Cruise maatschappijen uit de VS en de EU alleen gevaccineerde passagiers

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 10:44


CRUISE MAATSCHAPPIJEN UIT DE VS EN DE EU ALLEEN GEVACCINEERDE PASSAGIERS

Reeds vier grote cruise maatschappijen uit de VS en Europa zeggen dat ze alleen gevaccineerde passagiers aan boord zullen toestaan.

Vermoedelijk zullen ook andere maatschappijen volgen  die ook soortgelijke maatregelen zullen nemen, hierdoor is de kans wel heel groot dat het een standaard procedure wordt , schrijft TouriNews.es. De bedrijven hopen op deze manier reizigers ervan te overtuigen dat aan reizen per schip veilig is. Vermoedelijk vormen cruiseschepen een vervoermiddel waarbij mensen meer tijd nodig hebben om het vertrouwen terug te krijgen.

CRUISE MAATSCHAPPIJEN UIT DE VS EN DE EU ALLEEN GEVACCINEERDE PASSAGIERS

Volgens Travelweekly lieten de volgende rederijen zich er al over uit: 

American Queen Steamboat Co. (rederij gespecialiseerd in riviercruises die op 1 juli van start gaat). 

Victory Cruise Lines: Zusterbedrijf gevestigd in de Verenigde Staten dat cruises zowel in dat land als in Mexico en Canada aanbiedt, ook vanaf 1 juli. 

Saga Cruises: een Britse rederij die aangeeft de vereiste maatregelen te implementeren voordat de eerste cruises vanaf mei van start gaan. 

Booking.com

Geschiedenis

Middeleeuwen 

Dit eiland is vernoemd naar Saint Brendan, die beweerde op het eiland te zijn geland in 512 na Christus met 14 monniken , met wie hij een mis vierde . De monastieke partij meldde haar verblijf als 15 dagen, terwijl de schepen die hun terugkeer verwachtten klaagden dat ze een jaar moesten wachten, gedurende welke periode het eiland verborgen bleef achter een dik mistgordijn.

In zijn Navigatio Sancti Brendani Abbatis vermeldde de monnik Barino dat hij hetzelfde "paradijs" in de Atlantische Oceaan had bezocht, omdat het een dichtbebost, bergachtig eiland was waar de zon nooit onderging en het altijd dag was, waar de flora overvloedig was, de bomen droegen rijk fruit, de rivieren stroomden met zoet water, en de vogels zongen zoet in de bomen.

In Planiferio de Ebstorf van 1234 verwees Marcos Martinez naar "het verloren eiland ontdekt door St. Brendan  maar niemand heeft het sindsdien gevonden", en in Mapamundi de Hereford van 1275 wordt de hele archipel beschreven als "De eilanden van de gezegende en het eiland St Brendan ".

Crystal Cruises: het in Los Angeles gevestigde bedrijf gespecialiseerd in luxe, vereist dat passagiers ten minste twee weken voor het instappen volledig zijn ingeënt. Evenzo vereist de rederij een negatieve test voordat men aan boord komt en zal andere maatregelen nemen, zoals het meten van de temperatuur bij elke stop in een haven en het handhaven van de beperkte capaciteit. Ook dit bedrijf gaat vanaf mei van start. Allereerst met rivierroutes, dan volgen vanaf juni oceaanroutes en expeditiereizen vanaf augustus. 

Voorlopig hebben grote cruise bedrijven zoals Royal Caribbean Group of Norwegian Cruise Line Holdings aangekondigd dat alle bemanning wordt gevaccineerd voordat ze aan boord gaan. Over passagiers werden nog geen mededelingen gedaan. Carnival Corp stelt dat het nog te vroeg is om een beslissing hierover te nemen en ook af te wachten wat er vanuit overheden wordt besloten. 

Jack Anderson, interim-CEO van Crystal in een verklaring: "We weten dat gemoedsrust de grootste luxe is en de vaccinatievereiste is gewoon de beste manier om de veiligst mogelijke Crystal-ervaring voor iedereen aan boord te garanderen". 

Hij vervolgde: "Dit sentiment wordt onderstreept door gesprekken met onze gasten en reispartners", voegde hij eraan toe. Ook wees hij op een recente Cruise Critic-enquête waaruit bleek dat meer dan 80% van de respondenten een cruise zou boeken als een vaccin verplicht zou zijn voor alle passagiers en bemanning.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron: Inspanje.nl

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »