een klein torentje bij.

Lees meer »

Welkom in Alicante

Alicante ligt aan de zonovergoten Costa Blanca, een populaire regio in het zuidoosten van Spanje. De stad wordt al meer dan 7.000 jaar bewoond, maar is pas sinds de Tweede Wereldoorlog in opkomst als een toeristische hotspot. Met de rijke historie en gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar is dat goed te begrijpen. Ga je mee op vakantie naar Alicante?

Lees meer »

Kathedraal van Malaga “La Manquita”

De officiële naam van de kathedraal van Malaga is La Santa Iglesia Cathedral Basilica de la Encarnación, maar iedereen noemt het "La Manquita". De kathedraal van Malaga is het grootste architecturale juweel van de stad en het meest representatieve monument, elke reis naar Malaga  zou een bezoek aan deze prachtige tempel moeten omvatten.

Lees meer »

Een route door de Alpujarra - Granada

Acht eeuwen Arabische aanwezigheid vormden de architectuur van de steden, kleine gemeenten die de bergen beklimmen tussen ravijnen, kloven en valleien, en die trots pronken met hun labyrintische straten bestaande uit witte huizen die contrasteren met het groen van de bossen die ze omringen . Corners vandaag binnen ieders bereik, maar lange tijd waren ze voorbehouden aan enkelen. Dus als je twee of drie vrije dagen hebt, stellen we een route voor door de mooiste dorpen van de Granada Alpujarra, vertrekkend vanuit Lanjarón en Trevélez bereikend, terwijl we onderweg stoppen in bekende gemeenten Órgiva, Soportújar, Pampaneira, Bubion, Capileira en Portugal.

Lees meer »

Herfst in Spanje

Trek er op uit wandel eens door de stilte van de prachtige gekleurde bossen en luister naar het knisteren van je voetstappen van de reeds van de afgevallen droge bladeren, Spanje heeft prachtige uitgestrekte bossen die in deze tijd van het jaar als een sprookje uitzien met een schakering van kleuren. Ga eens overnachten in een hotel in de bergen.

Lees meer »

Plaza de la Marina - Málaga

De drie gebouwen die het noorden van het huidige plein stonden, was Acera de la Marina. Later heette het Plaza de Augusto Suárez de Figueroa en later Plaza del General Queipo de Llano .

Lees meer »

Aljafería-paleis in Zaragoza

Het kasteel van de sultans van het oude moslim Sarakusta is een van de juwelen van het erfgoed van Zaragoza. En ook van het Spaanse historische en artistieke erfgoed. Het is een unieke constructie zo ver ten noorden van het Middellandse-Zeegebied, en de huidige staat van instandhouding is ook prachtig. En dat zijn geschiedenis al erg lang is, in feite is het op weg om duizendjaar te worden.

Lees meer »

Plaza Félix Sáenz - Málaga

Ontdek, beleef en geniet van de lieftallige pleinen en pleintjes in het historisch centrum van de stad Málaga. Plaza Félix Sáenz ligt midden in de stad Málaga. Waar de winkelstraten Calle Nueva, Calle San Juan en Puerta del Mar bij elkaar komen. Waarbij vooral Puerta del Mar in het oog springt met zijn hoge palmbomen. 

Lees meer »

Plaza de Obispo - Málaga

De Plaza del Obispo is een barokke plaats bij uitstek van Malaga . Na de verovering van de stad door de katholieke vorsten was dit plein, dat als ruimte al bestond in het islamitische Malaga, een van de weinige belangrijke pleinen in de stad, samen met het Plaza Mayor (nu Plaza de la Constitución), de rest waren niets anders dan kleine vierkantjes. 

Lees meer »

Botanische tuin Málaga – La Concepción

"Bij het vallen van de avond zal de Jardín Botánico - Histórico La Concepción, een van de mooiste en belangrijkste tropische tuinen van Europa, zich aan bezoekers presenteren op een manier die dit juweel van Malaga nog nooit eerder heeft meegemaakt", 

Lees meer »