corona besmettingen in Spanje


Spanje meldt grootste stijging coronabesmettingen in maanden

Spanje heeft donderdag melding gemaakt van de grootste stijging van het aantal corona besmettingen sinds begin mei. Bij nog eens 580 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen. Versoepelingen in het land worden teruggedraaid of herzien. Toch stierven er lang niet zoveel mensen als bij de eerste golf. De afgelopen week kwamen er dertien officiële sterfgevallen bij.

 MONDKAPJES DRAGEN VERPLICHT. - Beleef-Spanje.nl

De autoriteiten in het Zuid-Europese land zagen zich de afgelopen tijd al genoodzaakt om weer nieuwe maatregelen te nemen. Zo zitten in de stad Lleida en omliggende plaatsen in Catalonië weer zo’n 160.000 mensen in lockdown.

Met name onder jongeren zijn er meer besmettingsgevallen bekend. Zo is 46% van alle besmettingen in de Catalaanse provincie Lerida jonger dan 40 jaar. Deze ‘jongeren’ raken besmet bij feesten, indrink party’s en familiebijeenkomsten nadat men geen mondkapje heeft gedragen en geen anderhalve meter afstand heeft aangehouden.

Dat zelfde geldt op de Balearen eilanden waarbij illegale feesten en ‘botellones’ veel jongeren besmet zijn geraakt nadat zij lak hebben aan de corona-maatregelen.

Ook op het bij toeristen populaire eiland Mallorca is te merken dat de pandemie nog niet achter de rug is. De autoriteiten lieten er deze week cafés sluiten die populair zijn bij buitenlandse vakantiegangers. Die zouden in veel gevallen gaan stappen zonder voldoende afstand te houden.

In Spanje, een populair vakantieland, zijn in totaal zo’n 257.000 besmettingen vastgesteld en ruim 28.000 patiënten overleden. Het ergste leek eind juni achter de rug te zijn. Toen kwam een einde aan een landelijke lockdown, die tot de strengste in Europa behoorde.

Bron:  Telegraaf

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »