Worden Canarische Eilanden een telewerk paradijs?


De Canarische Eilanden willen een telewerk paradijs worden

Bij telewerken zijn wij die beslissen van waaruit we willen werken, dus we zijn niet verplicht om te werken op ons hoofdadres. Daarom hebben velen hun werkplek verplaatst naar hun tweede huis om lekker ontspannen te kunnen werken .

DE CANARISCHE EILANDEN WILLEN EEN TELEWERK PARADIJS WORDEN

FOTO:FREEPIK

Bij telewerken beslis je zelf van waaruit je wilt werken, dus je bent niet verplicht om te werken op je hoofdadres. Daarom hebben velen hun werkplek verplaatst naar hun tweede huis om lekker ontspannen te kunnen werken .

Het thuiswerken of werken op afstand wordt ook bij een bepaalde groep werknemers in Spanje steeds populairder nu de pandemie ervoor heeft gezorgd dat veel bedrijven bijna gedwongen worden om het thuiswerken te bevorderen. Recent is er een nieuwe wet aangenomen die betrekking heeft op het ‘teletrabajar’ en het lijkt erop dat steeds meer werknemers van huis uit kunnen gaan werken.

Booking.com

De Canarische Eilanden zijn de enige regio van heel Spanje waar geen avondklok geldt en waar de corona-regels het minst streng zijn omdat er ook het minste aantal geïnfecteerden, ziekenhuispatiënten en ic-patiënten zijn. Veel Spanjaarden weten inmiddels dat de eilanden ‘corona-veilig’ zijn en hebben ervoor gekozen om hun thuiswerk plaats te verplaatsen naar de ‘Islas Canarias’.

En bij gebrek aan toerisme, de belangrijkste bron van inkomsten voor veel gezinnen die zwaar zijn getroffen, is de komst van deze reizigers een verademing voor de eilanden en worden ze met enthousiasme verwelkomd. 

Dat is de reden waarom de autonome regering op deze vraag heeft ingespeeld en een campagne heeft gelanceerd ter waarde van een half miljoen euro om ongeveer 30.000 externe werknemers  aan te trekken om de ernstige gevolgen van de crisis op de Canarische Eilanden te verzachten .

Er zijn ook 'coworking'-ruimtes, met onder meer internet, kantoren of vergaderruimtes, die medewerkers op afstand een plek bieden waar ze hun functie kunnen vervullen alsof ze dat vanuit het bedrijf zelf doen.

De Canarische Eilanden willen al deze thuiswerkers niet alleen uit Spanje halen maar ook uit andere landen. Iedereen is welkom om op de eilanden onder genot van de winterzon vanaf het balkon of terras te komen werken.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »