Een slotenmaker vraagt ​​een vrouw 1077 euro om op oudejaarsavond haar deur te openen

Gepubliceerd op 4 januari 2021 om 08:10


SLOTENMAKER VRAAGT MEER DAN 1.000 EURO VOOR HET OPENEN VAN DE DEUR

Een slotenmaker vraagt ​​een vrouw 1077 euro om op oudejaarsavond haar deur te openen

Een slotenmaker in de stad Cartagena regio Murcia maakte tijdens de jaarwisseling wel heel veel misbruik van de situatie toen een familie vaststelde dat de deur op slot zat toen ze terug kwamen van een etentje. Aangezien de man hartproblemen had en aan de zuurstof moest belde man teneinde raad een slotenmaker die na vijf minuten, na het openen van de deur de rekening presenteerde  

Een slotenmaker in de stad Cartagena regio Murcia maakte tijdens de jaarwisseling wel heel veel misbruik van de situatie toen een familie vaststelde dat de deur op slot zat toen ze terug kwamen van een etentje. Aangezien de man hartproblemen had en aan de

Slotenmakers in Spanje rekenen voor de 24 uursdienst vaak torenhoge bedragen. Dat is ook een van de redenen waarom er overal stickers te zien zijn van alarmnummers van slotenmakers.

 

Maar men kan ook misbruik maken van een situatie zoals tijdens de jaarwisseling (Nochevieja) in de stad Cartagena in de autonome regio Murcia. De 59-jarige María del Mar heeft dat afgelopen jaarwisseling ondervonden.

Booking.com

María ging net zoals zoveel Spanjaarden met de jaarwisseling uit eten samen met haar 61-jarige echtgenoot en 27-jarige zoon. Maar toen ze na hun diner thuis kwamen, merkten ze dat ze geen sleutel hadden.

Het eerste wat María deed was haar buren bellen maar vanwege het tijdstip (00.30 uur) was niemand bereikbaar. Omdat haar echtgenoot ziek is en aan de zuurstof moest, besloten ze dat ze een slotenmaker (cerrajero) zouden bellen, wetende dat het een dure grap zou worden.

Nadat de slotenmaker gebeld was duurde het even voordat deze arriveerde maar nadat hij de deur had geopend, zoals de familie aangeeft in 5 minuten, presenteerde hij een rekening van 1.077,29 euro.

Op het moment dat de slotenmaker het te betalen bedrag bekend maakte werd ook gevraagd of de woning een eigendom was of een huurwoning. Er ontstonden enkele woordenwisselingen tussen de familie en de slotenmaker maar om verder geen problemen te hebben werd met een credit card betaald.

María del Mar denkt dat slotenmakers misbruik maken van een situatie en proberen de verzekeringsmaatschappijen op te lichten. María zegt dat ze een bonnetje heeft gekregen maar geen factuur dus ze kan zelf ook niets bij haar verzekeringsmaatschappij presenteren.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »