Ken jij al de tegenstanders van de vijf Spaanse voetbalclubs in de Champions League?

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 om 08:00


Ken jij al de tegenstanders van de vijf Spaanse voetbalclubs in de Champions League?

Gisteren donderdag 26 augustus vond de trekking plaats in Istanboel (Turkije) het is de 67ste editie van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi voor clubs, de UEFA Champions League 2021/2022. Dit jaar doen er zelfs 5 clubs uit Spanje mee, te weten Real Madrid, FC Barcelona , Atlético Madrid, Sevilla en Villarreal.

KEN JIJ AL DE TEGENSTANDERS VAN DE VIJF SPAANSE VOETBALCLUBS IN DE CHAMPIONS LEAGUE?

Atlético Madrid zal Liverpool, FC Porto en AC Milan treffen in Groep B terwijl Real Madrid in Groep D tegenover Internazionale, Shakhtar Donetsk en de nieuwkomer Sheriff Tiraspol staat. In Groep E moet FC Barcelona voor het eerst in 17 jaar zonder Lionel Messi spelen tegen Bayern München, Benfica en Dinamo Kiev. Villarreal staat in Groep F tegenover Manchester United, Atalanta en Young Boys terwijl Sevilla speelt tegen Lille, Red Bull Salzburg en VfL Wolfsburg in Groep G. Op papier zit FC Barcelona in de moeilijkste Groep.

Booking.com

De groepsfase van de Champions League 2021/2022 gaat op 14 en 15 september van start met de zesde en laatste speelronde op 7 en 8 december. De nummer één en twee van elke Groep plaatsen zich daarna voor de knock-outfase die half februari begint. De nummer drie van elke Groep gaat verder in de Europa League.

De CL-finale wordt daarna gespeeld op 28 mei 2022 in het Kostovski Stadion in Sint-Petersburg (Rusland). De winnaar van de UEFA Champions League 2021/2022 kwalificeert zich automatisch voor de groepsfase van de UEFA Champions League 2022/2023. Daarnaast speelt men tegen de winnaar van de UEFA Europa League 2021/2022 in de UEFA Super Cup 2022 en plaatst het zich automatisch voor het FIFA WK voor clubs. Chelsea is de titelhouder. Dit zijn alle groepen op een rij:

  • Groep B: Atlético Madrid, Liverpool, FC Porto, AC Milan
  • Groep C: Sporting CP, Borussia Dortmund, Ajax, Besiktas
  • Groep D: Internazionale, Real Madrid, Shakhtar Donetsk, Sheriff Tiraspol
  • Groep E: Bayern München, FC Barcelona, Benfica, Dynamo Kiev
  • Groep F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys
  • Groep G: Lille, Sevilla, Red Bull Salzburg, VfL Wolfsburg
  • Groep H: Chelsea, Juventus, Zenit St. Petersburg, Malmö FF

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »