boetes mondkapje


politie gaat boetes uitdelen voor niet dragen mondkapje op terras

De Spaanse politie gaat boetes uitdelen voor niet dragen mondkapje op terras

Nadat zich de laatste dagen in Spanje 200 nieuwe besmettingshaarden hebben voorgedaan, zijn in een aantal autonome regio’s de regels aangescherpt: ook op terrassen van bars en restaurants is het dragen van een mondkapje verplicht.

 MONDKAPJES DRAGEN VERPLICHT. - Beleef-Spanje.nl

Sinds de regio Catalonië op 9 juli het dragen van een mondkapje, ook bij inachtneming van de sociale afstand, in alle openbare ruimte verplicht stelde, volgden steeds meer andere regio’s in Spanje dit voorbeeld. Als laatste sloot ook de regio Ceuta zich hierbij aan. 

De enige regio’s waar de mondkapjes nog niet overal verplicht zijn behalve in openbare binnenruimten zijn Madrid en de Canarische Eilanden. Maar ook de regioregering van Madrid heeft deze week nog aangegeven tot het verbod over te gaan als er niet snel strengere controles komen op de luchthaven Barajas. . 

Zonder mondkapje op het terras wordt beboet met 100 euro

De Spaanse krant El Confidencial Digital heeft van bronnen uit diverse gemeenten vernomen dat de verplichting een mondkapje te dragen nu ook moet worden nageleefd op terrassen van bars en restaurants. Vaak nog wordt hier het mondkapje onder de neus en mond geschoven terwijl de sociale afstand op terrassen in de meeste gevallen niet wordt nageleefd. 

De regio’s Andalusië, Catalonië, Valencia, Galicië en Aragón zijn overgegaan op deze nieuwe maatregel. De politie in deze regio’s voert de controles uit en deelt boetes van 100 euro uit aan iedereen die zich zonder mond- en neusbedekking begeeft op een terras of andere drukbezochte recreatieplaats.

Booking.com

Om te eten of te drinken mag uiteraard het mondkapje worden verwijderd, maar bij het doorgeven van de bestelling, een wc-bezoek of iedere andere verplaatsing moeten mond en neus geheel bedekt zijn. 

Nadat de politie in de eerste dagen terughoudend was in het uitdelen van boetes, worden er inmiddels minder waarschuwingen gegeven en eerder boetes uitgedeeld. Vooral in het weekend worden groepen mensen die zonder mondkapje te dicht bij elkaar komen voor hun overtreding beboet. Juist deze bijeenkomsten zijn een groot risico voor de verdere verspreiding van het coronavirus.

Bron:  Inspanje.nl geschrevendoor:Godelieve Notermans

WAT GAAN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »