Op de Canarische Eilanden Toeristen weer welkom met negatieve corona-test


Op de Canarische Eilanden Toeristen weer welkom met negatieve corona-test

Ook Nederland staat weer reizen toe naar de Canarische Eilanden. De situatie van het coronavirus lijkt op de Canarische Eilanden goed onder controle te zijn en daarom heeft ook Nederland besloten dat er weer gereisd mag worden naar deze eilanden groep ver weg van het vasteland.

 Op de Canarische Eilanden Toeristen weer welkom met negatieve corona-test - Beleef-Spanje.nl

De Canarische Eilanden willen de toeristen graag een veilig onderkomen bieden en zo min mogelijk corona-besmettingen hebben. Daarom moet iedereen die de eilanden bezoekt bij aankomst de uitslag van een negatieve corona-test bij zich dragen. Daarom komt er een verandering in de regionale wet zodat accommodatie verschaffers toeristen kunnen weigeren op grond van de corona-crisis.

Booking.com

Vakantiegangers moeten laten zien dat ze tot 72 uur voor aankomst op de eilanden negatief getest zijn via een PCR-test of een antigeen test. Zonder die negatieve test mag en kan men op de eilanden geweigerd worden op het vliegveld of in de accommodaties.

Er wordt door de autoriteiten gezocht naar de manier om het eisen van een negatieve corona-test juridisch te onderbouwen. De kans is groot dat dit lukt waardoor de Canarische Eilanden de eerste regio binnen Europa zal zijn met een negatieve corona-test eis om het land of een bepaald gebied binnen te mogen komen.

Verwacht wordt dat de nieuwe regionale wet deze week wordt aangenomen en over 7 of 15 dagen van kracht wordt. Op deze manier kunnen de reserveringen die voor de komende weken gemaakt zijn gered worden en hoeven toeristen niet hun reis te annuleren. Touroperators kunnen in die 7 tot 15 dagen de reizigers naar behoren informeren over de corona-test eis.

Accommodatie verschaffers kunnen dus gasten die geen resultaten van een negatieve corona-test kunnen aantonen weigeren en doorverwijzen naar het dichtstbijzijnde testcentrum op de eilanden. De toerist moet dan wel betalen voor deze tests waarvan de prijzen niet bekend zijn.

Komen vakantiegangers aan op de eilanden en hebben ze geen negatieve corona-testresultaten, dan bestaat waarschijnlijk de mogelijkheid om deze buiten de vliegvelden in tenten alsnog te laten doen. Het is ons niet bekend of dan ook voor de corona-test betaald moet worden.

De regionale overheid is gedwongen zelf deze maatregel te nemen omdat andere landen niet mee willen werken met het eisen van een negatieve corona-test voor vertrek naar de eilanden. Daarom kiest men ervoor om zelf de negatieve corona-test te eisen om te voorkomen dat er sprake zal zijn van een massale corona-import op de eilanden.

Overigens zal de eis van de uitslag van een negatieve corona-test waarschijnlijk ook gelden voor alle reizigers die van het Spaanse vasteland en de Balearen naar de Canarische Eilanden reizen. Weliswaar gaat het om inwoners van hetzelfde land maar onder de paraplu van de noodtoestand kan de regio deze beslissing nemen.

De bewoners van de Canarische Eilanden die tussen de verschillende eilanden reizen hoeven geen uitslag van een negatieve corona-test te hebben.

Na te lezen bij:  AmbassadeurJan Versteeg

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »