WEL MONDKAPJES, GEEN 1,5 METER AFSTAND TIJDENS VLIEGREIS.


WEL MONDKAPJES, GEEN 1,5 METER AFSTAND TIJDENS VLIEGREIS.

Waar anderhalve meter afstand op de grond nog altijd heilig is, wordt deze eis in de lucht losgelaten. Vanaf volgende week gaan op Schiphol ook voorzichtig weer vakantievluchten naar Europese zonbestemmingen van start. Mondkapjes zijn aan boord wel verplicht, maar alle stoelen mogen bezet zijn.
Ook worden reizigers niet getest of getemperatuurd.

WEL MONDKAPJES, GEEN 1,5 METER AFSTAND TIJDENS VLIEGREIS. - Beleef-Spanje.nl

„Dat heeft weinig zin. Koorts hoeft niet op een virus te wijzen. Andersom zijn coronasneltesten of immuniteit niet betrouwbaar”, stelt Transavia, dat op 4 juni begint met dagelijkse vluchten naar Malaga, Athene, Lissabon en Faro. „Op 10 juni komen daar Alicante en Porto bij. Elke week bepalen we welke bestemmingen we toe kunnen voegen of toch weer uit het vliegschema moeten halen, als landen nieuwe reisrestricties opwerpen”, aldus een woordvoerster.

 

GEZOND OP REIS
Transavia vraagt passagiers volgens haar wel om gezond aan de reis te beginnen. „Wie klachten heeft, blijft thuis. Dat is een harde voorwaarde.
We doen daarbij een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. Als iemand ziekteverschijnselen vertoont, zoals hoesten, niezen of zweten, zullen onze medewerkers om opheldering vragen. Bij twijfel word je niet toegelaten aan boord. Wie hooikoorts, astma of een koutje heeft of andere niet besmettelijke aandoeningen, moet een recente fit to fly verklaring van de dokter kunnen overhandigen, anders mag je niet mee.”

reisaanbod-spanje - Beleef Spanje

Transavia is na KLM de eerste Nederlandse maatschappij die weer beperkt gaat vliegen. „We merken dat er grote behoefte aan is. Niet alleen onder Nederlandse toeristen, maar ook mensen die in Zuid-Europa een tweede huis hebben, op familiebezoek willen of voor zaken op pad moeten. De boekingen lopen naar wens. We laten geen zitplaatsen leeg als een vlucht vol is. Wel mag er alleen handbagage mee die onder de stoel kan, er is zo weinig mogelijk contact met de bemanning, iedereen moet blijven zitten en rijen voor de toiletten zijn verboden. Ook is er handgel aan boord, de lucht wordt constant grondig gefilterd, de service is minimaal en we maken toestellen steeds goed schoon.”

Misschien ook interessant :

Wat gaan we ondernemen in Spanje?


«   »