Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

Maximaal 24 uur parkeren met een camper bij het strand van Denia

Gepubliceerd op 23 juni 2022 om 11:43


MAXIMAAL 24 UUR PARKEREN MET EEN CAMPER of kampeerauto BIJ HET STRAND VAN DENIA

In november 2021 beëindigde de gemeente Denia aan de Costa Blanca het verbod voor kampeerauto- en campertoeristen om bij de stranden te parkeren. De reden daarvoor was om het de kampeerautogangers makkelijker te maken om Denia te bezoeken maar deze versoepeling heeft nu alweer voor problemen gezorgd en dus worden er opnieuw maatregelen genomen.

MAXIMAAL 24 UUR PARKEREN MET EEN CAMPER OF KAMPEERAUTO BIJ HET STRAND VAN DENIA

Omdat er regelmatig op sommige plaatsen aan de stranden van Denia, zoals Punta del Raset, meer dan 40 kampeerauto’s en campers voor meerdere dagen geparkeerd staan, heeft de gemeente nieuwe maatregelen  aangekondigd om het campertoerisme te controleren.

Booking.com

Vanaf nu mogen kampeerauto’s en campers  nog maximaal 24 uur geparkeerd staan nabij de stranden en 48 uur op andere wegen en parkeerplaatsen binnen de gemeentegrenzen van Denia. En dat geldt voor een periode van zeven dagen, dat wil zeggen als je op maandag 24 uur hebt geparkeerd bij een strand dan moet je 7 dagen wachten voordat je opnieuw op dezelfde plaats mag parkeren.

Verboden om campers te parkeren in Albaranes en het einde van Les Rotes

In alle gevallen gaat het om parkeren (aparcar) en niet kamperen (acampar) want parkeren mag doorgaans wel maar kamperen mag nooit op de meeste plaatsen in Spanje. Naast dat er informatieborden komen met de regels zal ook de politie strenger gaan controleren en kunnen kampeer autotoeristen weggestuurd of beboet worden.

 

Ondertussen wordt er door de gemeente gewerkt aan meer openbare camperparkeerplaatsen waar men gebruik kan maken van de watervoorzieningen en het grijze water geloosd kan worden. De gemeente Denia heeft niets tegen de kampeerautotoeristen maar men moet zich wel aan de regels houden en zo min mogelijk overlast veroorzaken.

 

De gemeenteraad van Dénia heeft voor het zomerseizoen twee voorlichtingscampagnes gelanceerd over de gebieden waar het voor campers verboden is om te parkeren en over hoe u zich met de fiets en het persoonlijke mobiliteit voertuig (VMP) kunt verplaatsen. Wat betreft campers ', die nergens in de gemeente kunnen kamperen behalve op de campings, mogen ze niet parkeren op het strand van Albaranes en aan het einde van de Les Rotes-weg omdat het een land-maritiem openbaar domein is (DPMT) .

Deze voertuigen kunnen maximaal 24 uur in een periode van zeven dagen parkeren in de eerste rij die geen DPMT is. Als je niet de eerste regel bent, gaat het naar maximaal 48 uur in een week. Dit zou betekenen dat ze mogen parkeren op punten zoals Parque de Bassetes, de parkeergarage op Miguel Hernández Avenue en op Fénix Street.

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR Spanje NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »