In Alicante is de kerststal van Guinness record vanaf 26 november weer te zien

Gepubliceerd op 23 november 2021 om 15:25


In Alicante is de kerststal van Guinness record vanaf 26 november weer te zien

In de stad Alicante kun je vanaf 26 november tot en met 6 januari deze traditionele kerststal of ‘belén’ bekijken. Deze spectaculaire kerststal, gevormd door een heilige Jozef, de Maagd Maria en het kind Jezus bewonderen, de hoogste gigantische kerststal ter wereld met een hoofdfiguur van 18,15 meter hoog (San José) en een gezamenlijke metrische lengte van 56.025. 

IN ALICANTE IS DE KERSTSTAL VAN GUINNESS RECORD VANAF 26 NOVEMBER WEER TE ZIEN

De gemeente Alicante heeft de kerstactiviteiten bekend gemaakt voor dit jaar. De ‘belén monumental’ die dus in 2020 het wereldrecord verbrak, is tussen 26 november en 6 januari te zien bij de kruising tussen de Paseo de la Explanada en de Rambla. Tussen 18 en 24 uur gaat dat vergezeld van een muziek- en lichtshow.

Booking.com

Sint Jozef (San José) heeft een hoogte van maar liefst 18,10 meter (de staf) terwijl de Maagd Maria (Virgen María) 10,58 meter hoog is en Kindje Jezus (Niño Jesús) een afmeting heeft van 3,25 meter. Maar er is meer te zien en doen deze kerst.

Op de Plaza Séneca staat het ‘Casa de Papa Noel’ ofwel het huis van de Kerstman dat vanaf 2 december door de kinderen te bezoeken zal zijn. Vanaf 25 november kunnen ouders een afspraak maken waarna tot 24 december de Kerstman bezocht kan worden.

 

Bij het Palacio El Portalet kun je dit jaar genieten van de El Portalet de Bélen, waar twee grote vignetten getoond worden die het vertrek van San Nicolas uit Alicante om speelgoed naar Centraal Europa te brengen zullen laten zien.

 

De Plaza de Toros ofwel de stierenvechtersarena zal deze kerst omgetoverd worden tot ‘Navidad en la Plaza’ met een schaatsbaan en veel activiteiten voor kinderen.

Op 6 december om 20 uur is het dit jaar mogelijk om op de Dia de la Constitucion te genieten van een groot vuurwerkspektakel bij de Monte Benacantil. Het gaat daarbij om een spektakel van vuurwerk in de kleuren van de Spaanse vlag.

Wat gaan we ondernemen in Spanje?

Misschien ook interessant:


«   »