Ontdek Spanje » Spaanse regio's » Andalusië


Regio Andalusië

Reisimpressies van de autonome regio Andalusië

Het is een land van cultuur, historie, feesten, natuur en lekker eten. Je bezoekt van indrukwekkende monumenten tot een natuurlijke omgeving vol contrasten, je beleeft unieke volksfeesten en je proeft zeer smakelijke producten.

Alpujarra - Valle De Lecrin in de provincie Granada, Andalusië

U kunt bijvoorbeeld de cultuur van Andalusië leren kennen door de ruimtes te ontdekken die tot werelderfgoed zijn verklaard. In Granada heb je het Alhambra, het Generalife en het Albaicín; in Córdoba, het historische centrum met de moskee; in Sevilla, de kathedraal, het Alcazar en het Archivo de Indias; en in Jaén de monumentale ensembles van Úbeda en Baeza. Daarnaast kunt u genieten van festivals zoals de Goede Week, het carnaval van Cádiz, El Rocío in Huelva of de aprilkermis in Sevilla.

Booking.com

U vindt er een afwisselende natuur die loopt van de stranden van de Costa del Sol, Costa de la Luz en Almería tot de uitgestrekte olijfgaarden van Jaén. 

Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het Doñana National Park, dat ook tot werelderfgoed is verklaard, en skiën in het station van de Sierra Nevada.Onthoud ten slotte dat je in Andalusië duizend smaken hebt om te proberen. Van de wijnen van Jerez (Cádiz) en Montilla - Moriles (Córdoba), tot de gefrituurde “pescaíto” uit Cádiz en Málaga, de ham uit Huelva en Córdoba, olijfolie of typische gerechten zoals gazpacho en salmorejo.

Geografisch gezien kun je  Andalusië onderverdelen in drie delen:

  • De Sierra Nevada met de hoogste berg de Mulhacén 3482 meter hoog.
  • In het noorden de Sierra Morenawaar het grenst aan Extremadura en Castilië-La Mancha.
  • De vallei van de Guadalquivir ligt precies tussenin, met het beschermde moerasgebied "Marismas del Guadalquivir" als de indrukwekkende delta van deze rivier.

Andalusië is onderverdeeld in 8 provincies meer info over deze provincies vind je hieronder

Bron: Wikipedia

Wat kunnen we ondernemen in Andalusië

Dit Is misschien ook interessant: