Spanje waarschuwt voor derde corona-golf maar sluit vergaande lockdown uit

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 16:44


Spanje waarschuwt voor derde corona-golf maar sluit vergaande lockdown uit

Het Ministerie van Volksgezondheid in Spanje waarschuwt voor derde corona-golf maar sluit vergaande lockdown voorlopig uit, maar de stijgende lijn aan ziekenhuisopnames ten gevolge van de feestdagen maakt het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid zich wel zorgen. 

SPANJE WAARSCHUWT VOOR DERDE CORONA-GOLF MAAR SLUIT VERGAANDE LOCKDOWN UIT

Op laatste maandag maakte het Ministerie van Volksgezondheid bekend dat er vanaf donderdag vorige week 30.579 nieuwe besmette personen er bij zijn gekomen en dat er 241 personen overleden.

 

Donderdag 31 december was de laatste keer dat er landelijk gezien corona-cijfers bekend werden gemaakt maar op maandag 4 januari steeg het aantal met corona geïnfecteerde personen met 30.579 naar een totaal van 1.958.844 sinds aanvang van de corona-crisis.

Booking.com

Op maandag deed men ook melding van 241 personen die zijn overleden waardoor dat aantal steeg naar een totaal van 51.078 sterfgevallen met of als gevolg van Covid-19. Het werkelijke aantal corona-doden ligt waarschijnlijk veel hoger.

 

Op het moment van schrijven liggen er in heel Spanje 13.458 Covid-patiënten in de ziekenhuizen waarvan 1.192 op de Intensive Care afdelingen.

Vergaande lockdown

Ondanks deze cijfers wil het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid nog niet zover gaan als een vergaande lockdown (confinamiento severo) in het hele land. 

Men geeft nog steeds de voorkeur aan regionale corona-maatregelen omdat de situatie niet in het hele land en alle autonome regio’s hetzelfde is.

Vaccins

Terwijl er steeds meer corona-vaccinaties plaatsvinden en het aantal gevaccineerde personen deze week boven de 100.000 zal komen te liggen, is dat nog relatief weinig omdat er meer dan 700.000 vaccins beschikbaar zijn in het land. 

Meer over de Reyes Magos

De drie koningen, ook wel de wijzen uit het oosten, zijn volgens de christelijke traditie de drie wijzen die Jezus van Nazareth na zijn geboorte kwamen vereren en geschenken van goud, wierook en mirre brachten.

In Spanje wordt de kerstperiode afgesloten tijdens Reyes Magos met spectaculaire optochten, heerlijke hapjes en cadeaus voor iedereen. Op 5 januari worden in Spanje ’s avonds diverse intochten gehouden ter verwelkoming van de drie wijzen en op 6 januari wordt Driekoningen gevierd. Dit is tevens een nationale vrije dag en voor de meesten de laatste dag van hun kerstvakantie. 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »