Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!


Sierra Nevada

Bezoek de Sierra Nevada in de provincie Granada, Andalusië

Bezoek de Sierra Nevada in de provincie Granada, Andalusië - Ben je op zoek naar informatie en tips voor een bezoek aan de Sierra Nevada? Wij vertellen je waar je de mooiste en beste bezienswaardigheden kunt vinden en waar je de leukste activiteiten in Sierra Nevada zijn.

Sierra Nevada in de provincie Granada, Andalusië - Ben je op zoek naar informatie en tips voor een bezoek aan de Sierra Nevada ? Wij vertellen je waar je de mooiste en beste bezienswaardigheden kunt vinden en waar je de leukste activiteiten in Sierra Neva

De Sierra Nevada ligt naast de Alpujarra en El Marquesado del Zenete. Het is de thuisbasis van de hoogste bergketen van het Iberisch schiereiland. Vanaf de top van de Veleta en de Mulhacén-toppen zie je de Middellandse Zee. Het is een natuurlijk alpine paradijs in het hart van Andalusië met milde zomers en koude winters. Tussen de met sneeuw bedekte toppen, de rivieren en de bossen liggen vele charmante dorpjes verscholen tussen de monumentale stad Granada en de imposante bergketens van de Sierra Nevada.

Booking.com

De dorpen zijn ondergedompeld in hun natuurlijke omgeving en behouden de rijke smaak van hun tradities. Daar kunt u, luisterend naar de stilte, genieten van rust en stilte. Veel van deze dorpen dateren uit de Moorse tijd en hadden een traditie van landbouw en zijdeproductie en vertrouwden voor hun handel op de provinciehoofdstad. De Moorse invloed is nog steeds te zien in het web van kanalen die het water van de gesmolten sneeuw uit de Sierra Nevada opvangen en naar de vlaktes leiden.

Vanwege zijn unieke fauna en flora werd de Sierra Nevada uitgeroepen tot biosfeerreservaat, vervolgens tot natuurpark en kreeg het uiteindelijk de status van nationaal park. In dit gebied bevindt zich het beste skigebied van Spanje.

 

ZORG DAT JE JE REIS NAAR GRANADA NOOIT VERGEET

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN DE PROVINCIE GEANADA

MISSCHIEN OOK INTERESSANT :