Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Bilbao geliefde Bezienswaardigheden en Activiteiten

Wat is er te zien en te doen in Bilbao, de stad Bilbao is de hoofdstad van de provincie Biskaje en is gelijktijdig de grootste stad van de regio. Bekijk de leukste en mooiste bezienswaardigheden van deze bruisende stad

Wat is er te zien en te doen in Bilbao

Mercado de la Ribera Markt

Deze markt met unieke producten ligt in het hart van de oude stad , naast de monding van Bilbao. Het heeft een eclectische, monumentale stijl, hoewel het karakter duidelijk functioneel is. Binnen zijn er geen kolommen. Het is een volledig open ruimte en de verlichting krijgt een bijzondere betekenis. Het zonlicht komt van boven naar binnen en filtert door de vloeren, die zijn gebouwd in een doorschijnend materiaal en zorgen voor natuurlijk licht door het hele gebouw. 

Booking.com

Buiten heeft de Mercado de la Ribera (rivier oevermarkt) een verscheidenheid aan art deco-versieringen, een combinatie van ramen, tralie werkramen, bloemendecoraties en andere decoratieve elementen. Het is niet alleen opmerkelijk vanwege de prachtige ramen, maar ook vanwege de uitstekende variëteit aan vis en zeevruchten die te koop is.

 

Lokatie & info:

Calle Ribera, s / n

48005 Bilbao, Bizkaia (Baskenland)

E-mail: mercadolaribera@gmail.com

Tel .: +34 944790695

Website: https://mercadodelaribera.biz/

Guggenheim Museum, Bilbao

Een symbool van Bilbao

Dit avant-gardistische gebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Frank O. Gehry, is een prachtige plek om meesterwerken van moderne en hedendaagse kunst tentoon te stellen.

Sinds de opening in 1997 zijn het Guggenheim Bilbao en Puppy - een bloemensculptuur van een hond van Jeff Koons, die zich buiten het museum bevindt - de meest internationaal bekende symbolen van Bilbao geworden. Ze maken deel uit van de collectie werken van grote figuren in de kunstwereld: David Salle, Chillida, Jeff Koons, Louis Bourgeois en Robert Rauschenberg zijn slechts enkele voorbeelden. Het Guggenheim biedt ook een reeks activiteiten aan voor bezoekers die hun kennis van kunst willen verbreden.

Wat is er te zien en te doen in Bilbao

Lokatie & Info:

Avenida Abandoibarra 2

48009 Bilbao, Bizkaia (Baskenland)

E-mail: contacto@guggenheim-bilbao.eus

Tel .: +34 944359080

Stadhuis van Bilbao

De inrichting van het stadhuis is buitengewoon interessant, vooral van binnen.

Het stadhuis in Bilbao ligt aan de oever van de rivier. Het werd in 1892 ingehuldigd op de plaats van het oude San Agustín-klooster. Het gebouw is ontworpen door de architect Joaquín Rucoba en kunstenaars uit die periode hebben bijgedragen aan deze elegante, zeer decoratieve constructie.

Het interieur omvat een reeks items, waaronder meubels, lampen, schilderijen, ramen, sculpturen en bustes, vazen ​​... De Arabische hal is bijzonder opvallend en werd ontworpen door de kunstenaar José Soler, die de kamer schilderde om marmer, hout te imiteren en ivoor.

Wat is er te zien en te doen in Bilbao

Lokatie & Info:

Plaza Ernesto Erkoreka, 1

48007 Bilbao, Bizkaia (Baskenland)

Tel .: +34 944204354
Telefoonnummer reservering: +34 944204354 / +34 944204810
Boeking e-mail: girpa@alcaldia.bilbao.eus

Begoña Basiliek

Het is gebouwd op de plaats van een oud heiligdom waar, volgens de legende, de Maagd Maria aan het begin van de 16e eeuw verscheen.

Inwoners van Bilbao hebben een grote toewijding aan de Maagd van deze kerk, "La Amatxo". Het werk aan dit prachtige gotische gebouw begon in 1519. De façade is in renaissancestijl en heeft een grote triomfboog. Binnenin moet speciale vermelding worden gemaakt van het neoklassieke hoofdaltaarstuk , waar u de Camarín de la Virgen (kamer van de Maagd) kunt zien. Het grote, open belfort dateert uit het begin van de 20e eeuw.

Lokatie & Info:

Virgen de Begoña 38

48006 Bilbao

Bizkaia (Baskenland)

 

Kathedraal van Santiago

Bilbao's oudste gebouw.

De huidige gotische kerk is gebouwd op de plaats van een oud heiligdom dat dateert uit de tijd van de Jacobijnse bedevaarten.

Het interieur van de kathedraal heeft drie beuken met ogiverende gewelfde plafonds. Hoewel het in gotische stijl is, werden de vandaag zichtbare gevel en toren gebouwd in de 19e eeuw. Het koorgestoelte en het klooster zijn prachtig, de laatste gebouwd in bloemrijke gotische stijl. De crypte bevindt zich op de plek waar het oorspronkelijke heiligdom stond en bevat de muren als onderdeel van de constructie. Het heeft twee façades, een Renaissance en de andere neoklassiek.

Wat is er te zien en te doen in Bilbao

Lokatie & Info:

Plazuela de Santiago 1

48005 Bilbao, Bizkaia (Baskenland)

Tel .: +34 944153627Tel .: +34 664605588

Plaza Nueva

Nu omgetoverd tot een stedelijk monument in het historische centrum van Bilbao, is Plaza Nueva-plein een van de belangrijkste knooppunten van het sociale leven van de stad. De colonnade op deze neoklassieke monumentale site herbergt afwisselende winkels, bars, restaurants en cafés waar het bijna onmogelijk is om niet te stoppen en te genieten van de levendige sfeer op het plein. Elke zondag is er een straatmarkt voor verzamelaars van boeken en tweedehands platen, mineralen en fossielen, munten en postzegels, kunst en kunstnijverheid en nog veel meer. En tijdens het feest van Santo Tomás op 21 december is het ook het decor voor een aantrekkelijke boerenmarkt vol met typische producten uit heel Euskadi. Het plein werd ingehuldigd in 1851, na 65 jaar om te bouwen. 

Wat is er te zien en te doen in Bilbao

Lokatie & Info:

Plaza Nueva, s / n.

48005 Bilbao, Bizkaia (Baskenland)

Museum voor Schone Kunsten van Bilbao

Het oude, het nieuwe en het zelfgekweekte

Het Museum voor Schone Kunsten maakt een reis door de algemene kunstgeschiedenis van de 12e eeuw tot heden. De schilderijen worden op een verrassend originele manier weergegeven, waarbij de lijsten perfect op één rij zijn uitgelijnd.

Dit centrum omvat het voormalige Museum voor Schone Kunsten van Bilbao uit 1908 en het Museum voor Moderne Kunst, geopend in 1924. De collectie combineert klassieke en moderne kunst (Bacon, Menz, Tàpies) en creaties van Baskische kunstenaars (Regoyos, Zuloaga en Echevarría) , evenals een kleine tentoonstelling van toegepaste kunst. De tentoonstelling wordt in chronologische volgorde gepresenteerd en beslaat de periode van de 12e eeuw tot heden. De collectie bevat meer dan 6000 werken, waaronder schilderijen, sculpturen, tekeningen, gravures en decoratieve kunsten.

WAT IS ER TE ZIEN EN TE DOEN IN BILBAO

Lokatie & Info

Museo Plaza 2

48009 Bilbao, Bizkaia (Baskenland)

Tel .: +34 944396060

Arriaga Theater

Het Arriaga-theater is een van de belangrijkste gebouwen in de stad Bilbao .

Het was gemodelleerd naar het operagebouw van Parijs en werd geopend in 1890. Het is het werk van de architecten Joaquín Rucoba en Octavio de Toledo. Het gebouw is vernoemd naar de in Bilbao geboren componist Juan Crisóstomo de Arriaga, wiens buste de keizerlijke trap voorzit. De gevel is in een eclectische stijl, met grote balkons.

Het theater heeft in de loop van zijn geschiedenis verschillende calamiteiten ondergaan, waaronder een grote brand, waarna het werd herbouwd en heropend in 1919. In de jaren tachtig werd het theater gesloten voor grondige restauratiewerkzaamheden en in 1986 weer opengesteld voor het publiek. Binnen heeft het antiek meubilair en tapijten van de Royal National Tapestry Factory. Het biedt het hele jaar door een programma van artistieke activiteiten, met theatervoorstellingen, opera, ballet, concerten, culturele evenementen ...

Wat is er te zien en te doen in Bilbao

Lokatie & Info:

Plaza Arriaga, 1

48005 Bilbao, Bizkaia (Baskenland)

Tel .: +34 944792036Tel .: +34 944163533
Bron:  Spain.info

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN BILBAO

Misschien ook interessant :