Beleef Spanje »  Reisblog Spanje

reis blog spanje


Reis blog Spanje - Zoek je vakantie inspiratie over Spanje? Reis blog Spanje vind je al het reis en vakantienieuws dat je moet weten en alle reis en vakantie nieuwtjes die je wilt weten over Spanje!

ReisBlog Spanje met veel nieuws, informatie en tips over Spanje: bezienswaardigheden, geschiedenis, gastronomie, reizen, cultuur, eten en drinken, natuur en nog veel meer.

REIS BLOG BELEEF SPANJE

Op dit Spaans blog vind je reis- en vakantie indrukken, reis- en vakantie informatie, reisadvies en reis- en vakantie aanbod en vele leuke tips. De mooiste bezienswaardigheden en de geschiedenis van Spanje,  alles over het weer & klimaat , de Spaanse cultuur, eten en drinken en de Spaanse Costa's en zijn prachtige stranden en de leukste activiteiten van Spanje

Beleef het authentieke Spanje -  Zoek je overnachtingen in Spanje of een goedkoop reisaanbod voor Spanje? Wil je weten wanneer zijn de feestdagen of wanneer begint de schoolvakantie in Spanje? Dan vind je hier goede vakantietips voor Spanje en de regio's en/of de provincies van Spanje. Wat zijn de beste Spaanse Costa's of de mooiste Spaanse eilanden, Veel toeristische informatie over Spanje en nog heel veel meer. Beleef, Ontdek en Geniet van het het originele Spanje!

Ontdek dit zonovergoten land en beleef het echte Spanje en zijn ongelooflijke schoonheid, geniet van dit prachtige land en zijn Spaanse levensstijl. Spanje heeft fenomenaal mooie natuurgebieden met een schitterend binnenland, met amandelbomen en olijfbomen, prachtige meren en geweldige berg- en rotsformaties. Spanje bezit meer als 4000 km lange kustlijn, geen wonder dus dat Spanje prachtige hagelwitte stranden heeft met heerlijk wuivende palmen en met  turquoise blauw water

Op dit blog vind je een aantal links naar verschillende andere websites cq Blogs. Beleef-Spanje.nl is niet aansprakelijk voor de inhoud en/of de wijze waarop die sites omgaan met uw (persoons)gegevens. Lees daarom goed het privacy beleid, de disclaimer, de copyright opmerkingen en de algemene voorwaarden, zover deze aanwezig-is van de site de u bezoekt. Worden er volgens u teksten en/of afbeeldingen gebruikt die niet toegestaan zijn, laat ons dat dan zo snel mogelijk weten, we zullen deze dan direct verwijderen.

Vreugdevuren van San Juan (Alicante)

Om het begin van de zomer te vieren, gingen de lokale bevolking op 23 juni naar het platteland om te dineren: ze aten traditioneel voedsel en als het middernacht werd, staken ze kampvuren aan, dansten eromheen, gooiden vuurwerk en zwommen in de zee. Deze gewoonte bleef door de jaren heen bestaan en in 1928 werden de feesten van de vreugdevuren van San Juan formeel opgericht.

Lees meer »

Corpus Christi in Toledo

De speciaal voor de gelegenheid versierde historische straten van de stad vormen het decor voor deze opvallende processie. De hoogtepunten zijn de Monstrans, een onbetaalbaar werk van vakmanschap in goud en zilver uit 1515 en met een gewicht van ongeveer 160 kilo; en het kenmerkende en traditionele gevolg van volgelingen bestaande uit de verschillende religieuze broederschappen en gilden.

Lees meer »

Bedevaart van El Rocío

De week ervoor vertrokken de verschillende broederschappen die toegewijd waren aan de Maagd van El Rocío vanuit hun hoofdkwartieren in  onder meer Huelva ,  Sevilla  en  Cadiz , om tegen zaterdag in het dorp El Rocío aan te komen en deel te nemen aan de evenementen die duren tot maandag. De meest traditionele manier om de pelgrimstocht te maken is te paard, in een paardenkar of te voet, gekleed in traditionele flamencokleding. 

Lees meer »

Carnavalsfeesten in Santa Cruz de Tenerife

Het gala om de carnavalskoningin te kiezen , een van de belangrijkste evenementen van het carnaval, wordt gehouden op de woensdag van de eerste feestweek. In deze spectaculaire wedstrijd paraderen alle kandidaten in al hun  glamoureuze  opsmuk op een 1.200 vierkante meter groot podium in de meest fantastische kostuums, die meer dan honderd kilo kunnen wegen .

Lees meer »

De 5 mooiste Spaanse toeristische treinreizen

Laatst beschreven we al over 12 ongelooflijke reizen door Spanje voor treinliefhebbers van de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE. In dat artikel beschreven we 12 prachtige routes van bijvoorbeeld Al Andalus, Transcantábrico, de Expreso de la Robla en de nieuwe Pelgrimstrein van Bilbao naar Santiago de Compostela etc.etc. Maar hier beschrijven we  treinreizen die niet zolang onderweg zijn en ook een stuk goedkoper zijn.

Lees meer »

De kerk van San Bartolomé in Sóller Mallorca

Sóller is een stad op Mallorca die bekend staat om zijn sinaasappelbomen. De ruim veertienduizend inwoners van dit stadje genieten van indrukwekkende uitzichten. Het is niet alleen het landschap dat we zullen ontdekken in deze hoek van een eiland vol goede sensaties, we zullen ook kunnen genieten van een stukje geschiedenis uit de hand van een spectaculaire kerk.

Lees meer »

Roadtrip van Córdoba via Malaga naar Cádiz

Stressvrij, baden in de zee wacht op ons. Je gaat naar Malaga om een ​​beetje vis te eten aan zee en af ​​te koelen in de Middellandse Zee. Het Balneario de Los Baños del Carmen lijkt ons de perfecte plek, ook voor ontbijt -wanneer de stilte heerst – en voor zonsondergang: er worden de hele maand juli akoestische concerten georganiseerd waarvan de opbrengst zal worden gebruikt om de oorspronkelijke tuin te herstellen van El Balneario.

Lees meer »

koffieplantages in Agaete, Gran Canaria

Dat betekent dat je in de haven om 3 uur 's nachts de motoren van de kleine visboten hoort starten. De scheepjes tuffen dan langzaam langs de donkere kust, waar de verlichting op het land voor oriëntatie zorgt, op weg naar het gebied tussen La Aldea en Sardina, aan de westkust van het eiland Gran Canaria.

Lees meer »

Alcoy en Maigmó Via Verde en España

De meeste mensen kennen de dictatuur van generaal Francisco Franco, maar minder mensen kennen Miguel Primo de Rivera, die in 1923 met een staatsgreep de Spaanse regering overnam. waarvan een onwaarschijnlijke spoorweg was om de textielstad Alcoy met de haven van Alicante te verbinden.Het mislukte openbare werken-project van een dictator wordt herboren als twee met elkaar verbonden paden door een spectaculair landschap.

Lees meer »

El Caminito del Rey, ook wel het Koningspad genoemd

Voor mensen met hoogtevrees kunnen dit avontuur misschien beter vergeten El Caminito del Rey is voor mensen die geen probleem hebben hebben met hoogte verschillen en wel een beetje van een avontuur houden is dit wandelpad in de provincie Málaga een buitengewone ervaring.

Lees meer »

De meest regenachtige Spaanse regio’s

Heel Spanje heeft regen nodig, niet alleen voor de planten en de landbouw maar ook voor het kraanwater wat weer nodig is als drinkwater en om bijvoorbeeld te douchen. Helaas (of gelukkig) zijn er plaatsen in Spanje waar het niet veel regent, deze liggen vooral in het zuiden van het land en op de Canarische Eilanden. De provincies Almería en Málaga hebben over een heel jaar gezien de meeste zonne-uren en dus ook bijna het beste weer van het land.

Lees meer »

Mijn favoriete route om van Castilla y León te genieten

De route heeft acht aanbevolen haltes en begint in het meest zuidelijke deel van de route, in het kleine stadje Besande. Gelegen aan de samenvloeiing van de Valdecueva-stroom met de Grande-rivier, in een brede en vruchtbare vlakte en omgeven door glooiende bergen, heeft het goede voorbeelden van populaire architectuur behouden, zoals het oude molengebouw en verschillende hórreos in Leonese stijl, naast de parochiekerk, met een Romaanse deuropening uit de 13e eeuw.

Lees meer »

Spanje, Waar naartoe in februari tijdens de voorjaarsvakantie

Met temperaturen van rond de 20 graden in februari, is Tenerife één van de warmste plaatsen in Spanje. Ontdek de  indrukwekkende vulkanische landschappen die het eiland te bieden heeft. Tenerife heeft een ruim aanbod aan activiteiten in de buitenlucht, zo kan men mountainbiken, paragliden of wandelen. 

Lees meer »

Wat is- en wat betekent all inclusive

Onbeperkt genieten van zon én eten & drinken; dat is in het kort wat all inclusive betekent. Maar is echt álles bij de prijs inbegrepen? En zijn all inclusive hotels niet heel massaal? En eet je dan niet elke dag hetzelfde? In dit artikel vertellen we je alles over wat all inclusive is.

Lees meer »

Het spektakel van 'de Mallorcaanse sneeuw'

Vanaf eind januari, en gedurende de maand februari, staan de duizenden amandelbomen op Mallorca in bloei en geven ze een prachtige show, de velden bedekt met witte en roze tinten en de lucht gevuld met hun karakteristieke geur.

Lees meer »

KERST IN MALAGA

Er was een tijd dat een boom op het plein, vier lichten in de meest karakteristieke straten en een paar portalen van Bethlehem genoeg waren om de steden en dorpen van Spanje voor Kerstmis te kleden . Tegenwoordig zijn de kerstverlichting bijna een wedstrijd tussen de gemeenten geworden om te zien welk historisch centrum het meest verblindt en in die race is Malaga al enkele jaren koploper dankzij de spectaculaire montage van de Calle Larios.

Lees meer »

De leukste badplaatsen op Lanzarote

Puerto del Carmen leent zich prima voor een ultieme strandvakantie. Deze badplaats heeft verreweg het grootste oppervlakte aan zandstranden. De stranden zijn verspreid over een stuk kust van maar liefst 6 km en ze worden verbonden door de Avenida de Las Playas, een gezellige boulevard.

Lees meer »

Van Barcelona naar de Pyreneeën

Je reis begint vanuit de hoofdstad, richting het noorden om de Costa Barcelona binnen te gaan, waar enkele Romaanse juwelen bewaard zijn gebleven, zoals het klooster van Sant Cugat del Vallès, en het Catalaanse industriële verleden. De textielsector was meer dan een eeuw de economische motor van Terrassa en activeerde ook culturele bewegingen zoals het modernisme en het Noucentisme. 

Lees meer »

De Salinas van Torrevieja en La Mata

De beide grote zoutmeren bij Torrevieja en La Mata worden in de volksmond zowel de Salinas van Torrevieja en La Mata, alsook de Lagunas van Torrevieja en La Mata genoemd. Salinas betekent letterlijk vertaald zoutmijnen (salina is het Spaanse woord voor zoutmijn) en verwijst naar de zoutmijnen of zoutwinning bij de havenstad Torrevieja. Lagunas betekent letterlijk vertaald  strandmeren  of lagunes  (laguna is het Spaanse woord voor strandmeer of lagune) en verwijst naar beide grote zoutmeren. Beide woorden worden echter wisselend gebruikt om deze zoutmeren aan te duiden.

Lees meer »

Zo bestel je een kopje koffie in de verschillende regio’s in Spanje

Er zijn vele variaties koffie in Spanje en als je in een bar of op een terras in Spanje eens om je heen luistert dan hoor je dat vanzelf. Naast de meest gebruikelijke types koffie zijn ook weer diverse soorten te bedenken en de lijst wordt dan steeds langer. We hebben HIER de meest gangbare koffie’s al eens beschreven maar we richten ons nu op de specifieke namen en types koffie per autonome regio.

Lees meer »

Wandelen langs Rio Chillar Nerja

De route loopt dwars door de Sierra de Tejeda, Almijara en het Alhama Natuurpark (met daarin ook het prachtige witte dorpje El Acebuchal). Ze biedt voldoende schaduw en heerlijke zwempartijen in kristalhelder water!

Lees meer »

RONDA EN MÁLAGA WIJNROUTE

Het potentieel van het mozaïek van gebieden waaruit de route bestaat, is meer dan opmerkelijk. Wijnen met geschiedenis, waarvan de oorsprong teruggaat tot de Fenicische en Romeinse tijd en een historisch, cultureel en natuurlijk erfgoed van uitzonderlijke waarde.

Lees meer »

Het Moncloa Paleis in Madrid

Het Moncloa Complex omvat 16 gebouwen, een bunker en een ziekenhuis. Het ministerie van het voorzitterschap , het kabinet van de vice-premier , het kabinet , de stafchef en de persdienst   bevinden zich in dit complex. In La Moncloa worden ook de wekelijkse vergaderingen van de ministerraad gehouden. In Spanje wordt 'Moncloa' soms gebruikt als metoniem voor de centrale overheid, vooral in tegenstelling tot de regeringen van de Autonome Gemeenschappen .

Lees meer »

Panettones is in Spanje zeer populair met kerst

Met kerst is dit zoete Italiaanse brood in Spanje super populair - Als je al lange tijd in Spanje woont of daar vaak verblijft rond kersttijd dan weet je dat elk jaar steevast een panettone op tafel komt te staan. Maar wat is dat eigenlijk en waar komt dit heerlijke luchtige brood vandaan? De panettones komen niet uit Spanje maar zijn door de inwoners van het land (en ver daarbuiten) geleend van Italië waar men zegt dat de oorsprong de stad Milaan is, in het jaar 1470.

Lees meer »

De route van Vall de Laguar in de provincie Alicante

De Vall de Laguar is een heel bijzondere vallei met de dorpjes Fontilles, Campell, Fleix en Benimaurell. Dit kringvormig pad van rond de 15 kilometer door de Vall de Laguar is een onvergetelijke plek vol met eigenaardigheden: de 6.873 treden die moeten worden genomen om het einde van deze route te bereiken.

Lees meer »

Torremolinos in vogelvlucht

Torremolinos ligt aan de Costa del Sol, ca. 20 km ten zuiden van Málaga. Het plaatsje heeft jarenlang dienst gedaan als nederzetting voor de Grieken, Romeinen en Arabieren. In 1489 kreeg het de naam Torremolinos door de vele windmolens. Torre betekent namelijk toren en molinos laat zich vertalen naar molen.

Lees meer »

Dit zijn de Mooiste stranden van Tenerife

Een vulkanische oorsprong en geïmporteerd wit zand uit de Sahara voor vakantiegangers die niet van zwart zand houden. Stranden voor families, maar ook voor surfers. Duidelijk: als strandliefhebber kom je – ongeacht je voorkeuren – wel aan je trekken op Tenerife.

Lees meer »

Op vakantie naar Tenerife?

Je kunt onvoorbereid vertrekken en dan heb je nog een geweldige vakantie. Je haalt er echter het maximale uit als je je een beetje inleest. Check deze Tenerife-tips bijvoorbeeld. Je weet na het lezen van dit artikel precies waar je moet zijn, wat je er kunt doen en wat je niet mag missen. Als bonus geven we ook nog eens fijne hoteltips voor een vakantie op Tenerife.

Lees meer »

De mooiste Spaanse vakantiebestemmingen

Spanje is het hele jaar door favoriet met dank aan de zuidelijke ligging van de Canarische Eilanden. Hier kan je namelijk ook in de winter terecht. Welke bestemming dan onze favoriet is? Puerto del Carmen op Lanzarote.

Lees meer »

Faro de Caballo - De vuurtoren van het paard

Om de Faro de Caballo te bereiken dien je via 700 traptreden af te dalen naar de plaats waar de vuurtoren staat. De trap naar beneden is spectaculair waarbij de vergezichten adembenemend zijn en men kan genieten van de bergen, de natuur en de azuurblauwe zee. De vuurtoren staat er wat verlaten bij want deze doet sinds 1993 al geen dienst meer als navigatiepunt.

Lees meer »