Nieuwe verkeerswet met wijzigingen en hogere boetes in Spanje

Gepubliceerd op 22 maart 2022 om 12:09


NIEUWE VERKEERSWET MET WIJZIGINGEN EN HOGERE BOETES IN SPANJE

Gisteren maandag 21 maart is een nieuwe verkeerswet in werking getreden in Spanje. Dat betekent dat er verschillende wijzigingen zijn die direct gevolgen hebben op het puntensysteem van de Spaanse rijbewijzen en boetes die gegeven kunnen worden. Zo wordt het bellen tijdens het autorijden zwaarder bestraft, net zoals het zonder helm of autogordel rijden en komen er nieuwe snelheidsbeperkingen in met name de steden.

NIEUWE VERKEERSWET MET WIJZIGINGEN EN HOGERE BOETES IN SPANJE

Het invoeren van de nieuwe verkeerswet van de Spaanse verkeersdienst DGT verliep niet geheel vlekkeloos. In feite had deze wet op 1 januari 2021 al moeten ingaan maar de corona-pandemie en het verschil in meningen zorgden voor vertragingen die nu opgelost zijn. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die vanaf maandag 21 maart 2022 ingaan.

Booking.com

Het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur en dus tijdens het rijden als je deze met één hand vasthoudt wordt zwaarder bestraft met het verlies van 6 rijbewijs punten in plaats van de nu nog geldende 3 strafpunten. Heeft de automobilist de mobiele telefoon niet in de hand tijdens het rijden, dan kost dat 3 strafpunten. Verder geldt vanaf nu een boete van 200 euro.

Het gebruik van radarverklikkers wordt ook zwaarder bestraft met niet alleen een boete van 500 euro maar ook 3 punten verlies op je rijbewijs. Daarbij maakt het niets uit of deze systemen aan of uit staan. Voorheen werd er alleen beboet als deze verklikkers aan stonden.

 

Het niet gebruiken van de veiligheidsgordel of autogordel en in het geval van motors en scooters de verplichte helm en in het geval van kinderen in een auto de kinderveiligheidssysteem zoals de kinderzitjes, levert een verlies op van 4 punten in plaats van 3 en wordt ook beboet met 200 euro.

 

Parkeren op invalideplaatsen terwijl je dat niet mag levert 3 punten minder op je rijbewijs en daarnaast een flinke boete (en de auto wordt waarschijnlijk weggesleept wat ook niet goedkoop is).

 

Voertuigen voor persoonlijke mobiliteit zoals elektrische scooters of elektrische voertuigen met een of meer wielen uitgerust met een stoel/zitje krijgen ook strengere regels. Deze voertuigen mogen maximaal 25 km/uur rijden en het is niet toegestaan op het trottoir, in voetgangersgebieden, interstedelijkewegen, autosnelwegen, snelwegen en stadstunnels te rijden. Verder moet men een helm dragen.

 

Minderjarigen die rondrijden in voertuigen voor persoonlijke mobiliteit zoals elektrische scooters, op de fiets of die in het bezit zijn van het AM bromfietsrijbewijs mogen niet rijden met een alcoholpromillage hoger dan 0 gram of milligram of met enige verdovende middelen.

Een van de meest controversiële en problematische maatregel was de 20 km/uur regel bij het inhalen. In de 20 km/uur regel stond dat je op conventionele wegen je iemand mag inhalen met een snelheid van 20 km/uur meer dan het voertuig dat je inhaalt. Dat zorgde voor zoveel problemen dat de Spaanse verkeersdienst DGT deze regel geschrapt heeft.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »