Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Huelva, ideaal voor natuurtoerisme

De provincie Huelva is de meest westelijkste provincie van de regio Andalusië.

Huelva met zijn schitterende stranden, Huelva ideaal voor natuurtoerisme, Huelva een onontdekte parel, een derde deel van de provincie Huelva is beschermd natuurgebied en juist deze indrukwekkende natuurparken zijn ideaal om een heerlijke actieve vakantie te maken

Costa de Huelva - Beleef Spanje

Als ze je vertelden dat je naar een provincie kunt reizen waar je in minder dan een uur kunt genieten van kilometerslange stranden en een volle, groene bergketen waar de magie van het licht je beste droom wordt, dan geloof je het misschien niet. Maar je hebt het dichterbij dan je denkt. 

Huelva is een complete provincie: kust, platteland, wandelen en bergen. Een natuurwonder dat u onvoorstelbare landschappen zal tonen .

Booking.com

Als je wilt genieten van natuurlijk toerisme, of het nu strand of berg is, is Huelva je ideale bestemming . Huelva bied je natuur die je zintuigen prikkelen. Laat je meeslepen door de warme getijden van de stranden, ruik het gras en de bomen van de bergen , proef de duizenden gerechten met natuurlijke producten die de keuken tot een luxe voor je zintuigen maken ...

 

Loop de routes van paden die de hele provincie beslaan, wandel over de stranden van fijn wit zand, steek de grens over via de Sanlúcar-tokkelbaan, of vervoer jezelf naar de Engelse geschiedenis van deze provincie via de treinroute in het hart van de aarde . Ontspan in de landschappen van Huelva, met zijn oranje zonsondergangen, met zijn zout geurende zonsopgangen , met de magie van de moerassen en zijn unieke wilde fauna in Europa. Met de mijnbouw die het land van Huelva tot zijn roodste hart openen. Met het plezier van Huelva-wijn, anders, afkomstig uit een uniek wijnbouwgebied. Beleef de aard van Huelva, met zijn magie, zijn genezing en openbaring voor je zintuigen. 

Het belangrijkste natuurpark in Huelva is het Nationaal park Doñana, een natuurgebied van ruim 100.000 ha, dat van fundamenteel belang is voor de hele Europese vogelstand. Hier komen onwaarschijnlijke aantallen trekvogels naartoe, van eenden en ganzen tot ooievaars en lepelaars. In het park komen onder andere adelaars, gieren, flamingo's, herten, wilde zwijnen en lynxen voor. Men vindt er stranden, vaste en wandelende duinen, zoute en zoete moerassen en droge wallen.

Een ander belangrijk natuurpark is de Sierra de Aracena y Picos de Aroche, een laag berggebied met kleine witte dorpen en overal citrusboomgaarden en eikenbossen met een lage ondergroei en grasland. Het is een ideaal gebied voor veeteelt, vooral voor het houden van de Iberische varkens.

De kust van Huelva loopt van Ayamonte, bij de grens met Portugal, tot aan de monding van de Guadalquivir bij de provinciegrens met Cádiz. Het is een deel van de Costa de la Luz (Kust van het Licht), zo genoemd omdat het zonlicht er intens fel is. De kust is vlak. De stranden zijn breed met fijn, wit zand. Dit kustgedeelte is veel stiller dan de Costa del Sol. Een nadeel is echter dat het er zeer vaak waait en dat zwemmen niet overal mogelijk is.

Wat gaan we ondernemen aan de Costa de Huelva

Misschien ook interessant in de omgeving: