Guardia Civil waarschuwt voor valse phishing mails van Amazon in Spanje

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 16:18


GUARDIA CIVIL WAARSCHUWT VOOR VALSE PHISHING MAILS VAN AMAZON 

De digitale afdeling van de Guardia Civil politie waarschuwt voor nep-e-mails van het populaire online warenhuis Amazon. Het doel is om het slachtoffer door te verwijzen via een link in de e-mail naar een frauduleuze website ( phishing ) die zich voordoet als die van de betreffende dienst. 

GUARDIA CIVIL WAARSCHUWT VOOR VALSE PHISHING MAILS VAN AMAZON 

Deze website vraagt de gebruiker om een enquête in te vullen en als beloning ontvang je  cadeaukaarten, maar om deze te ontvangen, moeten je nog wel even je  bankgegevens opgeven.

 

In de valse e-mails die massaal verzonden zijn wordt de naam van Amazon gebruikt om de aandacht van de ontvangers te trekken. Verder wordt er gebruik gemaakt van een kortingscode die zogenaamd prijzen moet opleveren door op een link te klikken en mee te doen met een enquête. 

Booking.com

De Guardia Civil waarschuwt hiervoor en zegt dat men niet moet klikken op de link. Doet men dat wel dan wordt er gevraagd om persoonlijke informatie zoals de naam en bankgegevens om kans te kunnen maken op een van de vele prijzen.

 

Het e-mailadres waarmee deze e-mails zijn verzonden heeft niets met Amazon te maken. Verder staat in de onderwerpregel geschreven ‘Estimado, Tiene (1) un paquete ubicado en el centro de distribucion Amazon’ ofwel ‘Beste, u heeft (1) pakket dat bij het logistiek centrum van Amazon ligt’.

De politie sluit niet uit dat er ook andere onderwerpen worden gebruikt.

Verder valt op dat niet direct de naam van de ontvanger wordt genoemd maar het e-mailadres. Mocht je dus in Spanje wonen, trap er niet in en laat je niet in de maling nemen

Bron::  Spanje Vandaag

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »