Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


reisindrukken van de Costa de Huelva

Reisimpressies van de Costa de Huelva. De Costa de Huelva gehoord tot de Costa de Luz en je kunt in deze regio rekenen op zon, zee en brede, witte zandstranden.Velen denken bijCosta del Solaan Torremolinos. BijCosta Blanca aanBenidorm en zeg je Costa Brava, dan zeggen de meeste Lloret de Mar. Maar als ik zeg Costa de Huelva? Dan 'Doesn’t ring a bell' bij vele mensen. Dus kom mee dat laten we je imaginair, deze mooie en verrassende Spaanse regio zien. Ontdek en beleef de Costa de Huelva - info, tips en inspiratie voor de Costa de Huelva.

Costa de Huelva - Beleef Spanje

Hier de Costa de Huelva in vogelvlucht

De meeste Costa’s in Spanje liggen aan de oostkust en aan de Middellandse Zee maar de kust van Huelva ligt meer  westelijk. Beter gezegd; deze costa loopt vanaf nabij Cádiz tot bijna aan de Portugese grens.

Zoals reeds gezegd de Costa de Huelva is onderdeel van de Costa de Luz en je vindt hier net als overal in deze regio – het mooiste zonlicht ( vraag maar eens de fotografen} en brede, prachtige witte zandstranden. En nog belangrijker misschien, rust. Want deze Costa de Huelva is een stuk minder druk dan de andere bekende Costa’s aan de oostkust.

Booking.com

Overvolle stranden zijn hier een uitzondering, er zijn maar weinig torenhoge flats en wij hopen persoonlijk dat deze vorm van massatoerisme ook nog wel even wegblijft. De charmante Spaanse huizen in Huelva en de kleine vissersdorpjes zijn echter niet uitgestorven; gezelligheid staat in de hele regio voorop.Costa de Huelva

Een kijkje in Huelva

De hoofdstad van de regio is het gelijknamige Huelva. De stad ligt niet aan de kust, maar aan de oevers van de rivier de Odiel. Over deze rivier en het omliggende natuurgebied kun je mooie boottochten maken. Je kan zomaar ineens oog in oog staan met een flinke lepalaar of flamingo.

Én je kunt een flinke dosis cultuur snuiven in Huelva. Veel staat er in het teken van Christoffel Columbus, die naar verluidt vanuit hier een aantal van zijn ontdekkingsreizen plande. Neem een kijkje bij de replica’s van zijn boten of ga op bezoek in het klooster van La Rábida.

Het stadscentrum wordt daarnaast gekenmerkt door witte, sfeervolle plein en karakteristieke gebouwen. Een goed voorbeeld daarvan is de Iglesia de San Pedro. Gebouwd in Mudejar-stijl en met een gouden altaar is dit een plaatje om te zien.

Een dagje relaxen aan het strand? Zodra je de stad uit rijdt, kom je uit bij de wijk Altavista. Deze biedt een lange kustlijn. Ruimte genoeg om jouw badhanddoeken uit te vouwen en te genieten van uitzicht op prachtige kliffen.

Natuurliefhebbers opgelet!

Ten oosten van Huelva vind je één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Costa de Huelva, Nationaal Park Doñana.

Dit ruim 50.000 hectare grote park is een overnachtingsplek voor vele trekvogels. Je kunt er o.a. eenden, ganzen, ooievaars en lepelaars tegenkomen in het juiste seizoen. Het is daarnaast de thuisbasis van adelaars, gieren, wilde zwijnen, lynxen, herten en flamingo’s.

Je kunt het gebied – dat bestaat uit o.a. stranden, wandelende duinen en zoute en zoete terrassen – wandelend en fietsend ontdekken. Er zijn daarnaast tours per 4×4 te boeken en je kunt informatie inwinnen bij een van de vijf bezoekerscentra.

Strandvakantie pur sang: Isla Canela

Eén van de mooiste stranden van de Costa de Huelva vind je direct bij de grens met Portugal. Isla Canela, een schiereiland dat bij het typisch Spaanse vissersdorpje Ayamonte hoort, beschikt over een kilometerslang zandstrand, waar je in alle rust kunt genieten van een zonvakantie. 

De badplaats wordt gekenmerkt door luxe hotel resorts, een jachthaven en golfbanen. De wandelboulevard langs het 7 km lange strand is uitgerust met tal van (lokale) restaurants en de zon lacht je bijna altijd toe. Dit is wat ze het goede leven noemen!

 

Levendigheid in Isla Cristina

Reis je vanaf Isla Canela af naar het westen, dan kom je uit bij het grotere en bekendere plaatsje Isla Cristina. Dit van oorsprong vissersdorpje is met dank aan de komst van toerisme, bars, restaurants en winkels één van de meest levendige badplaatsen aan de Costa de Huelva.

Verspreid over de kustlijn vind je diverse goudgele stranden, samen goed voor een totale lengte van zo’n 12 km. Alle ruimte om te zonnen, snorkelen, duiken, kajakken en windsurfen.

In de omgeving vind je daarnaast een prachtige natuur. Ga er te voet of te fiets op uit en bezoek bijzondere natuurgebieden of zoek verkoeling in de pijnboom bossen.

Bron: Vakantiediscounter.nl schrijfster: Laura

Wat gaan we ondernemen aan de Costa de Huelva

Misschien ook interessant in de omgeving: