902 telefoons worden gratis

Gepubliceerd op 23 december 2020 om 08:51


902 TELEFOONS WORDEN GRATIS in Spanje

De ministerraad heeft dinsdag groen licht gegeven voor de maatregel waarmee de klantenservicetelefoons van bedrijven die basisdiensten leveren, publiek en privaat, gratis worden.

In Spanje begint vandaag officieel de winter

Dit is aangekondigd door de Executive, de rest van de bedrijven worden verplicht om een vast of mobiel telefoonnummer te hebben voor de klantenservice wat ook vermeld moet worden in advertenties en informatie over de klantenservice. In geen enkel geval mag het bellen naar een telefoonnummer van een klantenservice meer kosten dan een telefoontje naar een normaal vast of mobiel telefoonnummer benadrukte hij.

Booking.com

Tot de groep van bedrijven die basisdiensten van algemeen belang verlenen en die een gratis telefoonnummer van de klantendienst moeten hebben, zijn de aanbieders van water, gas, elektriciteit, financiële dienstverlening en verzekeringen. Daarnaast omvat het post-, lucht-, land- en zeevervoer bedrijven, gezondheidsbescherming bedrijven, evenals sanitaire en afvalbedrijven.

"De maatregel van het Ministerie van Consumptie zal een einde maken aan misbruiken en kostenoverschrijdingen van telefoonrekeningen veroorzaakt door oproepen naar de klantenservice.

Veel bedrijven hanteerden een 902-telefoonnummer voor de klantenservice en rekenden veel geld voor de ‘service’ waardoor bellers vaak ontmoedigd werden om te bellen om hulp te vragen. Kosten voor het bellen met een 902-nummer liggen tussen de 0,12 euro en 0,40 euro per minuut blijkt uit gegevens van het ministerie van Economische Zaken en Digitale Transformatie ”.

Met deze maatregel worden de artikelen 21.2 en 49 van de Algemene wet ter verdediging van consumenten en gebruikers aangepast "De norm beperkt het concept van het basis telefoontarief en lost daarmee de discrepanties op in de interpretatie die veel bedrijven hebben gemaakt om de speciale tariefnummering in de klantenservice op te leggen", zei hij.

Evenzo neemt de Algemene wet voor de verdediging van consumenten en gebruikers de schending van deze verplichtingen met betrekking tot klantenservice op als een inbreuk, waardoor het opleggen van sancties door de autonome gemeenschappen in geval van niet-naleving wordt gegarandeerd.

 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »