Beleef Spanje met de beste tips, nieuws, info, geschiedenis, kunst, cultuur, bezienswaardigheden, weer & klimaat, eten & drinken, etc.!

verboden te roken op alle stranden van Barcelona

Gepubliceerd op 25 juli 2022 om 08:34


VERBODEN TE ROKEN OP ALLE STRANDEN VAN BARCELONA

Het is binnen de gemeente Barcelona vanaf eind van deze maand verboden te roken op alle stranden.

De gemeente Barcelona heeft bekend gemaakt dat vanaf eind juli er een rookverbod komt op alle stranden van de Catalaanse hoofdstad. Eerder lukte het de gemeente niet om genoeg stemmen te krijgen om een rookverbod nog tijdens de Semana Santa of aan de start van het hoogseizoen in te voeren. Het hoogseizoen in Barcelona is van 28 mei tot en met 11 september.

VERBODEN TE ROKEN OP ALLE STRANDEN VAN BARCELONA

Rookvrije stranden worden steeds populairder en ook Barcelona  doet mee met deze trend. De bedoeling is dat vanaf eind juli 2022 alle stranden van de Catalaanse stad rookvrij worden. En dat niet alleen tijdens het hoogseizoen van 28 mei tot en met 11 september maar het hele jaar door, dus ook in de wintermaanden.

Booking.com

De definitieve startdatum  is nog niet bekend en moet nog gepubliceerd worden in de regionale Staatscourant van Catalonië maar men verwacht dat dit deze week nog zal gebeuren. Vanaf die publicaties is het roken taboe op de negen stranden van Barcelona. Degene die toch rookt kan een boete krijgen van 30 euro.

In de zomer van 2021 heeft de gemeente  op de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària en Nova Mar Bella stranden getest of het rookvrije zonnen geaccepteerd werd en of het te realiseren was. Uit de proef is gebleken dat het haalbaar is en dus krijgen alle negen stranden te maken met een rookverbod, het hele jaar door.

Het initiatief in Barcelona heeft tot doel de bescherming van de gezondheid te bevorderen en de rechten van niet-rokers, vooral de meest kwetsbaren zoals kinderen en zwangere vrouwen, te garanderen en om het milieu te beschermen aangezien sigarettenpeuken een zeer vervuilend en moeilijk af te breken afval is wat achter blijft in het zand.

 

ZORG DAT JE,JE REIS NAAR Spanje NOOIT VERGEET.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit Is misschien ook interessant:


«   »