Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Pinnen in het buitenland

Gepubliceerd op 10 juni 2022 om 13:16


Pinnen in het buitenland: dit moet je weten!

Pinnen in het buitenland; zeker in Europa is dit vaak vanzelfsprekend. 

De kosten voor pinnen in het buitenland verschillen per bank. Banken laten je gratis pinnen in de Euro-landen of trekken het nog wat breder. Zo geldt voor klanten van Nederlandse banken veelal dat zij gratis kunnen pinnen in alle ERR-landen. Dit zijn de Euro-landen plus alle andere landen die bij de Europese Economische Ruimte (ERR dus) horen. Landen die hieronder vallen zijn o.a. Hongarije, IJsland, Tsjechië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Pin en el banco español

Het wordt een ander verhaal als je buiten de EU reist en pint in landen met een vreemde valuta. Dan kunnen er kosten doorberekend worden. Per opname bij de pinautomaat betaal je ca. € 2,- tot € 2,50 en pinnen in een winkel kan je ook enkele dubbeltjes kosten. Houd ook rekening met een eventuele koersopslag.

Booking.com

Wil jij weten wat precies voor jou geldt? Bel je bank op of zoek het op hun website op. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn.

Ga jij op reis met een creditcard i.p.v. een pinpas? Voor betalen met een creditcard wordt door veel banken niets extra’s gerekend. Bij een geldopname kan je wel voor extra kosten te komen staan.

Kosten geld opnemen

Geld opnemen in eurolanden is gratis, tenzij de bank ook extra kosten in rekening brengt voor de inwoners van het betreffende euroland. Dit komt steeds vaker voor. Vooral in Duitsland, Griekenland, Oostenrijk en Spanje. 

De kosten moeten vooraf wel duidelijk gemeld worden. Bijvoorbeeld met een sticker op de geldautomaat of een melding tijdens de opname. Ook moet het mogelijk zijn de transactie na de melding af te breken. 

 

Extra tips voor pinnen in het buitenland

  • Check – zeker als je langere tijd op vakantie gaat – altijd even de vervaldatum van je pinpas. Doe dit dan meteen ook even voor jouw paspoort. Heb je die ook gehad!

 

  • Sommige buitenlandse banken brengen wél extra kosten in rekening als je daar pint, ook als het in een Euro-land is. Als dit het geval is, wordt dit vooraf aangegeven en kun je er zelf nog voor kiezen de transactie af te breken.

 

  • In sommige gevallen vraagt een bank om een pincode van zes cijfers. Laat je hierdoor niet van de wijs brengen; je kunt gewoon je vertrouwde vier cijfers invullen en op enter/ok/groene knop drukken.

 

  • Je hoeft niet met veel geld op zak te lopen tijdens jouw vakantie; steeds meer restaurants, barretjes en winkels accepteren Maestro-kaarten. De pinautomaten van banken worden dus steeds een beetje overbodiger.

 

  • Voor pinnen in het buitenland gelden vaak lagere daglimieten voor geld opnemen en betalen. Bovendien kunnen lokale banken ook beperkingen hanteren. Informeer vooraf wat er bij jouw bank voor regels gelden.

 

  • Zorg dat je het telefoonnummer van jouw bank altijd meeneemt. Bij diefstal of verlies kun je jouw pas direct laten blokkeren.

 

  • De meest veilige plek om te pinnen in het buitenland, is bij een pinautomaat in of aan de buitenzijde van een bankgebouw. Mocht er iets misgaan dan heb je meteen hulp bij de hand.

Goed voorbereid op pad gaan is het halve werk! En als het nu niet meer goed gaat met dat pinnen in het buitenland, dan weten wij het ook niet meer.

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR Spanje NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »