Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Pas op bij het inhalen van fietsers op Spaanse wegen

Gepubliceerd op 27 januari 2021 om 10:54


PAS OP BIJ HET INHALEN VAN FIETSERS OP SPAANSE WEGEN

De DGT verandert de verkeersregels voor het inhalen van fietsers, dus pas op bij het inhalen van fietsers. Het niet naleven van deze nieuwe verkeersregel kan een boete opleveren van 200 euro en drie punten op het rijbewijs

PAS OP BIJ HET INHALEN VAN FIETSERS OP SPAANSE WEGEN

We kennen allemaal het gevaar voor fietsers die door andere voertuigen op de weg worden in gehaald. Om het risico zoveel mogelijk te verminderen, heeft de Algemene Directie Verkeer de inwerkingtreding van een nieuwe maatregel aangekondigd.

Booking.com

Tot nu toe kon men inhalen door de maximaal toegestane snelheid te behouden op de weg waarop wordt gereden en een afstand van anderhalve meter met de rij fietsers te laten. Maar vanaf nu wordt die afstand tussen voertuig en fiets vergroot tot twee meter om te voorkomen dat het zogenaamde zinkeffect ontstaat waardoor de fietser te val kan komen.

Vanaf inwerking treden moet men de toegestane snelheid met minimaal 20 km verminderen.

Dat wil zeggen, op een weg met een toegestane snelheid van 90 kilometer per uur, mag je fietsers passeren met 70 km per uur en als de max. snelheid is 70 km per uur , mag je met 50 km. per uur inhalen.

 

Het niet naleven van deze regels leidt tot een  boete van 200 euro en drie punten voor het rijbewijs.

Zoals aangekondigd door de directeur-generaal van Verkeer Pere Navarro , maken deze maatregelen deel uit van een pakket hervormingen opgenomen in het Koninklijk Besluit dat de Verkeerswet zal wijzigen  en waarvan de goedkeuring de komende maanden wordt verwacht. 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  65ymas.com -

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »