Meer info over het toekomstige Spaanse tolvignet

Gepubliceerd op 23 november 2021 om 08:38


MEER INFO OVER HET TOEKOMSTIGE SPAANSE TOLVIGNET

Er is weer wat informatie over de de invoering van het verplichte tolvignet voor de Spaanse snelwegen naar buiten gekomen. Het idee is geopperd dat personenwagens tussen de 40 a 50 euro per jaar moeten betalen vanaf 2024. Vrachtwagens en bussen betalen het dubbele en motorrijders tussen de 15 en 25 euro per jaar.

VANAF 2023 HET NIEUWE TOLSYSTEEM IN SPANJE

Voorlopig gaat het nog om informatie dat nog niet helemaal 100% bevestigd is door het Ministerie van Transport dus de bedragen kunnen nog veranderen. Zoals we eerder al schreven is het idee om eerst een tolvignet in te voeren in Spanje en daarna pas een kilometerheffing. 

Booking.com

Maar het invoeren van een kilometerheffing-systeem zal nog even op zich laten wachten want voorlopig staat op de planning dat er vanaf 2023 (of 2024) een tolvignet komt. Met deze voorruit-sticker die voor iedereen verplicht zal worden, kun je gebruik maken van de hogesnelheidswegen zoals de snelwegen en autowegen. 

In Spanje moet het tolvignet geplaatst worden naast of onder de ITV-sticker die rechts op de voorruit zit. Er moeten tolvignetten voor dagen, weken, maanden en jaren komen afhankelijk van wat de weggebruiker nodig heeft.

Er kunnen ook verschillende tarieven gaan gelden zoals tarieven afhankelijk van hoe milieuvervuilend een voertuig is.

De controle op de tolvignetten gebeurt via speciale camera’s die boven de snelwegen gehangen worden en die in staat zijn supersnel de tolvignetten en kentekenplaten te lezen. Heb je niet betaald dan krijg je een boete thuisgestuurd.

In een eerder door ons gepubliceerd artikel (LEES HIER) schreven we dat het tolvignet vanaf 2023 ingevoerd zal worden maar volgens deze krant wordt dat 2024. 

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant:


«   »