IN ANDALUSIË 2021 GEEN CARNAVAL, SEMANA SANTA EN FERIA DE ABRIL

Gepubliceerd op 18 december 2020 om 07:50


 in Andalusië 2021 geen Carnaval, Semana Santa en Feria de Abril

De regionale overheid van de autonome regio Andalusië verwacht niet dat er in maart en april van 2021 genoeg groepsimmuniteit is om in Carnaval, Semana Santa en Feria de Abril veilig door te laten gaan. 

Gran Canaria (eiland)

In de lente van 2021 zal de corona-situatie nog niet zoveel beter zijn om feestjes te vieren, dat is de voorlopige conclusie van de regionale overheid in Andalusië. Weliswaar moeten de kerst, oud-op-nieuw en Driekoningen nog gevierd worden maar in Andalusië moet men ook vooruit plannen en dan zijn de data voor het Carnaval, de Semana Santa en de Feria de Abril in Sevilla al erg dichtbij.

Booking.com

Het beroemde Carnaval in Cádiz met de typische groepen zingende mannen gaat niet door of zal op een geheel andere wijze gevierd worden in 2021. Het carnaval begint in principe op 14 februari maar meestal vinden de zangwedstrijden al voor die datum plaats.

 

De Semana Santa (Heilige Week voor Pasen) moet in principe tussen zondag 28 maart en zondag 4 april plaatsvinden maar de kans is dus groot dat deze net zoals in 2020 geannuleerd zal worden in Andalusië zoals in Málaga of Sevilla en waarschijnlijk ook op andere plaatsen in het land.

De Feria de Abril zou moeten plaatsvinden tussen zondag 18 april en zaterdag 24 april maar de organisatie in Sevilla heeft deze al afgelast waardoor het de tweede keer is dat deze niet doorgaat na de annulering in 2020.

 

In Valencia wordt nog gediscussieerd over het wel of niet door laten gaan van de Fallas festiviteiten die eigenlijk op 28 februari 2021 moeten beginnen.

Op de Canarische Eilanden is nog geen discussie over de carnavalsactiviteiten op de eilanden Tenerife en Gran Canaria maar ongetwijfeld wordt daar nog over gesproken binnenkort.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »