reisindrukken van De Spaanse Costa Dorada 

Op vakantie naar de geliefde gouden kust de Costa Daurada in Spanje

Reisimpressies van de geliefde Spaanse Costa Dorada in het Spaans ook wel Costa Dorada genoemd, wat letterlijk betekend, de gouden kust , is de zuidelijkste kuststreek in de provincie Tarragona en ligt in de Spaanse autonome regio Catalonië. Deze costa begint in het noorden bij de plaats Cunit en eindigt in het zuiden bij de plaats L'Hospitalet de l'Infant. Aan deze kust ligt ook de hoofdstad van de provincie Tarragona en bestaat hoofdzakelijk uit rotsen en stranden.

DE SPAANSE COSTA DORADA - Beleef Spanje

De Spaanse Costa Daurada of Costa Dorada in het Nederlands "Gouden Kust" - De kust in Spanje is verdeelt in diversen ‘Costa's’ . Elke Costa aan deze kust heeft zijn eigen karakteristieke gezicht. De Costa Dorada bestrijkt de complete provincie Tarragona tot aan de delta van de rivier de Ebro. Achter de naam Costa Dorada schuilt een mooi en groot stuk kust van de provincie Tarragona, dat begint bij Cunit en loopt door tot Alcanar.

Booking.com

De oorsprong van de naam

De Costa Daurada, of ‘Goudkust’, heeft zijn naam te danken aan de kleur van zijn stranden, met de breedste stranden van heel Catalonië, maar je vind hier ook bergen en het vlakke binnenland van de provincie.

Deze regio heeft een prachtig landschap en een heel rijke geschiedenis, met de bekende toeristische badplaatsen als Salou of Cambrills, het themapark Universal’s Port Aventura, monumentale steden zoals Tarragona, prachtige kloosters zoals het klooster van Poblet en Santes Creu, en met Romeinse schatten, waaronder mozaïeken van het mausoleum van Centelles, de poort Arco de Berà of het grafmonument Torre de los Escipiones.

De Costa Dorada heeft zowel stranden als rotskust en begint noordelijk van Tarragona en aan deze kuststrook liggen verschillende bekende badplaatsen, zoals: Salou, Cambrils en Ampolla. De Costa Daurada is vooral bekend om de vele toeristen die deze costa bezoeken.

Noordelijk van de Costa Daurada ligt de Costa del Garraf, in de provincie Barcelona. Zuidelijk van de de Costa Dorada ligt de Costa del Azahar, in de provincie Castellón.

Bij het dorpje Cunit aan de Costa Daurada ligt op de grens van Costa de Garraf en Costa Dorada en langs de  “Romeinse route”. Deze route loopt via de kust van Tarragona langs de belangrijke Romeinse monumenten en de uitgestrekte stranden van deze costa.

Aan deze Costa ligt ook Calafell, die vooral bekend is om zijn interessante archeologische vindplaats: ‘Ciutadella Ibérica’; deze volledig herbouwde plaats gunt ons een blik op welke manier man leefde voordat de Romeinen er binnentrokken.

 

Het weer aan de Costa Dorada

Aan de Costa Dorada heerst een mediterraan klimaat wat warme droge zomers maar ook milde winters. De zon zekerheid is in de maanden juni t/m augustus vrij hoog. In de winter is het hier koeler hierdoor is de Costa Dorada zeker niet populair bij de overwinteraars.

Voorbij de stad Tarragona liggen de meest toeristische plaatsen aan de Costa Daurada: Salou, Cambrils, Miami-Platja en l’Hospitalet de l’Ifant. Deze badplaatsen hebben een kwalitatief grote en hoogstaande toeristische infrastructuur, alles denkbare toeristische voorzieningen zijn hier voorhanden, zowel vermaak als uitgaansgelegenheden.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA DORADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN AAN DE COSTA DAURADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :