Een muurschildering gewijd aan ouderen

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 12:01


Hulde aan de ouderen 

Een muurschildering gewijd aan ouderen siert de straten van Madrid

Een muurschildering gewijd aan ouderen siert de straten van de wijk Tetuán in Madrid. Het is gemaakt door de studenten van de kunstacademie La Artigua

Een muurschildering gewijd aan ouderen siert de straten van de wijk Tetuán in Madrid

Sinds een paar dagen kunnen inwoners van de Madridse wijk Tetuán , en meer specifiek de wijk Bellas Vistas , nadenken over een enorme en kleurrijke muurschildering die een eerbetoon is aan de ouderen , de groep die het hardst werd getroffen tijdens de coronavirus- pandemie .

Booking.com

Het schilderij bevindt zich met name in de Almansa-straat op de hoek van de Topete-straat en is gemaakt door de studenten van de kunstacademie La Artigua  ( @laartigua ), winnaar van de ideeën wedstrijd die werd gepromoot door de Cuatro Caminos-Tetuán Neighborhood Association en de Gemeentebestuur van Tetuán  met als doel het imago van de buurt te verbeteren. 

Met de titel  Hulde aan de ouderen , is het een ontwerp van  Beatriz Cano Moren of een van degenen die verantwoordelijk zijn voor het centrum.

Het werk toont op de voorgrond de medeplichtigheid tussen twee ouderen, met op de achtergrond een kleurrijk gebouw. " We wilden onze genegenheid en dankbaarheid uiten aan onze ouderen, die al zo lang vechten en lijden, en aan wie de pandemie plaatsvindt. De buren waarderen deze acties en we geloven dat het een goede manier is om de buurt te verdedigen", legt Beatriz uit aan de dagelijkse Tetouan 30 dagen .

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: 65ymas.com

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »