reisindrukken Costa del Azahar 

De Spaanse Costa del Azahar is een geliefde vakantiebestemming in Spanje onder Belgische en Nederlandse toeristen en geheid kun je hier genieten van zon, zee en strand.


Reisimpressies van de geliefde Spaanse Costa del Azahar de oranjebloesem kust. De Spaanse kustlijn is verdeeld in verschillende 'Costa's'.  Deze kusten hebben allemaal een eigen gezicht. Hier nu de populaire, Oranjebloesem kust. De Costa del Azahar in het Nederlands de Oranjebloesem kust genoemd, ligt in het oostelijk deel van Spanje en  is een geliefde Spaanse vakantie bestemming . De Costa del Azahar bestrijkt de complete provincies Castellón en Valencia en een stukje van de provincie Alicante, deze kuststrook wordt ook wel de Golf van Valencia genoemd.


 De Costa del Azahar, de Oranjebloesem kust - Beleef Spanje

De bekendste plaatsen aan de Costa del Azahar zijn Valencia, Peñíscola, Castellón de la Plana, Benicàssim, Sagunt, Cullera, Gandia, Dénia en XàbiaOp Beleef Spanje vind je alle nuttige Reis- en Vakantie informatie, vakantie inspiratie en de leukste vakantietips  voor een fijne, leuke onbezorgde zonvakantie aan de Oranjebloesem kust!

 

Ga eens op vakantie naar de Costa del Azahar

De Costa del Azahar,  verscholen tussen de steden Valencia en Barcelona, fonkelt de prachtige naar sinaasappelbloesem ruikende Costa del Azahar. Deze kust, die inderdaad zijn naam te danken heeft aan de olijfbomen- en sinaasappelplantages, is nog niet helemaal ontdekt door het massatoerisme. Ga je op vakantie naar Costa del Azahar vlieg je naar Valencia en van daaruit naar door jouw gekozen badplaats. Waarnaar je gelijk een plekje op een van de vele uitgestrekte zandstranden kunt gaan genieten van een fijne zonvakantie. Ga je voor een autovakantie naar Costa del Azahar? Na rond 1780 km  rijden ben je bij de door jou geboekte badplaats zoals bijvoorbeeld Peñiscola, het voordeel is dat je nu met je auto de prachtige omgeving kunt gaan verkennen. Niet ver van Peñíscola ligt het Nationale Park Sierra de Irta met zijn ruige bergen en diversen verscholen baaitjes. Dus neem ook je wandelschoenen mee!


Booking.com

Aan deze 120 km lange kust van de Spaanse Costa del Azahar met Castellon als hoofdstad, vind je prachtige zandstranden afgewisseld met rotsachtige streken waarbij het verder in het binnenland overgaat tot een bergachtige landschap. Deze bergachtige streek is een uitloper van het Iberische randgebergte. De Costa del Azahar loopt van de badplaats Vinaros tot het plaatsje Almenara. De naam Azahar is ontstaan door de talrijke sinaasappelkwekerijen die als de bomen in de bloei staan een aangename geur van de bloesem verspreiden.


 De Costa del Azahar, de Oranjebloesem kust - Beleef Spanje

De eerste sinaasappels

Volgens een overlevering kwamen hier aan de Costa del Azahar de eerste sinaasappels met de karavanen van Alexander de Grote (356-323 v.Chr.) aan in dit Middellandse Zeegebied. De sinaasappelboom speelde een belangrijke rol voor de Moren: de sinaasappelboom met zijn mooie en lekker geurende bloesem was, een essentiële elementen voor de tuinen. Deze wel riekende oranjebloesems heeft niet alleen een decoratieve functie, maar staan ook bekend om hun geneeskrachtige werking, die door de Romeinse geleerde Plinius reeds werd genoemd in zijn Naturalis Historia. De laatste jaren zijn door de aromatherapie de rustgevende en opwekkende werking hiervan herontdekt.

 

Terug in de tijd

Oorspronkelijk zouden de sinaasappels uit Himalaya komen en uit het zuiden van China waar men ongeveer 4000 jaar geleden deze hebben gecultiveerd. Daardoor zou de naam sinaasappel te danken hebben aan China, china-appel en appel-china of Citrus Sinensis,  wat China betekent. Wie ze in Europa heeft geïntroduceerd is niet echt bekend maar vermoedelijk waren het Genuaanse zeelieden of de kruisvaart ridders.Het weer aan de Costa del Azahar

De Costa del Azahar staat bekend om zijn zachte winters en warme zomermaanden, normaal gesproken niet overdreven heet. Een aangenaam zeebriesje zorgt er in het algemeen voor dat het een aangename verkoeling brengt 

Deze bloesem kust heeft een mediterraan klimaat dat flink wordt beïnvloed door de Middellandse Zee en de Sierra de Irta. Hierdoor komt er maar weinig extreem weer voor aan de Costa del Azahar. De Sierra de Irta zorgt ervoor dat er weinig neerslag hier vrij laag zijn in de herfstmaanden, vanaf eind oktober kunnen er stevige buien vallen.


Enkele steden aan de Costa del Azahar zijn:

Bekende plaatsen aan de Costa del Azahar zijn het mooi gelegen Peñíscola, Benicàssim, de grote stad Castellón de la Plana, Sagunto, de regionale hoofdstad en bestuurscentrum Valencia, Cullera, Gandia, Dénia en Jávea. De zee aan de kust wordt ook wel “Golf van Valencia” genoemd. Officieel liggen de populaire kustplaatsen Dénia en Jávea (Xábia) aan de Costa del Azahar maar gezien het feit dat deze twee plaatsen in de provincie Alicante liggen worden ze ook vaak aan de lijst van kustplaatsen die zich aan de Costa Blanca bevinden toegevoegd.

 

Ook in de binnenlanden weg van de kust is meer dan genoeg te ontdekken waarbij de plaats Morella een echte aanrader is. Morella is vanaf het aan de kust gelegen Peñíscola binnen een uur te bereiken waarna de bezoeker kan genieten van een prachtig op een hoge berg gelegen ommuurde stad waar je via de smalle straatjes terecht komt bij het kasteel. In de gemeente Cabanes ligt niet alleen een deel van de Vía Augusta, de Romeinse weg die Rome met Cádiz verbindt, maar ook de Romeinse Poort die een bezoekje waard is.

Stranden

De kust van dit deel van de Comunidad Valenciana heeft uitstekende langgerekte zandstranden afgewisseld met baaien en inhammen. Mocht het strand echter niet voldoende zijn en wil je jezelf nog eens extra laten verwennen, dan kun je terecht in Benicàssim. Deze kustplaats staat bekend om haar thermische baden, zoals El Palasiet. Of je kunt je stress en spanning achterlaten bij een van de weldadige kuuroorden in het binnenland.

 

Natuur

De Costa del Azahar kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan mooie landschappen. Zo zijn er rotsachtige bergen in het binnenland, vlakten en kustgebieden met prachtige zandstranden die elkaar afwisselen. Van noord naar zuid liggen verschillende bergketens met prachtige rivieren en watervallen die in de bergen ontspringen. Het gebied is een mix van agrarisch bewerkt land en ongerepte natuur. In de lente word je bedwelmd door de geur van de oranjebloesem. En in de bloeitijd verspreiden de sinaasappelbomen een aangenaam aroma.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR COSTA  DEL AZAHAR NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER


WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN VALENCIA


MISSCHIEN OOK INTERESSANT :