Reisindrukken Gandia

Gandia begint hier: De Beste Info, Inspiratie en Tips over Gandia

Reisimpressies van de stad Gandia - De stad Gandia ligt in de Spaanse provincie Valencia in de regio Valencia. Het stadje ligt aan de Costa del Azahar ongeveer 65 kilometer zuidelijk van de stad Valencia en rond de 110 km noordelijk van de stad Alicante . De stad Gandia is een bruisende badplaats met uitgestrekte zandstranden en goede faciliteiten.

Gandia

Foto: Wikipedia

De badplaats Gandia is opgedeeld in Gandia stad en Gandia strand, het stadcentrum ligt rond de twee kilometer van het strand. Gandía ligt ingeklemd tussen Middellandse Zee en het er om liggende bergen zoals de bergen Pic Mondúver, el Barranc de l’Infern en el Circ de la Safor. De stad heeft een heerlijk zandstrand van ongeveer 5 kilometer lang.  Aan en rond het strand bevindt zich ook het uitgaansgebied.

In het historisch centrum van de stad vind je het plein La Constitució, rondom plaza La Constitució vind je een paar prachtige bezienswaardigheden.

Booking.com

Waarvan Santa María Iglesia wel het meest in het oog springende gebouw is, deze Gotische gebouwde kerk werd tussen 1250 en 1520 gebouwd en is sinds 1931 een historisch monument.

Een ander gotisch monument is het klooster Convento de Santa Clara het is een slotklooster gesticht in de vijftiende eeuw en bewoond door nonnen van de Orde van de Arme Claren. Het werd opgericht in 1431 door Violante de Aragón, dochter van de hertog van Gandía.

Het is alleen mogelijk om de gotische kerk aan de rechterkant van het gebouw te bezoeken. Dit klooster ligt in het centrum van Gandia en op een paar meter van de collegiale kerk van Santa María de Gandía , op het plein María Enríquez de Luna .

Op Plaza Mayor vind je het in de 18e eeuw gebouwde en in 1982 gerestaureerde gemeentehuis van Gandía. Alleen de voorkant is nog helemaal intact gebleven met zijn drie Romeinse bogen.

 

De verkeersvrije winkelzone

In de Calle Major en Calle Sant Francesc de Borja vind je belangrijkste winkels, maar ook de vele kleine steegjes rondom zijn zeker een bezoek waard, houd wel rekening met de Siesta zoals dat in het warme zuiden gebruikelijk is. Je kunt een bezoek dus gerust inplannen na een dagje strand.

 

Mercat del Prado

Gandia heeft ook een overdekte gastronomische markt, dit moderne gebouw met veel ijzerwerk ligt aan het Plaza del Prado.

Dit leuke plein in het centrum van Gandia met een mooie kinderspeelplaats. Bij Mercat del Prado Kun je lekker op een terrasje zitten om naar de bedrijvigheid op het plein te kijken.

DE STRANDEN VAN GANDIA

Gandía heeft prachtige stranden er zijn vier mooie stranden rondom Gandía.

Playa Norte

Noordelijk van de haven van Gandía ligt het hoofdstrand van de stad en ligt direct aan de promenade met vele leuke restaurants en cafe. Het strand heeft vele faciliteiten en is rolstoelvriendelijk.

Playa de Venécia

Als je de brug tussen Gandía en Morells oversteekt, hier vind je het strand Venècia. Playa de Venécia ligt aan zuidelijk van de haven van Gandía en aan de rivier Serpis.

Playa de L' Ahuir

Playa de L' Ahuir is het nudistenstrand en is het noordelijke gedeelte van de kust. Dit strand is rond twee kilometer lang, is rustig en is omgeven door duinen.

Playa de Rafalcaid

Een rustig strand beschikt over weinig faciliteiten.

Reisindrukken Gandia

HET PALEIS 'PALAU DUCAL'

Het paleis Palau Ducal stamt uit de 14e eeuw en is sinds 1964 cultureel erfgoed. Eens was dit huis van de hertog van Gandía en daarna woonde hier de familie Borja. Het paleis Palau Ducal is de loop der jaren vaak verbouwd en gerestaureerd, waardoor er verschillende bauw stijlen zijn ontstaan en dat gaat van gotisch tot barok.

 

Adres

Calle Duc Alfons el Vell 1

46701 Gandia

 

Het MAGAOpeningstijden

November t/m maart

Maandag t/m zaterdag: 10.00-13.30 uur en 15.00-18.30 uur

Zondag: 10.00-13.30 uur

April t/m oktober

Maandag t/m zaterdag: 10.00-13.30 en 16.00-19.30

Zondag: 10.00-13.30 uur

ARCHEOLOGISCH MUSEUM MAGA

In het MAGa  museum kun je vele vondsten bewonderen die hier in de omgeving van Gandía uit de paleolithische en de neolithische tijd zoals in de Parpalló grot en de Bolomor grot gevonden zijn. Het Archeologische museum vind je in het oude ziekenhuis Sant Marc Hospital en is tussen 1987 en 2003 volledig gerestaureerd.

 

Adres

Carrer Hospital 18

46702 Gandía

Openingstijden

September t/m juni

Maandag: gesloten

Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-14.00 uur en 15.00-19.00 uur

Zondag: 10.00-14.00 uur

Juli en augustus

Maandag: gesloten

Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-14.00 uur en 15.00-20.00 uur

Zondag: 10.00-14.00 uur

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GANDIA NOOIT VERGEET.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :