de Tamborrada, drumfestival in San Sebastian

Het trommelfestival van de stad San Sebastian (Tamborrada de San Sebastián / Donostiako Danborrada) dit feest in de Baskische stad San Sebastian wordt jaarlijks op 20 januari gehouden gelijktijdig is dit ook de naamdag van Sint Sebastiaan, de beschermheilige van de stad .

TAMBORRADA EN SAN SEBASTIAN Het drumfestival van San Sebastian

De Tamborrada

Ontdek, beleef en geniet van deze manifestatie, het wordt gevierd om te herdenken dat de stad San Sebastián bijna compleet werd platgebrand tijdens de napoleontische oorlog.

 

Tijdens deze oorlog, toen de troepen van Napoleon door San Sebastián marcheerden op het ritme van trommels, kwamen ze langs plaatselijke vrouwen die vaten vol met water aan het vervoeren waren.

Booking.com

De mannen van San Sebastián waren geërgerd door de manier waarop de soldaten naar hun vrouwen staarden en begonnen hen belachelijk te maken door het tromgeroffel te imiteren met lepels en vorken.

Later, toen de Engelse troepen de stad aanvielen om haar te heroveren, vatte San Sebastián vuur, en maar één straat overleefde de vernieling.

Vandaag de dag is 20 januari 24 uur vol tromgeroffel. De deelnemers dragen 19e-eeuwse kledij en wandelen door de straten met hun trommels. Dit is een uniek festival dat je ten minste een keer in je leven moet meemaken.

 

Om middernacht wordt de stadsvlag gehesen door de burgemeester op 'Plaza de la Constitución' in de oude stad en dit is gelijktijdig het begin. Het festival duurt precies 24 uur en eindigt zoals het begon, om middernacht als op 'Plaza de la Constitución' de stadsvlag wordt neergelaten is het festival ten einde .

 

Als de vlag gehesen is beginnen de verschillende drumgroepen de mars van San Sebastian (Marcha de San Sebastián) uit 1861 te drummen.

Vroeger was de deelname alleen voor mannen voorbehouden om aan de 'Tamborrada' deel te nemen. Tegenwoordig lopen mannen en vrouwen gezamenlijk mee in deze trommeloptocht. 

Een winterduik nemen

Naar de prachtige stranden van San Sebastián komen in de winter veel onverschrokken zwemmers. Dan de inwoners van de stad San Sebastián gaan hoofdzakelijk naar Playa de la Concha om een winterduik te nemen. Ze zijn er van overtuigt dat een duik in het koude water je immuunsysteem te goed doet. Wil je ook aan deze traditie deelnemen, ga dan samen met de lokale bevolking  het koude water van de Atlantische Oceaan in.

 

San Sebastián is ook top wat de  gastronomie betreft. Ga heerlijk genieten van typische Baskische gerechten, en drink er een lekker glas cider erbij, want ook het cider seizoen begint rond deze tijd (midden januari), net voor de Tamborrada

 

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in San Sebastián

Dit Is misschien ook interessant: