Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Alpujarra - Valle De Lecrin

Alpujarra - Valle De Lecrin in de provincie Granada, Andalusië

Alpujarra - Valle De Lecrin in de provincie Granada, Andalusië - Ben je op zoek naar informatie en tips voor een bezoek aan Alpujarra - Valle De Lecrin? Wij vertellen je waar je de mooiste en beste bezienswaardigheden kunt vinden en waar je de leukste activiteiten in Alpujarra - Valle De Lecrin zijn.

Alpujarra - Valle De Lecrin in de provincie Granada, Andalusië

La Alpujarra ligt tussen de Sierra Nevada en de bergketens Lújar en Gádor. Het komt uit op de Middellandse Zee vanaf de Mulhacén, de hoogste top van het Iberisch schiereiland. Het landschap is ruig en toch kleurrijk, bezaaid met ravijnen, canyons en valleien met overal traditionele dorpjes.

Deze regio werd bewoond door Feniciërs en Romeinen, maar het waren de acht eeuwen van Arabische overheersing die het zijn gelaagde architectuur, zijn water irrigatiesysteem, zijn keuken en zelfs zijn naam gaven. Eeuwenlang geïsoleerd en ontoegankelijk, is dit ruige terrein bijna ongerept gehouden , alsof de tijd stilstond in La Alpujarra. De dorpen LaAlpujarra, met hun witgekalkte huizen, liggen verspreid langs de hellingen tussen groene bossen.

Booking.com

De schoonheid van deze dorpen is slechts een van de vele attracties. Lanjarón, een kuuroord dat bekend staat om de lange levensduur en goede gezondheid van zijn inwoners, is de poort naar de wonderen van La Alpujarras. Trévelez, de hoogstgelegen stad van Europa, staat vooral bekend om zijn voortreffelijke hammen. Een andere belangrijke toeristische bestemming is de Barranco de Poqueira , een ravijn waar de dorpen Pampaneira, Bubión en Capileira liggen. Er wordt gezegd dat dit een gebied is van goblins en heksen, naast de geur van olijven en forel met ham.

De Rio Guadalfeo verdeelt La Alpujarra in de lengte in tweeën, waardoor de Hoge en Lage Alpujarra ontstaan. De Hoge eenvallen in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada waar mooie dorpjes als Bérchules, Busquístar, Bubión, Juviles of Yegen liggen. De LowLa Alpujarra bestaat uit La Contraviesa, waar we bijzondere dorpjes vinden zoals onder andere Lújar, Sorvilán en Albondón.

Zowel de lokale bevolking als buitenlanders zijn gebiologeerd door deze lokale dorpen. Pedro Antonio de Alarcón droeg zijn eerste Spaanse reisboek op aan deze dorpen en Gerald Brenan zong over hun schoonheid in Al Sur de Granada . Voor Federico García Lorca was dit "het land van nergens". De traditie van zang en dans is een belangrijk onderdeel van de rijke folklore van dit gebied. Zowel de Moren als de christenen worden gevierd in vele vormen van kunst, een van de meest originele zijn de zogenaamde alpujarreños ballades. Hier improviseren twee minstrelen om om de beurt een imitatie te zingen van wat de ander zojuist heeft gezongen.

Naast La Alpujarra ligt de Valle de Lecrín- vallei, waarvan de sinaasappel- en citroenboomgaarden het vullen met hun geur. Oude korenmolens, Arabische kastelen en charmante boerderijen liggen verspreid over deze rustige streek met zijn prachtige lichtinval.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE GRANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :