reisindrukken van de spaanse Costa del maresme


De Spaanse Costa del Maresme loopt van Malgrat de Mar tot Barcelona en is een geliefde vakantiebestemming in Spanje onder Belgische en Nederlandse toeristen en geheid kun je hier genieten van zon, zee en strand.  Reisimpressies van de Spaanse Costa del Maresme - De Costa del Maresme ligt noordelijk van de Spaanse provincie Barcelona en zuidelijk van de Costa Brava . Deze Costa ligt aan de Middellandse zee en begint bij Blanes en eindigt bij de fascinerende stad Barcelona. Deze kust heeft prachtige zandstranden afgewisseld met steile kusten en kleine baaitjes. De kuststrook is ongeveer 50 kilometer lang, en valt onder de zogenaamde comarca Maresme. Bezoek eens deze heerlijke afwisselrijke kuststrook. Hier vind je reisindrukken van de Spaanse Costa del Maresme met veel Info, Inspiratie en Tips.

Reisimpressies van de Spaanse Costa del Maresme

De Costa del Maresme is de kustlijn van de gelijknamige regio, die zich uitstrekt van de gemeente Montgat tot de rivier de La Tordera in de provincie Barcelona, Catalonië, Spanje. Deze kuststrook ligt een paar kilometer ten noorden van Barcelona en ligt tussen de Cordillera Litoral en de Middellandse Zee. In het noorden grenst het aan de Costa Brava (provincie Gerona) en de Costa del Garraf (ten zuiden van Barcelona).

Het is juist de Cordillera Litoral die de regio Maresme beschermt tegen de noordenwind en zorgt voor een mild klimaat. De uitgestrekte gouden zandstranden, de vissersdorpjes en de heldere Middellandse Zee hebben in de loop der jaren geleid tot dorpen met een lange toeristische traditie.


Booking.com

Bekende Badplaatsen aan de Costa del Maresme zijn:

Pineda de Mar, Canet de Mar, Calella, Malgrat de Mar,Santa Susanna

De culturele trekpleisters zijn de archeologische vondsten in Burriac en Mataró, de barokke architectuur in Arenys de Mar, het modernisme in Canet en Argentona. Andere toeristische centra zijn Malgrat, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneras, Alella. De Costa del Maresme wordt ook de groentetuin van Spanje genoemd. In de streek worden aardbeien, kersen, tomaten en bonen gekweekt.

De witte wijn van Alella is beroemd. Langs de kust loopt de N-II en een spoorlijn. Bijna alle hotels en appartementen liggen aan de landzijde, waardoor deze weg en spoorlijn moet worden overgestoken om aan het strand te komen. Op veel plaatsen zijn echter (voetgangers)tunnels.De Kust

Langs de 55 km lange kustlijn heeft de kust van Maresme 54 stranden en baaien, waar u alles kunt vinden, van stadsstranden, met alle soorten voorzieningen, tot de meest natuurlijke stranden. Er zijn stranden waar de Blauwe Vlag wappert,

 

Aan de andere kant hebben Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna en Malgrat de Mar de certificering “Family Beach”. Deze steden bieden faciliteiten en diensten die zijn ontworpen voor gezinsvakanties, waarbij u kunt genieten van miniclubs op het strand, aangepaste menu's in restaurants, kinderstoelen en luiertafels, kinderanimatie, enz.

 

De visserij is geconcentreerd in Arenys de Mar, de eerste vissershaven aan de kust van Maresme, maar heeft ook andere sporthavenfaciliteiten zoals El Masnou of Puerto Balís, in San Andrés de Llavaneras, de haven van Mataró en de haven van Premiá de Mar.  Bovendien zijn de steden San Pol de Mar en Arenys de Mar door het Catalaans Bureau voor Toerisme onderscheiden als vissersdorpen.Natuur

De zeebodem van de kustlijn van Mataró heeft een natuurlijke gemeenschap van algen die Posidonia oceanica bevat, een plant die zeer gunstig is voor het milieu en de mariene ecosystemen. Deze locatie is door de Generalitat van Catalonië uitgeroepen tot Special Conservation Area (ZEC) en om deze te beschermen is het Posidonia 2021-project gelanceerd.

 

Evenementen en festiviteiten

De steden in de buurt van Barcelona aan de Costa del Maresme, zoals San Pol de Mar, Cabrils, El Masnou, Teià, Alella en vele anderen, bieden het hele jaar door een verscheidenheid aan kleurrijke evenementen, waaronder muziek- en culinaire festivals, zomerse strandfeesten en nationale culturele evenementen. feesten. Hoogtepunten zijn onder meer La Verema, het jaarlijkse wijnfestival in Alella en de gastronomische zomerbeurs van Cabrils. Er zijn ook verschillende caminadas (wandelingen) door het natuurpark Serrelada Litoral en mountainbike-excursies.

 

De steden en dorpen in de regio zijn verdeeld tussen kustplaatsen, steden in het binnenland de dalt (van bovenaf) of de munt (van onderaf), die oorspronkelijk kernen waren die bovenop de heuvels waren aangelegd om zich te beschermen tegen de gebruikelijke aanvallen van piraten, en elke stad of dorp organiseert jaarlijks een Festa Major met themavieringen, van de maritieme geschiedenis tot de beroemde Maresme-erwt.

 

Het gebied beschikt ook over een aantal uitstekende internationale scholen zoals Hamelin-Laie International School, SEK International School en ISCAT, The International School of Catalonia en goede lokale scholen zoals Betlem, Escuela Pino, Montessori Village en Salesians.Wandelen in de Maresme

De Maresme is een ideaal gebied om te wandelen. Tours om frisse lucht in te ademen en te genieten van landschappen waarin natuur en cultuur samensmelten.
El Maresme is een bestemming die door het Catalaans Bureau voor Toerisme is onderscheiden met het zegel Wandelen in Catalonië.

 

Cultuur en Musea

Een interessant cultureel erfgoed wacht op u in Maresme met een groot aantal musea en routes waarmee u de erfenis van de bestemming kunt ontdekken. Je vindt er sporen van de beschaving uit het Neolithicum, die door Laietania lopen, met onder meer Iberische en Romeinse vindplaatsen, een interessante modernistische erfenis en Indiaas erfgoed.

 

Het hele jaar door worden er ongeveer veertig muziekfestivals gehouden, evenals markten en handels-, historische of gastronomische beurzen. Geniet ook van onze levende cultuur: reuzen, castellers, sardana's, kantklos...

 

Wij nodigen u uit om de smaken van El Maresme te ontdekken die afkomstig zijn van het land, de zee en de wijngaarden, om de meest authentieke smaken intens te proeven en uw mandje te vullen met lokale producten en ambachtelijke bereidingen geërfd van onze tradities.

Ervaar Maresme door zijn smaken!

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA DEL MARESME NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER


Wat gaan we ondernemen aan de Costa del Maresme?


Dit Is misschien ook interessant: