De leukste en fijnste buurten in Bilbao, Spanje

Bilbao is een fascinerende stad, die zich in de afgelopen 20 jaar heeft ontwikkeld tot een centrum voor kunst, design, architectuur en mode. Met zijn sterke Baskische cultuur, heerlijke pintxos-bars en kunstmusea van wereldklasse, zorgt het voor een opwindende stedentrip. Hier zijn enkele van de coolste buurten om te verkennen tijdens je bezoek.

DE LEUKSTE EN FIJNSTE BUURTEN IN BILBAO, SPANJE

Casco Viejo

De smalle straatjes van de Casco Viejo (oude stad) herbergen oude romantische gebouwen, prachtige kerken, de Catedral de Santiago de Bilbao en enkele van de beste tapasbars en drinkgelegenheden van Bilbao. Altijd levendig en bruisend, dit is een van de beste en meest sfeervolle barrios voor bezoekers. In Casco Viejo vindt je ook de art deco La Ribera-markt, Europa’s grootste overdekte markt, vol met kraampjes, bars en restaurants.

Booking.com

Bilbao la Vieja

Niet te verwarren met de Casco Viejo, Bilbao la Vieja ligt aan de overkant van de rivier van de oude binnenstad. Ook oud qua uiterlijk en architectuur, dit is momenteel de hipste barrio van Bilbao en heeft de bijnaam ‘Bilbi’ gekregen. Bilbao’s antwoord op het Londense Soho, het is een broeinest voor stedelijke kunst, modeboetieks en bars. Je kunt hier alles vinden, van de Nikkei-keuken (Japanse en Peruaanse fusion) tot ambachtelijk bier.

Abando

Abando is de meest centrale wijk van de stad en ook de meest elegante. Het is de thuisbasis van de mooiste boulevards van de stad, vol met grote winkels en warenhuizen, evenals enkele van de meest verbazingwekkende gebouwen. De belangrijkste bezienswaardigheid in Abando is natuurlijk het Guggenheim Bilbao, vol met enkele van de meest gevierde hedendaagse kunstwerken. Het majestueuze theater Campos Elíseos, de lommerrijke tuinen van Albia en het treinstation van Abando, met zijn enorme glas-in-loodraam dat de typische Baskische cultuur uitbeeldt, zijn hier ook te vinden.

 

Indautxu

Indautxu ligt net ten westen van Abando, ook een zeer centrale locatie. In het hart ligt de Azkuna Zentroa, een groot cultuur- en recreatiecentrum dat ooit het wijnuitwisselings- en opslagcentrum van de stad was. In de afgelopen jaren werd het gebouw opnieuw ontworpen door de Franse ontwerper Philippe Starck en staat het op 43 uniek ontworpen pilaren. Indautxu is ook een bruisende barrio voor het nachtleven, vol met vele bars en clubs.

 

Deusto

De studentenwijk Deusto omringt de universiteitswijk, die ten noorden van Indautxu en Abando ligt, net buiten het stadscentrum. Het heeft misschien niet zoveel bezienswaardigheden als sommige andere gebieden, maar heeft een coole jonge sfeer met veel goedkope tapasbars, eetgelegenheden en lokale winkels. Het is ook een mooi gebied voor een wandeling langs de rivier om de campus van Deusto University te zien.

 

Santutxu

Santutxu ligt net ten zuiden van de Casco Viejo en is voornamelijk een woonwijk. Dit is een van de beste buurten om je te mengen met de lokale bevolking, met veel verborgen bars en restaurants in de autovrije straten. Het district wordt vaak het dichtstbevolkte district van Europa genoemd, hoewel dit nu niet waar blijkt te zijn. Als je echter op zoek bent naar wat ruimte, ga dan naar het zuiden van Santutxu, waar je de groene Mina Del Morro-tuinen en het heuvelachtige Parque Larreagaburu vindt, met mooie vergezichten over de stad beneden.

San Francisco

De wijk San Francisco ligt net ten zuiden van Abando en is een immigrantengebied en de rosse buurt van de stad. Ooit bekend om zijn onbetrouwbare sfeer, is deze perceptie de afgelopen jaren veranderd en ondergaat de wijk een periode van regeneratie. Tegenwoordig is het gevuld met interessante winkels die exotische specerijen van over de hele wereld verkopen. Het is ook een populaire homobuurt geworden, bezaaid met levendige nachtclubs.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Bilbao?

Misschien ook interessant :