Na de sneeuw komt de vorst in Spanje

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 13:47


NA DE SNEEUW KOMT DE VORST IN SPANJE

Nu de de sneeuw is verder getrokken volgt er extreme vorst in Spanje

Het grootste deel van Spanje was in de ban sneeuwval, ja heel veel sneeuw vooral de steden Madrid en Toledo moesten het ontgelden, maar ook de gebieden in Catalonië, Aragon, León, Castilla-La Mancha, Castilië en Valencia kregen veel sneeuw en er ligt nog steeds heel veel sneeuw. Nu de de sneeuw is verder getrokken in Spanje volgt er ander extreme weer een een koudegolf met extreme vorst. Deze extreem lage temperaturen zijn niet ongevaarlijk dan er ligt nog overal rijkelijk sneeuw en bij bevriezing kan gladheid ontstaan

65-PLUS PAS OF CERTIFICAAT

Foto: 20minutos.es

Ondertussen heeft de regering 72 vrachtwagens met zout naar de de hoofdstad gedelegeerd om te proberen de wegen ijsvrij te houden.

 

Eerder schreven we al over niet officiële extreem lage temperaturen tot -35,8 graden maar feit is dat het op veel plaatsen erg koud is op dit moment. Volgens de Spaanse weerdienst Aemet werden er in de nacht van zondag op maandag lage temperaturen gemeten tot bijna -18 graden.

Booking.com

In Burgo de Osma (Soria) werd een temperatuur gemeten van -17,8 graden gevolgd door -16,1 graden in Ucero (Soria), -16 graden in Bello (Teruel) en -15,6 graden in Alhama de Aragón (Zaragoza).

In de autonome regio Valencia was de laagste temperatuur -7,6 graden in Villafranca del Cid gevolgd door -6,7 graden in Castellfort, -6,4 graden in La Pobla de Benifassà en -4,8 garden in Morella, allemaal gelegen in de provincie Castellón.

 

In Catalonië werden de laagste temperaturen gemeten in de provincie Lerida met -13,2 graden in Cap de Vaqueira, -13 graden in Martinet, -11,8 graden in Port Ainé en -11,7 graden in Naut Aran.

Weeralarmen

Dinsdag zijn er verschillende gebieden die van de Aemet weeralarmen hebben gekregen vanwege de extreem lage temperaturen. Zo gelden er rode weeralarmen voor de regio’s Castilië en León en Castilla-La Mancha, oranje weeralarmen voor de Madrid regio en Aragón en gele weeralarmen voor Andalusië, Cantabrië, Catalonië, Extremadura, Galicië, Murcia, La Rioja en de Valencia regio. In alle gevallen gaat het om speciale weeralarmen vanwege de extreme kou.

MEER SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  Spanje Vandaag

WAT KUNNEN WE ONDERNEMEN IN SPANJE

Misschien ook interessant :


«   »