De Spaanse Costa de Almería

Op vakantie naar de Spaanse Costa de Almería 

Ontdek en Beleef de Costa de Almería, deze costa ligt In het zuid-oosten van Spanje in de provincie Almería regio Andalusië. De Costa de Almería ligt tussen Adra, rond Cabo de Gata tot aan het plaatsje Mojácar.

DE SPAANSE COSTA DE ALMERÍA - Beleef Spanje

De Costa de Almería

Aan de Costa de Almería bevindt zich ook het natuurpark van Cabo de Gata/Níjar, een mooi stukje onbedorven stuk landschap. Bezoek bij gelegenheid eens de Cabo de Gata om hier jaloersmakende vakantiekiekjes te maken.

 

Het Landschap

Het landschap aan deze kustlijn is woestijnachtig en heeft wel een van de laagste hoeveelheid neerslag jaarlijks. Het is een vrij dunbevolkt gebied met in het algemeen kleine, romantische witte dorpen en plaatsen, een ideaal plaats voor de rustzoeker.

Spaghettiwesterns

In dit woestijnachtige landschap zijn vele zogenaamde "spaghettiwesterns" opgenomen vanwege de prima omstandigheden van de natuur, door het woestijnachtige landschap, dat veel weg heeft van het Wilde Westen van de Verenigde Staten van Amerika. In Tabernas kan men Mini-Hollywood bezoeken waar deze films zijn opgenomen en tevens zijn er cowboy shows te bekijken.

 

Plaatsen aan de Costa de Almeria

Aan de westelijke zijde van Costa de Almería vind je bekende badplaatsen Roquetas de Mar, Aquadulce, Almerimar en Adra. In het noordelijk gedeelte vind je de plaatsen: Mojácar en Vera.

Deze regio heeft prachtige stranden, schilderachtige dorpjes en grillige natuurgebieden.

Tijdens een vakantie aan de Costa de Almería kun je niet alleen zonnen aan de Middellandse Zee, maar ook flaneren door geplaveide straatjes met bodega’s.

En omdat de zon hier heel veel schijnt is de regio een ideale plek voor een zonvakantie. Een die je in alle rust doorbrengt, want de Costa de Almería is nog redelijk onbekend.

 

Actieve uitstapjes en grillige natuurgebieden

Voor natuurliefhebbers en actievelingen is de Costa de Almería een paradijs op aarde. Zo staat de badplaats Almerimar bekend om de 27-holes golfbaan, de jachthaven en het 5 kilometer lange fietspad langs de kust.

Maak ook eens een uitstapje naar natuurpark Cabo de Gata. De hotels  liggen allemaal op ongeveer een uur rijden van deze adembenemende plek. Rotsachtige baaitjes met kraakhelder water, grillige kliffen en vulkanische rotsen vormen het landschap in Cabo de Gata. Op de achtergrond maken de hoge bergtoppen van de Sierra Nevada het onvergetelijke uitzicht compleet.

Flaneren door typische Spaanse dorpjes

Denk je bij een authentiek Spaans dorpje als snel aan witgekalkte huizen, geplaveide straatjes en sfeervolle bodega’s? Mojácar voldoet voor 100% aan dat plaatje. Tijdens een vakantie Costa de Almería kun je in Mojácar flaneren door het schilderachtige stadje.

Uitrusten doe je met een glas wijn en bord vol tapas op een terras. Of neem na afloop een frisse duik in het zwembad. Overigens straalt ook de badplaats Vera een typisch Spaanse sfeer uit. Hier geniet je wekelijks van verse Spaanse producten op de steekmarkt. Laat je badkleding maar thuis. Vera staat bekend om het lange naaktstrand.

ZORG DAT JE JE REIS NAAR ALMERIA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Tui.nl

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN ALMERIA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :