Catalonië onderzoekt uitbreiding van het Covid-certificaat

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 11:51


CATALONIË ONDERZOEKT UITBREIDING VAN HET COVID-CERTIFICAAT

Catalonië onderzoekt uitbreiding van het Covid-certificaat naar restaurants, sportscholen en cultuur

Deze maatregelen zullen worden toegepast als het aantal positieve gevallen van coronavirus begint toe te nemen, zoals uitgelegd door Magda Campins, voorzitter van de wetenschappelijke adviescommissie van het ministerie van Volksgezondheid van de Generalitat

CATALONIË ONDERZOEKT UITBREIDING VAN HET COVID-CERTIFICAAT

De voorzitter van het Wetenschappelijk Adviescomité van het Ministerie van Volksgezondheid van de Generalitat inzake Covid-aangelegenheden, Magda Campins, legde uit dat ze de mogelijkheid onderzoeken om het gebruik van het Covid-certificaat uit te breiden naar restaurants, sportscholen en culturele shows "als de gevallen beginnen te groeien stijgen.” Positief voor het coronavirus.

Booking.com

n een 3/24-interview verzameld door Europa Press deze zondag, heeft Campins aangegeven dat in deze ruimtes - evenals in het nachtleven , waar het vaccinatiebewijs al vereist is - er "meer overdraagbaarheid" is.

Hij heeft verklaard dat deze beslissing zal worden genomen rekening houdend met de evolutie van de epidemiologische situatie in de komende weken, en dat het "de volgende stap" is die wordt toegepast om het aantal gevallen te verminderen.

 

"We voorzien op dit moment en met de vaccinatiegraad die we hebben geen belangrijkere beperkingen" -zoals de sluiting van gebouwen en tijdslimieten-, verzekerde hij, en voegde eraan toe dat dit de maatregel zou zijn die de minste gevolgen zou hebben. economische impact.

 

Mondmaskers op scholen

Met betrekking tot het gebruik van maskers op scholen zei hij dat ze binnenkort niet meer verplicht zouden kunnen zijn op binnenplaatsen , maar niet in klaslokalen: "In de binnenruimten van scholen zijn we momenteel niet bezig om ze te verwijderen."

En wat de derde dosis betreft , hij heeft aangegeven dat deze zal worden toegediend aan mensen met een slecht immuunsysteem en ouder dan 70 jaar; deze laatste zal het vanaf maandag ontvangen.

SPAANS NIEUWS IN HET NEDERLANDS VIND JE HIER

Bron:  vozpopuli.com

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant :


«   »