ACTUELE SPAANS NIEUWS

Actuele Spaans nieuws in het Nederlands 

Actuele Spaans nieuws in het Nederlands leest u op Nieuws blog Beleef Spanje. Het recente Spanje nieuws in het Nederlands lees je hier van uur tot uur en van dag tot dag.


Februari 2020

Wat verdient het supermarktpersoneel in Spanje

Op deze pagina heeft men gekeken naar de salarissen van het winkelpersoneel in de Mercadona, Lidl, El Corte Inglés, Carrefour en Día supermarkten. Wij hebben op de website van Indeed gekeken en daar nog diverse andere supermarkten opgezocht zoals de Aldi, Spar, Eroski en Alcampo.

Lees meer »

Niet autochtone Catalanen mogen geen Catalaans praten

Dat deed de burgemeester als onderdeel van de campagne ‘No me cambies la lengua’ maar haar uitleg wordt door velen gezien als racistisch en totaal ongepast. Na haar uitspraak en nadat de Spaanse (en ook Catalaanse) pers er veel aandacht aan gaf, moest de burgemeester op Twitter haar excuses aanbieden omdat veel mensen haar woorden verkeerd geïnterpreteerd hebben. Maar ze heeft gezegd wat ze gezegd heeft en volgens velen zijn er veel JxCAT leden die hetzelfde denken.

Lees meer »

Soldaten van het Terracottaleger komen naar Alicante

Het Terracottaleger is de benaming voor de spectaculairste archeologische vondst uit de wereldgeschiedenis. Het gaat om achtduizend terracottasoldaten die als grafgiften werden meegegeven aan de eerste keizer van China, Qin Shi Huangdi. Het ‘leger’ bevindt zich tussen de berg Li en het hedendaagse Xi’an. Deze overblijfselen bij het graf van keizer Qin Shi Huangdi (259 v.Chr.–210 v.Chr.) behoren tot het UNESCO-werelderfgoed. Het graf van Qin Shi Huang is bedekt met een enorme laag aarde. Niemand weet waar de ingang is. Tot op de dag van vandaag is het graf nog niet blootgelegd.

Lees meer »

IN SPANJE WOONACHTIGE BUITENLANDERS ZIJN TEVREDEN

Spanje staat in de top 10 van de Top Expat Destinations 2019 op een vijfde plaats achter Mexico (4), Portugal (3), Vietnam (2) en Taiwan (1). Spanje echter voor Singapore (6), Bahrain (7), Ecuador (8), Maleisië (9) en Tsjechië (10). Nederland staat op de 2019 lijst op plaats 24 en België op plaats 28.

Lees meer »

De Guardia Civil waarschuwt voor ‘spoofing’ 

We spreken van spoofing als er een trucje gebruikt wordt om een andere identiteit aan te nemen. Een bekend voorbeeld van spoofing is bijvoorbeeld het krijgen van een (phishing)mail van jouw eigen e-mailadres of zogenaamd namens een bestaand e-mailadres van een bank. Er bestaan meerdere varianten van spoofing. Opgelicht?! bespreekt ze.

Lees meer »

OUDEREN VERKOPEN WONING AAN DE COSTA BLANCA

De oudere Spaanse inwoners die een eigen woning hebben in de provincie Alicante bieden deze tegen kortingen tot wel 60% aan om zo snel geld te krijgen omdat ze niet kunnen rondkomen van hun pensioen of te hoge schulden hebben. De enige garantie die de oudere huizenverkopers willen hebben is dat ze tot het einde van hun leven gratis in hun woning kunnen blijven wonen.

Lees meer »

Drie nieuwe magische dorpen erbij in Spanje

Het initiatief ‘Pueblos Mágicos de España’ ofwel Magische Dorpen van Spanje heeft voor dit jaar drie nieuwe dorpen op de lijst gezet waardoor deze is uitgegroeid tot 51 magische dorpen. Dit initiatief moet men niet verwarren met de ‘Pueblos más bonitas de España’ waar de mooiste dorpen op een lijst staan en er inmiddels 94 vermeld worden.

Lees meer »