Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

De Spaanse zomer gaat officieel op dinsdag 21 juni beginnen !

Gepubliceerd op 20 juni 2022 om 17:26


DE SPAANSE ZOMER GAAT OFFICIEEL BEGINNEN!

Morgen dinsdag 21 juni om 11.14 uur begint eindelijk de officieel de zomer. Maar gevoelsmatig is de Spaanse zomer allang in begonnen. We kunnen al weken in vele regio’s genieten van echte zomerse temperaturen.  

DE SPAANSE ZOMER GAAT OFFICIEEL BEGINNEN !

Maar we zullen de komende 93 dagen en 16 uur en wel tot 23 september om 03.03 uur is het pas officieel zomer .  En daarbij zal de extreem warme lente met verschillende hittegolven, die op zondag 20 maart begon een einde worden toegeroepen. Maar dat wil niet zeggen dat de extreme warmte voorbij is.

Booking.com

Het astronomisch bepaalde begin van de zomer (verano) is de zomerzonnewende op 21 juni op het noordelijk halfrond en op 21 december op het zuidelijk halfrond. De zon gaat dan door het zomerpunt, de zon bereikt die dag de hoogste stand boven de horizon en de dag duurt het langst.

De zomer (verano) eindigt met het begin van de herfst (otoño) op 23 september om 03.03 uur op het noordelijk halfrond en 21 maart op het zuidelijk halfrond. De zomer volgt op de lente (primavera) die op zondag 20 maart 16.33 uur begon en een duur had van 92 dagen.

 

Om praktische redenen begint de meteorologische zomer eerder, op 1 juni op het noordelijk halfrond en op 1 december op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan tot 1 september respectievelijk 1 maart.

 

De zomer kenmerkt zich op het noordelijk halfrond door relatief hoge temperaturen, langer daglicht en het vaker voorkomen van onweer, ook in Spanje zoals in de maand augustus waar zomerse (vaak heftige) buien mogelijk zijn.

Verder is er in het eerste deel van de zomer (zeg maar lente want als de temperaturen oplopen wordt het droger) veel bloeiende natuur. De zomer is ook het seizoen met de voor de meeste mensen langste vakantie van het jaar: de zomervakantie die voor Spaanse scholieren bijna drie maanden duurt.

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR Spanje NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »