reisindrukken van de spaanse Costa del garraf

De Spaanse Costa del Garraf loopt van af Barcelona tot eventjes voor Tarragona, en is een geliefde vakantiebestemming in Spanje onder Belgische en Nederlandse toeristen en geheid kun je hier genieten van zon, zee en strand.


Reisimpressies van de De Spaanse Costa del Garraf - De Costa del Garraf begint eventjes na de stad Barcelona tot kort voor Tarragona in de Spaanse provincie Barcelona in de Spaanse autonome regio Catalonië. De Costa del Garraf ligt aan de Middellandse Zee en en heeft mooie zandstranden, alleen bij het Garrafgebergte, hier vind je een rotsachtig kust, met verschillende kleine grotten. De bekendste badplaatsen aan deze costa zijn onder meer Sitges, Vilanova i la Geltrú en Castelldefels. De meest drukke kustplaats is de badplaats is Sitges. Hier vind je reisindrukken van de Spaanse Costa del Garraf met veel Info, Inspiratie en Tips.


Reisimpressies van de Spaanse Costa del Maresme

Een paar kilometer van Barcelona ligt Garraf, een gebied met een unieke mediterrane schoonheid. Een droog ogende plek die paradoxaal genoeg wordt gekenmerkt door water: met een zee die een kronkelige kustlijn schetst en een landschap in het binnenland dat de regen met een ongewone dorst opslokt. Zee en rotsen, wijngaarden en kastelen, feesten en tradities, natuur, smaken en nog veel meer. Direct achter de Spaanse   Costa del Garraf  ligt het bekende  DO-wijnbouw gebied Penedès.


Booking.com

De kust van Garraf is de toeristische naam voor een deel van de Spaanse kust van de Middellandse Zee dat overeenkomt met de kustlijn van de regio's Bajo Llobregat en Garraf ( provincie Barcelona ). Het grenst in het noorden aan de Costa del Maresme (van Barcelona ) en in het zuiden aan de Costa Dorada . De uitbreiding strekt zich uit van de monding van de rivier de Llobregat tot die van de Foix .

 

De kust wordt gedomineerd door het Garraf-massief in het centrale deel, dat de kust bereikt, en naar de uiteinden zachter wordt met zandige en zeer open stranden. In het noorden bereikt u de Llobregat-delta , waar de faciliteiten van de luchthaven van Barcelona zijn gevestigd , en in het zuiden de steden Sitges , Villanueva y Geltrú en Cubellas .

 

De drukke stranden en baaien van Costa del Garraf zijn slechts een van de toeristische trekpleisters. Door de diversiteit van de gebieden (regio's Garraf en Bajo Llobregat) kunt u genieten van natuurgebieden zoals het natuurpark Garraf , steden met een grote toeristische traditie zoals Sitges of Villanueva y Geltrú, een scala aan erfgoed uit alle perioden (gotisch, industrieel , modernistisch) of de specialiteiten van wijnen en cava's uit Panama .Kustlijn

Sinds het begin van de 20e eeuw worden bezoekers van over de hele wereld aangetrokken door de stranden met fijn goudkleurig zand en het kalme water van de Costa del Garraf. De meest oostelijke, in de regio Bajo Llobregat, ligt in het zandgebied van Castelldefels , tussen de beschermde gebieden van de Llobregat-delta en het Garraf-massief.

 

Het strand van Les Botigues neemt het over, gelegen aan het begin van de kliffen van het massief. Het is een gebied van baaien aan de voet van de rotsen. Sitges biedt zijn bekendste profiel vanaf de stedelijke stranden, zoals Aiguadolç, San Sebastián, La Fragata, Estanyol of Terramar. Sitges is ook uitgegroeid tot een bestemming voor LGBT-toerisme in heel Europa , met een groot aantal bars, clubs, restaurants en discotheken die door de groep worden bezocht.

 

Villanueva y Geltrú en Cubellas genieten ook van uitstekende stadsstranden die van alle gemakken zijn voorzien. Aan beide zijden van Cubellas zijn bovendien vrijwel maagdelijke kustlijnen behouden met waterrijke gebieden met een grote biodiversiteit.

 

Het gebied biedt een talrijk aanbod aan nautische activiteiten (zeilcursussen, surfen, kajakken, enz.) dankzij het Olympisch Kanaal en de jachtclub Castelldefels of het nautische station Villanueva y Geltrú. De jachthavens van Garraf, Aiguadolç en Puerto Retama in Sitges completeren het recreatieve aanbod aan de kust.Natuur 

Het natuurpark Garraf heeft meer dan 12.000 hectare dorre en rotsachtige landschappen. De erosie van water en wind op de kalkhoudende materialen waaruit het bestaat, heeft een uitgebreid grottenstelsel gecreëerd. De klimatologische omstandigheden hebben de flora en fauna van het park bepaald, zoals de Bonelli-arend of de mediterrane schildpad .

 

Het Olèrdola- park bevat een landschap dat sterk lijkt op dat van het massief en benadrukt het monumentale complex van Olérdola, vanwaar u de kust en de vlaktes van Panadés en Noya kunt zien . Het Foix Park is een verzamelpunt voor vogels en een voorbeeld van een vochtig gebied in een fundamenteel droog gebied. Het natuurreservaat Llobregat Delta bewaart enkele delen van de oude wetlands. Menselijke druk heeft de aanwezigheid van vochtige gebieden beperkt tot enkele lagunes in de buurt van de zee, zoals Remolar-Philippines en het vogelobservatiepunt.

 

Geschiedenis en erfgoed 

De regio Garraf beschikt over twee steden van groot toeristisch belang. Sitges is een culturele en kosmopolitische toeristische bestemming sinds Santiago Rusiñol het koos als ontmoetingsplaats voor modernistische kunstenaars en zijn huis-werkplaats bouwde, de Madriguera Ferrat . Interessante constructies zijn het Maricel-complex, de Terramar-tuinen, het bastion Vidal y Quadras of de kerk van San Bartomeu en Santa Tecla, symbool van de stad.

 

Zee en cultuur zijn ook de belangrijkste trekpleisters van Vilanova i la Geltrú. Het heeft een van de belangrijkste Catalaanse vissershavens, een vuurtoren waarin het Museum van de Zee is gevestigd en een promenade met uitstekende architectuur.

 

Bajo Llobregat bewaart overblijfselen van oude nederzettingen, zoals de prehistorische mijnen van Gavá of de Romeinse baden van San Baudilio . De originele crypte van Antoni Gaudí in Colonia Güell ( Santa Coloma de Cervelló ) is de meest relevante modernistische constructie. Ook het industriële erfgoed van de regio valt op, met voorbeelden als de keramiekfabriek Pujol y Bausis in Esplugas of het Agbar de las Aguas Museum in Cornellá de Llobregat.Cultuur 

Elk najaar wordt het Sitges Filmfestival gehouden , een van de belangrijkste evenementen van de Spaanse cinema .

 

Gastronomie

De beroemde wijnen en cava's met oorsprongsbenaming gemaakt in Panadés zijn het sterproduct van de kust. Het belang ervan reikt verder dan de gastronomie, aangezien de routes om de kelders, de wijngaarden en in het algemeen alles wat met de wijncultuur te maken heeft, aanleiding hebben gegeven tot het zogenaamde wijntoerisme .

 

Blauwe vlagstranden

Ribes Roges-strand in Villanueva i Geltrú .

De volgende stranden en havens aan de kust van Garraf hebben de Blauwe Vlag- status gekregen , van noord naar zuid :

  • Prat-strand ( El Prat de Llobregat )
  • Gava MarGavá )
  • Castelldefels-strandCastelldefels )
  • Ribes Roges-strand (Villanueva i Geltrú)
  • Adarró-strand (Villanueva i Geltrú)
  • Sant Gervasi-strand (Villanueva i Geltrú)
  • Llarga-strandCubellas )

 

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR DE COSTA DEL MARESME NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER


Wat gaan we ondernemen aan de Costa del Garraf?


Dit Is misschien ook interessant: