Reisindrukken van de spaanse costa's

De Spaanse Costa's - Welke costa is de mooiste in Spanje? Beleef de fijnste Spaanse costa's 


Reisimpressies van de Spaanse Costa's - Spanje is een deel van het Iberisch Schiereiland en bezit een kustlijn van rond de 4964 kilometer. Deze Spaanse Costa’s in het Nederlands Spaanse kusten. bestaan uit twee delen, onderbroken door Portugal en Gibraltar. 

Welke costa is de mooiste in Spanje? Welke Spaanse Costa ga jij bezoeken? Beleef hier de fijnste Spaanse costa's en zijn stranden gesorteerd van boven naar beneden. Wat zijn nu de fijnste en beste de Spaanse kusten? De Spaanse Costa's met veel Informatie, reisnieuws, inspiratie en vakantietips voor een onbezorgde vakantie naar de geliefde Spaanse kust in Spanje! Wil jij de Spaanse kust bezoeken? Kijk dan ook eens op Beleef Spanje hier krijg je een goed overzicht van de fijnste en de meest geliefde Costa's in Spanje! De costa's (kusten) in Spanje zijn  geliefde Spaanse vakantiebestemmingen.


De geliefde Spaanse Costa's en zijn stranden

Op vakantie aan de Spaanse Costa's: de mooiste Spaanse kusten

De Spaanse kust is verdeelt in diversen ‘Costa's’ en al deze vakantiekusten hebben zo hun eigen gezicht. Ga eens op vakantie naar één van deze Costa's in Spanje. Deze Costa pagina geef je leuke informatie, veel inspiratie, goede tips en veel wetenswaardigheden over de Spaanse Costa's, voor een fijne en mooie vakantie aan de Spaanse kust! De Spaanse costa's (kusten) zijn wel de bekendste  en meest geliefde vakantiebestemmingen in het vakantieland Spanje. 

 

De kustlijn van Spanje

De kustlijn van Spanje is verdeeld in verschillende Costa's’. Zo hebben deze Costa's, kusten, elk een  apart gezicht. Hier op Beleef Spanje vind je alle Spaanse Costa's vanaf de bruisende Costa Brava tot aan de Costa del Sol en in het noorden van Spanje de heerlijke bijzonder groene en vruchtbare Costa Verde. Hier vind je een lijst met alle Spaanse Costa’s van noord naar zuid.

 

De Spaanse kust loopt van oostkust naar de zuidkust

De Spaanse kust grenst zowel aan de Middellandse Zee als aan de Atlantische Oceaan. Ze ligt in het noorden aan Frankrijk en in het zuiden aan Portugal en is alleen door het Britse Gibraltar onderbroken.


DE SPAANSE KUST  C.Q. SPAANSE COSTA'S - Beleef Spanje

De volgende kusten liggen van noord-oost naar zuid-west:

De Costa de Almería en de Costa Tropical hoorden vroeger bij de Costa del Sol.

Hier de leukste reistips voor de Spaanse Costa's en zijn stranden


De Spaanse kust grenst zowel aan de Middellandse Zee als aan de Atlantische Oceaan. Ze ligt in het noorden aan Frankrijk en in het zuiden aan Portugal en is alleen door het Britse Gibraltar onderbroken. 

Booking.com

De noordkust van Spanje wordt ook wel Costa Verde genoemd

Deze Costa Verde ligt tussen Frankrijk en Portugal en wordt onderverdeelt van west naar oost:

  • Rías Baixas: van Portugal tot Riberia
  • Costa da Morte: van Riberia tot A Coruña
  • Golf van Artabro: van A Coruña tot Sada
  • Rías Altas: van Sada tot Ribadeo
  • Costa Verde: van Ribadeo tot Val de San Vicente
  • Cornisa Cantábrica: van Val de San Vicente tot Muskiz
  • Costa Vasca: van Muskiz (kaap Punta Covarón) tot Frankrijk

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR SPANJE NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Wikipedia

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE


MISSCHIEN OOK INTERESSANT :