In verschillende Spaanse regio's zijn de Corona maatregelen aangescherpt

Gepubliceerd op 7 januari 2021 om 09:50


IN VERSCHILLENDE SPAANSE REGIO'S ZIJN DE CORONA MAATREGELEN AANGESCHERPT

Tijdens de feestdagen lieten de regio’s de teugels een beetje vieren met als gevolg dat de besmettingen weer stevig aantrekken. Nu komen verschillende regio’s waaronder Catalonië, Aragón, Valencia, Extremadura, La Rioja, Castilië en León met nieuwe maatregelen.

NIEUWE VERKEERSREGELS VOOR ELEKTRISCHE STEPS

Regiopresident Ximo Puig van Valencia kondigde dinsdag aan dat de perimetrale lockdown voor de autonome regio nog zeker de hele maand januari van kracht blijft. Valencia was de enige regio in Spanje waar ook tijdens de feestdagen deze regionale lockdown van kracht bleef. De avondklok gaat vanaf nu een uur eerder, om 22:00 uur, van kracht en de horeca moet om 17:00 uur de deuren sluiten. 

Booking.com

Gemeentelijke lockdown Valencia

In de komende twee weken geldt er ook een lockdown voor 29 gemeenten met de hoogste besmettingscijfers. Dat zijn Alcoi, Castalla, Polop, Borriol, Atzeneta del Maestrat, Soneja, Jérica, Xàtiva, Ontinyent, Oliva, Utiel, Llíria, Canals, Ayora, Massanassa, Sedaví, Sollona, Guadassuar, Daimús, Benigànim, Moixent, Cheste, Sinarcas, Anna, Quatretonda, Bonrepós i Miranbell, Alfafar, Llocnou de la Coroan en Benetússer. 

Op terrassen in de regio Valencia is het nu verboden om te roken en per tafel mag een gezelschap plaatsnemen van maximaal vier personen. De maximale capaciteit voor winkels is gereduceerd van 50 naar 30 procent. 

Ondanks het aangescherpte coronabeleid gaan de scholen op donderdag 7 januari in de regio Valencia gewoon weer start. 

Extremadura sluit lokaal horecagelegenheden

In Extremadura, momenteel de regio met de hoogste covid-incidentie (601 gevallen per 100 duizend inwoners in de afgelopen 15 dagen), gaan alleen de basisschoolleerlingen vanaf maandag 11 januari weer naar school. Alle overige leerlingen zijn nog tot zeker 17 januari aangewezen op afstandsonderwijs.

Ook gaan alle horecagelegenheden en niet-essentiële winkels dicht in alle gemeenten met meer dan 5 duizend inwoners en een covid-incidentie van boven de 500. Ook gaan hier alle vrijetijdscentra dicht. Dat geldt voor de gemeenten Badajoz, Cáceres, Coria, Almendralejo, Don Benito, Azuaga, Castruera, Fuente del Maestre, Navalmoral de la Mata, Villanueva de la Serena, Calamonte, Aceuchal, Montijo, Puebla de la Calzada, Olivenza, Villafranca de los Barros. 

Een gemeentelijke lockdown gaat ook van kracht in Zarza la Mayor, Cabezuela del Valle, Torreorgaz en Pueblonuevo del Guandiana. 

Alle restricties in de regio Extremadura gaan op donderdag 7 januari van kracht en zullen vooralsnog 7 dagen duren. 

 

La Rioja

Ook in de regio La Rioja gaan vanaf donderdag 7 januari nieuwe maatregelen in. Vanaf die dag mogen niet meer dan vier personen bijeenkomen en de avondklok wordt vervroegd naar 22:00 uur. 

Woordvoerder van de regioregering en regiominister van Volksgezondheid Sara Alba heeft de inwoners van La Rioja dringend verzocht om thuis te blijven en het huis alleen te verlaten als het echt niet anders kan en dan vooral een mondkapje te dragen. Inwoners die het huishouden delen met oudere of kwetsbare huisgenoten worden verzocht om ook binnenshuis een mondkapje te dragen. 

 

Aragón en Catalonië

De regio Aragón maakte afgelopen week al bekend zowel de regionale als de provinciale lockdown weer van kracht te laten gaan vanaf 4 januari. Bovendien gaan alle niet-essentiële winkels om 20:00 uur dicht. 

In Catalonië geldt vanaf donderdag 7 januari voor alle gemeenten in de regio een lockdown en gaan alle winkelcentra dicht. In het weekend zijn alleen de essentiële winkels geopend. 

 

Castilië en León

Regiopresident Alfonso Fernández Mañueco van Castilië en León heeft eveneens aangekondigd dat de regionale lockdown langer van kracht zal blijven dat de aanvankelijke einddatum van 10 januari. In de volgende Interterritoriale Raad voor Volksgezondheid zal de regio om toestemming vragen voor een twee weken durende quarantaine, zoals geadviseerd is door het coronadeskundigenteam van de regio. 

 

Extreem risico

In zeven dagen tijd is het aantal coronabesmettingen in Spanje met 25 procent omhooggegaan van 24.462 op 28 december naar 30.579 op maandag 4 januari. Ook de covid-incidentie in de afgelopen veertien dagen bevestigt het progressieve verloop: de incidentie steeg van 246,19 naar 272,22 (per honderdduizend inwoners), waarmee de drempel gepasseerd is naar de fase ‘extreem hoog risico’. 

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
Bron: Inspanje.nl - Geschreven door: Godelieve Notermans

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Dit is misschien ook interessant:


«   »